Jeugdverslagen FC Volendam 16 februari 2019

17 februari 2019

Willem II Tilburg BV O19 - FC Volendam O19 (0-0)

Het is FC Volendam O19 zaterdag niet gelukt om in Tilburg zijn eerste driepunter in de wacht te slepen. In de slotfase van de wedstrijd liepen de emoties nog hoog op, maar het duel eindigde in een bloedeloze 0-0.

FC Volendam begon best aardig, zonder echt de overhand te krijgen. Het spel golfde op en neer. Waar de oranjehemden zich met combinatievoetbal door de Tilburgse linies probeerden te voetballen, hanteerden de gastheren voortdurend de lange bal, om op die manier hun snelle voorwaartsen in stelling te brengen en succesvol te worden. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg het thuisteam zijn eerste scoringsmogelijkheid. Dion Vlak was echter op zijn hoede en kon de bal eenvoudig opvangen. Tien minuten later volgde een mooie Volendamse aanval over rechts waaruit Shurny Marengo kansrijk werd. Zijn schot had echter onvoldoende kracht om de Tilburgse doelman te kunnen verontrusten. Ook Moraizio de Souza ondernam even later een doelpoging, maar hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Meer valt er over de eerste helft eigenlijk nauwelijks te vertellen.

Na rust bleef Willem II volharden in zijn strijdwijze van de eerste helft. Het eerste wapenfeit was voor FC Volendam in de persoon van Robin Schulte. Zijn schot was fraai, maar de reactie van de doelman niet minder en voldoende om onheil voor zijn team te voorkomen. Kort daarop ontsnapte FC Volendam aan een achterstand toen een Tilburger de bal van dichtbij over ons doel lobte. Met nog een half uur te gaan bood Robin Schulte met zijn prima voorzet Jip Molenaar een serieuze scoringskans, maar de kopbal van Jip ging net naast. In de 65e minuut kreeg Willem II zijn grootste kans van de wedstrijd. De voor ons team debuterende grensrechter Christiaan Peetoom vlagde terecht voor buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde zijn vlagsignaal en liet doorspelen. Het was aan Micky van de Ven, die met Sjors Kramer tot de uitblinkers behoorde, te danken dat Willem II niet van de scheidsrechterlijke dwaling profiteerde. Door zijn hele ziel en zaligheid in de strijd te werpen kon hij de bal nog net voor de doellijn onschadelijk maken. Met nog een kwartier te gaan zette de weer in ons team teruggekeerde Youssef Blel de bal goed voor op Shurny Marengo. Die kwam helaas een fractie te kort om de voorzet tot doelpunt te kunnen promoveren. Youssef probeerde het ook zelf, maar zijn schot werd gekraakt. De laatste tien minuten verliepen nogal hectisch en emotioneel. De bank van Willem II liet zich daarbij niet bepaald van zijn beste kant zien. Al gedurende de gehele wedstrijd werd door hun technische mensen geageerd tegen de beslissingen van de scheidsrechter en zijn Volendamse assistent en veel misbaar gemaakt. In de slotfase gooiden zij daar nog een schepje bovenop, waardoor het niet alleen binnen de lijnen steeds onvriendelijker werd, maar ook daarbuiten. Zelfs na afloop in de bestuurskamer konden zij het niet nalaten om hun gram over zoveel onrecht, hun tegenstander en zijn staf te blijven halen. Zij gaven daarbij wel een heel slecht visitekaartje van zichzelf en hun club af en hebben daarmee meteen ook hun toon voor de return in Volendam gezet. Om toch nog een beetje positief af te sluiten: FC Volendam behield zijn ongeslagen status na de winterstop. Komende zaterdag staat er eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan sc Heerenveen O19 en daarvan móet worden gewonnen om in het spoor van de eerste zes op de ranglijst te kunnen blijven.

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James, Kalleb Mambo Kwamungu (58. Tom de Groot), Shurny Marengo, Robin Schulte, Jip Molenaar (67. Youssef Blel), Victor van Montfort, Moraizio de Souza (67. Vasco Lo-Ning-Hing)

FC Volendam O17 – Willem II Tilburg BV O17 (3-1)

FC Volendam pakte in een matige wedstrijd weer drie punten en blijft zodoende de koploper.

FC Volendam was van begin af aan de bovenliggende partij, maar had door de verdedigende opstelling wat moeite met druk zetten. Toch waren er wat mogelijkheden met schietkansen voor Hamza Rahoui en Tyrese Duijker. Veel aanvallen liepen via de rechterkant, maar de voorzetten bereikten zelden onze voorwaartsen en waren vaak een prooi voor de Willem II-doelman. Halverwege de eerste helft waren er weer legio kansen, maar die bleven allen onbenut. Doordat Willem II iets feller in de duels was op het middenveld, creëerden zij hun eerste kans na ruim een half uur. Een bal op de lat werd via de rebound afgemaakt, 0-1 en geheel tegen de verhouding in. Niet veel later was het Ludnardo Schoop die, op aangeven van Andrei Vossen, via het been van de tegenstander de gelijkmaker inschoot, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

We gingen in de tweede helft verder met waar we waren gebleven. FC Volendam begon weer sterker, maar de eindpass was onvoldoende. De eerste kans was dan ook voor Willem II, dat gedurende een fase in de tweede helft gewoon beter speelde dan onze mannen. Met een aantal wissels probeerde FC Volendam de wedstrijd te laten kantelen en het was de goed ingevallen Dirk de Jong die binnen vier minuten knap de 2-1 binnenschoot. Niet veel later werd Andrei in de 16 onderuitgehaald en ging de bal op de stip. Ditmaal was het Tyrese die het klusje klaarde, 3-1. Een verdiende overwinning, maar het niveau was niet erg hoog.

Volgende week naar PEC Zwolle, waartegen we in de eerste ronde thuis 1-1 hebben gespeeld. Daar moet dus worden gewonnen.

33. Willem II 0-1

38. Ludnardo Schoop 1-1

64. Dirk de Jong 2-1

67. Tyrese Duijker 3-1

Opstelling

Ciro Verkooijen, Gyani Manuel, Amoah Foa Sam, Daan Steur (67. Lex Veerman), Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui (60. Dirk de Jong), Buhari Atak (63. Sam Lautenschutz), Ludnardo Schoop (50. Gedion Meridina), Tyrese Duijker, Andrei Vossen (76. Luuk de Wit)

FC Volendam O16 - PSV O16 (2-4)

Zaterdag speelden wij onder heerlijke omstandigheden tegen PSV. Wij begonnen furieus aan de wedstrijd. De ene na de andere aanval legden we op de mat en na acht minuten scoorden we de verdiende 1-0 door Joey Antoniolli. Na een kwartier werd het uit het niets 1-1, na een grote fout bij ons achterin. De mannen lieten zich niet van de wijs brengen en we scoorden de terechte 2-1 door Milijano Anastasia. Zo gingen we met een voorsprong rusten.

De tweede helft een onherkenbaar FC Volendam en was er weinig meer te zien van de overtuiging waarmee we de eerste helft speelden. PSV scoorde driemaal en wij niet een keer. Zo verloren we zeer geflatteerd.

Opstelling

Thomas Brand, Rob Tol, Jay Koorndijk, Jerome Jager (70. Levi van Deijl), Chenny Louisa, Fahd Salihou (26. Sam Leijen), Wilkins Affriyie (41. Necati Delibasi), Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Malick Lowe

FC Volendam O15 - Excelsior O15 (3-0)

Bij het betreden van het veld was er al direct wat irritatie tussen beide teams. Excelsior stond op de helft van FC Volendam en beide teams hielden hun poot stijf. Dat beloofde wat voor de wedstrijd.

De (uitstekende) scheidsrechter van deze middag loste dit echter goed op en FC Volendam mocht vanaf de vertrouwde helft starten. Excelsior had de aftrap en zette direct de toon. Een lange bal vanaf de aftrap naar voren en meteen volle druk erop. FC Volendam had het in de beginfase erg lastig met dit opportunistische spel en de verdediging onder leiding van de prima spelende Tiago had zijn handen vol. Na een minuut of tien kon FC Volendam zich steeds meer aan de greep van Excelsior ontworstelen en plots was daar een diepe crossbal van Junior, direct in de voeten van Ziggy, die hiervan, vrij voor de keeper, leek te schrikken en een onschuldig rollertje produceerde. FC Volendam kwam meer in de wedstrijd en het spel ging nu op en neer over het veld met kansen over en weer. In de 15e minuut was er een prima save van Berend op een afstandsschot van Excelsior en direct hierop een uitstekende pas van Jessy door het hart van de verdediging, waarbij de poging van Max uit de doelmond werd gegleden. Ondertussen had de scheidsrechter zijn handen vol, want ook aan Volendamse kant lieten de jongens zich niet de kaas van het brood eten. Maar dankzij zijn voortreffelijke leiding was het een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarbij het niet over het randje ging. Het venijn qua kansen zat weer in de staart van de eerste helft. Eerst werd kort voor het einde een goal van Excelsior wegens buitenspel afgekeurd en direct hierop was FC Volendam aan de beurt. Een uitstekende ingooi van Tom belandde rechtstreeks in de zestien bij Myron, die eerst uiterst rustig zijn tegenstander uitkapte en daarna in de verre hoek binnenschoot, 1-0 en rust.

In de tweede helft ging de wedstrijd vrolijk verder waar hij was geëindigd. Voetbal in een hoog tempo, waarbij de duels niet werden geschuwd. Het eerste wapenfeit van de tweede helft was voor FC Volendam, maar aan de prima actie van Max buitenom ontbrak een goede voorzet. Vlak daarna was het wederom FC Volendam. Weer een goeie pas van Jessy en Ziggy ging alleen op de keeper af, waarbij de laatste redding bracht. Hierna was het de beurt aan Ziggy die de goed ingevallen Jesse alleen op de keeper afstuurde, maar wederom bracht hij redding. Het bleef hierdoor wel spannend en hoewel Berend en de verdediging hun zaakjes goed op orde hadden, lag het gevaar nog op de loer en Excelsior geloofde er nog in. Wel apart dat de grensrechter van Excelsior tijdens de wedstrijd ook even zijn momentje probeerde te pakken en bij elke corner aan zijn kant de scheidsrechter erbij riep, omdat de bal zogenaamd niet goed lag. Dit zou je toch eerder bij een voorsprong van je ploeg verwachten en nu tikte de tijd in Volendams voordeel weg. De krachten vloeiden bij Excelsior echter ook langzaam weg en plotseling was daar Daan, die eerst de bal op het middenveld veroverde en de bal in de loop van Max meegaf en ditmaal was de keeper geslagen met een bal door zijn benen, 2-0 vlak voor tijd. De wedstrijd werd nu plichtmatig uitgespeeld met Volendam in de verdedigende stellingen, maar daar was dan weer Max die een weggeschoten bal van Myron oppikte en de 3-0 uiterst rustig in de hoek binnenschoof.

Het was vandaag echt een teamprestatie en de overwinning was verdiend, maar met 3-0 kregen we wellicht iets teveel tegen een Excelsior dat deze middag ook gewoon een prima partij op de mat had gelegd.

32. Myron Mau-Assam 1-0

68. Max Boateng 2-0

70. Max Boateng 3-0

Opstelling

Berend Hoving, Junior Driessen (Justin Tolsma), Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Edwin Ansah (Jesse Versluis), Max Boateng, Jessy Lobbes, Elmo Pieters (Daan Sier), Myron Mau-Assam, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Tim Stouthart

Roda JC O14 – FC Volendam O14 (1-2)

Op bezoek in Kerkrade heeft O14 de eerste overwinning van de nieuwe competitie geboekt. Daar zag het echter in het begin van de wedstrijd niet naar uit. Roda JC startte sterker en feller en kwam na twaalf minuten spelen ook op voorsprong. FC Volendam rechtte echter de rug en kwam langzaamaan beter in de wedstrijd. Op slag van rust resulteerde dit in de gelijkmaker toen Ryan op aangeven van David de bal snoeihard in het dak van het doel schoot: 1-1.

In het tweede bedrijf had FC Volendam een veldoverwicht en kon Roda JC nog eenmaal gevaarlijk worden, maar de spits schoot de bal voor het doel van Boris langs. Aan de andere kant viel er wel een handvol mogelijkheden te noteren. Eerst was het Sebastiaan die na een mooie actie van Ryan de bal op paal zag belanden. Even later zag Ties zijn inzet uit een corner van Mika net over het doel verdwijnen. Vervolgens was het Billy die tot driemaal toe gevaarlijk werd. Eerst schoot hij een vrije trap, die bij de tweede paal door de keeper nog net werd gered, om vervolgens een volgende vrije trap boven de keeper op de lat uiteen te zien spatten. De derde kans was de grootste, toen Billy vrij voor de doelman opdook. Zijn lob miste echter kracht, waardoor de keeper ternauwernood kon redden. Zo leek FC Volendam genoegen te moeten nemen met een puntendeling, maar in de laatste minuut viel er alsnog te juichen. Ryan kreeg de bal op rechts, speelde David aan net binnen de zestien en hij bekroonde een sterke wedstrijd met de winnende treffer: 1-2.

12. Roda JC 1-0

34. Ryan Rellum 1-1

70. David Petrovic 1-2

Opstelling

Boris Valkhoff, Ties Kramer, Melvin Houtman, Mauro Smit (45. Joost van der Weijden), Sem Perez Mutsaers (36. Jort Kos), Milan Keizer (36. Storm van der Laan), Mika van der Horst, David Petrovic, Ryan Rellum, Sebastiaan Woelders (55. Thimo de Vries), Rugero Struiken (36. Billy van Duijl)

FC Volendam O13 - Excelsior O13 (1-5)

Het is FC Volendam O13 zaterdag tegen Excelsior niet gelukt een goed resultaat neer te zetten na de nederlaag van vorige week tegen Go Ahead Eagles. FC Volendam begon met goede moed aan de wedstrijd tegen Excelsior, omdat het enkele weken geleden nog een 0-3 overwinning op hen behaalde. Thuis in Volendam pakte de wedstrijd echter anders uit. Waar de Volendammers de eerste helft het meeste balbezit hadden en enkele goede kansen kregen om op voorsprong te komen, was het Excelsior O13 dat slordig balverlies van FC Volendam direct afstrafte: 0-1. FC Volendam kon het overwicht van de eerste helft na rust niet vasthouden en had in de tweede helft geen goed antwoord op de toenemende druk van Excelsior. De fysiek sterke spits van Excelsior drukte in de tweede helft een grote stempel op de wedstrijd door de score uit te breiden naar 0-4. FC Volendam scoorde enkele minuten voor tijd nog wel de 1-4 na een goed omschakelmoment, maar in de slotfase was het Excelsior dat met een vrije trap de finale klap uitdeelde en er 1-5 van maakte.

17. Excelsior 0-1

40. Excelsior 0-2

52. Excelsior 0-3

56. Excelsior 0-4

58. Thijs Numan 1-4

60. Excelsior 1-5