Jeugdverslagen FC Volendam 16 maart 2019

17 maart 2019

ADO Den Haag O19 - FC Volendam O19 (3-0)
Zaterdagmiddag stond FC Volendam in een heuse zespuntenwedstrijd tegenover ADO Den Haag. Het werd ook een strijd met de elementen. De stormachtige wind, die in de lengterichting over het veld stond, maakte het voor beide teams lastig om tot goed voetbal te komen. Uiteindelijk bleken de gastheren niet alleen beter in staat om met de omstandigheden om te gaan, maar toonden zij ook een grotere bereidheid om de voor beide teams zo belangrijke punten in de wacht te slepen.

De Hagenaars maakten in de eerste helft goed gebruik van hun windvoordeel en kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In verdedigend opzicht was er aan de kant van FC Volendam even niet goed opgelet en dat betekende 1-0 voor de thuisploeg. FC Volendam voetbalde zich vervolgens meerdere keren goed naar de vijandelijke zestien, maar het maakte in de eindfase meestal niet de beste keuzes. Na een klein half uur, toen het een keer wel goed ging, kreeg Moraizio de Souza een ideale kans om de stand weer gelijk te trekken. Oog in oog met de Haagse doelman kwam hij helaas niet verder dan een slap rollertje. Kort daarop profiteerde ADO Den Haag voor de tweede maal van onoplettendheid achterin bij FC Volendam. Een hard schot in de kruising bracht de 2-0 op het scorebord. Met nog een kwartier tot de rust te gaan werd het devies: de schade beperkt houden en na rust zelf profiteren van het windvoordeel en daaruit toeslaan.

De tweede helft verliep echter heel anders dan verwacht. Het thuisteam had uit de eerste helft geleerd dat de bal laag moest worden gehouden en bracht dat ook goed in praktijk. De Volendammers daarentegen wisten totaal geen raad met hun windvoordeel en slaagden er ook niet in om daaruit enig profijt te trekken. Verder dan een paar onschuldige afstandsschoten kwam men niet. ADO Den Haag was de betere ploeg en dook wel meermalen gevaarlijk voor het doel van Dion Vlak op. Omdat de Hagenaars echter een paar aardige mogelijkheden onbenut lieten en ook onze doelman een keer uitstekend ingreep, duurde het tot de 73e minuut totdat Dion alsnog voor de derde keer de gang naar het net moest maken. Uit een vrije trap vanaf de achterlijn werd toen bij de tweede paal raak gekopt, 3-0. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld. Bij FC Volendam ontbrak elke overtuiging om nog iets terug te doen. Zo kreeg ook deze wedstrijd een voor ons team teleurstellende afloop.

7. ADO Den Haag 1-0
31. ADO Den Haag 2-0
Rust
73. ADO Den Haag 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Cherifio Goudland, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Vasco Lo-Ning-Hing, Kalleb Mambo Kwamungu, Shurny Marengo (78. Aram de Munnik), Robin Schulte, Jip Molenaar, Victor van Montfort (78. Tom de Groot), Moraizio de Souza (78. Youssef Blel)

FC Volendam O17 – FC Twente O17 (3-2)
In een matige eerste en een sterke tweede helft heeft FC Volendam wederom een overwinning binnengesleept in een thuiswedstrijd.

Met een flitsende start had FC Volendam al na vijf minuten op 3-0 kunnen staan, maar het scoorde maar één keer. In de 2e minuut kopte Sam Lautenschutz uit een corner de bal voor de voeten van Lex Veerman, die meteen afdrukte, 1-0. Van de schrik bekomen ging FC Twente ook in de aanval en scoorde ook prompt met een lage schuiver, 1-1. Iets later kon de spits van Twente door onoplettendheid in onze verdediging makkelijk inkoppen, 1-2 binnen tien minuten. Daarna waren de partijen gelijk aan elkaar en golfde het spel op en neer. Echte kansen waren echter spaarzaam, met name door te slordig spel.

De trainer was ontevreden over het vertoonde spel en wisselde in de rust maar liefst vier spelers. Dat kwam ons team zeker ten goede, met name Calvin Twigt speelde een zeer sterke tweede helft. Ook invaller Malick Lowe (O16) deed het prima en was er als de kippen bij toen de centrale verdediger van FC Twente zich verkeek op de bal. Hij maakte de gelijkmaker, 2-2.  Drie minuten later werd de verdiende voorsprong binnen gewerkt door Tyrese Duijker, 3-2.  FC Twente gooide nu alles op de aanval, maar rots in de branding Daan Steur hield alles tegen, bleef rustig en strooide ook nog eens met bruikbare passes.  Een mooie en verdiende overwinning, wederom op veld 2, en de boys scoren bijna alle thuiswedstrijden drie keer. De eerste helft van de competitie zit erop met zesmaal winst, twee keer gelijk en één verliespartij. Een prima resultaat. Op naar de tweede helft.

Volgende week zijn we vrij. Over 2 weken komt NAC, waarvan we eerder met 2-1 hebben gewonnen, op bezoek.

2. Lex Veerman 1-0
7. FC Twente 1-1
9. FC Twente 1-2
47. Malick Lowe 2-2
50. Tyrese Duijker 3-2

Opstelling
Ciro Verkooijen, Cedric Bobson (59. Luuk de Wit), Lex Veerman (41. Amoah Foa Sam), Daan Steur, Mitch van Kempen, Sam Lautenschutz (41. Calvin Twigt), Hamza Rahaoui, Buhari Atak, Andrei Vossen (41. Ludnardo Schoop), Tyrese Duijker, Gedion Meridina (41. Malick Lowe)

FC Volendam O16 - FC Dordrecht O16 (5-1)
Zaterdag de wedstrijd tegen het op het de laatste plaats staande FC Dordrecht. We begonnen met wind mee en de intenties werden goed duidelijk gemaakt door de mannen.  Met veel druk naar voren en veel beleving werd Dordrecht onder druk gezet en na elf minuten leverde dit de 1-0 door Milijano, na een perfecte voorzet van Chenny.  De mannen gooide het tempo omhoog en in de 21e minuut scoorde Joey, na een goede individuele actie, de 2-0. Het was alweer een tijdje geleden dat we deze weelde hadden en het gaf de mannen vleugels.  In de 31e minuut werd het 3-0 door Wilkens, na wederom een goede voetballende combinatie. We gingen met deze stand rusten, maar die had zeker hoger moeten zijn. De mannen straalden weer wat uit en dat hadden we al een tijdje niet gezien.

De tweede helft, met wind tegen, gingen de mannen meteen door met het creëren van kansen en het belangrijkste was dat ze weer plezier uitstraalden.  De 4-0 werd gemaakt door Necati en de 5-0 door Joey.  Maar het belangrijkste was dat elkaar bij deze goals wat gegund werd.  En dat is de grootste winst van zaterdag.  Er staan voor elkaar en een team vormen. Het werd ook nog 5-1, maar de uitslag had tegen deze tegenstander, die wel heel erg slecht voor de dag kwam, veel hoger moeten uitvallen.

Opstelling
Mike Bakker, Rob Tol, Jay Koorndijk, Levi van Deijl (50. Sam Leijen), Chenny Louisa, Fahd Salihou, Necati Delibasi, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Wilkins Affriyie (54. Malick Lowe)

FC Volendam O15 - Spartaan’20 O15 (2-3)
De ziekenboeg was zaterdag weer aardig gevuld en ook waren er mannen die met school op pad waren. Een mooie uitdaging dus voor de technische staf om het neer te zetten. Het begin van de wedstrijd was voor Spartaan’20. Lastige omstandigheden, met de harde wind dwars over het veld. Spartaan’20 probeerde dit te omzeilen door de ballen van achteruit diep richting het Volendamse strafschopgebied te spelen. Het eerste gevaar was dan ook voor het doel van Berend, maar langzamerhand nam Volendam het spel over. Het eerste grote gevaar ontstond door twee corners op rij en daarna een prima afstandsschot van Tom dat net naast ging. In de 12e minuut was er een assist van Junior die de bal aan Max mee kon geven. Die speelde zijn tegenstander uit en rondde vakkundig af, 1-0. FC Volendam hield hierna het beste van het spel, maar ook Spartaan’20 bleef gevaarlijk. In de 22e minuut wist Berend uitstekend te redden toen de bal via de muur pardoes voor een geheel vrijstaande speler van Spartaan’20 viel. FC Volendam bleef echter gevaarlijk en het meest in balbezit. Het was dan ook een domper dat Spartaan’20, na een uitstekende uitbraak, de gelijkmaker kon laten aantekenen. Gelukkig kon dit snel worden hersteld. Een vrije trap schuin voor de goal, zo’n vijf meter buiten het strafschopgebied. Max en Junior achter de bal, maar Max nam hem en die krulde de bal fantastisch in de kruising, 2-1. Toen brak de rust aan.

De tweede helft begon aan Volendamse kant erg rommelig. Het goede spel van de eerste helft was verdwenen en Spartaan’20 kreeg de overhand. Ze bleven hun eigen spel spelen, veel mensen achter de bal en de bal lang naar voren en Volendam kreeg het daar steeds lastiger mee. De jongens probeerden het wel weer op te pakken, maar we kwamen er gewoon niet meer doorheen en plots was daar de uitbraak van Spartaan’20. Die werd beëindigd met een vrij onschuldig schot dat onderweg echter door een Volendams been werd beroerd, waardoor de bal onhoudbaar achter Berend in het net belandde, 2-2. FC Volendam was nu even de weg kwijt, want de bal spatte vlak hierna op de lat boven Berend, maar dat was helaas alleen maar uitstel. Een hard schot vanaf de zijkant caramboleerde opnieuw via een Volendams been in het strafschopgebied. Met een stuit en wind mee werd de bal over Berend heen getild en verdween ie in het doel, 2-3. De rest van de wedstrijd werd FC Volendam wel sterker, maar achterin bij Spartaan’20 gaven ze geen krimp en het wilde gewoon niet meer. De scheidsrechter, die overigens prima floot, had FC Volendam nog een strafschop kunnen geven, omdat Tom in de zestien toch echt werd aangetikt, maar hij wilde er niet aan. Zo kwam het einde van een wedstrijd waarin toch echt meer had gezeten.

12. Max Boateng 1-0
25. Spartaan’20  1-1
29. Max Boateng 2-1
47. Spartaan’20 2-2
50. Spartaan’20 2-3

Opstelling
Berend Hoving, Justin Tolsma (Ryan Rellum), Faas Ermers, Yarno Freyee, Tom Smit, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle, Max Boateng (Mika van der Horst), Elmo Pieters (Rugero Brashuis), Lequincio Zeefuik (Addo Vernon), Junior Driessen
Geblesseerd: Tim Stouthart, Myron Mau-Assam, Jesse Versluis, Jessy Lobbes, Daan Sier

FC Volendam O13 - Almere City FC O13 (0-2)
Na de mooie 0-6 bekeroverwinning vorige week op Zeeburgia is het FC Volendam deze week niet gelukt om het goede spel in de competitie door te trekken. Thuis tegen Almere City verloor FC Volendam in een slechte wedstrijd met 0-2.

Met een gewonnen toss leek het geluk voor FC Volendam bij aanvang van de wedstrijd niet te ontbreken. FC Volendam kon letterlijk met een flinke wind in de rug aan de wedstrijd beginnen. Helaas voor FC Volendam had deze gunstige omstandigheid echter nauwelijks een positief effect op het spel. FC Volendam leek de beginfase nog wel sterker in balbezit, maar kwam door slecht ingrijpen in de verdediging alsnog op een 0-1 achterstand. In de fase die volgde had FC Volendam het lastig om via het middenveld de aanval te bereiken. Er kwamen nog wel enkele kansjes, maar er werd tot de rust niet meer gescoord. Na rust werd het spel niet veel beter. FC Volendam kon zich lastig onder de druk van Almere City vandaan spelen, had vaak te veel tijd nodig om de vrije man te bereiken en verloor te veel duels. Almere City kon op haar beurt met onderscheppingen vaak direct gevaarlijk zijn. In de 50e minuut leidde dit ook tot de 0-2 voor Almere City, die daarmee de wedstrijd definitief besliste.

24. Almere City FC 0-1
50. Almere City FC 0-2