Jeugdverslagen FC Volendam 17 november 2018

18 november 2018

Almere City FC O19 - FC Volendam O19 (0-2)

Vooralsnog bewaart FC Volendam O19 zijn overwinningen voor zijn oefenwedstrijden. Nadat in oktober ADO Den Haag O19 het onderspit had moeten delven, was het nu Almere City FC dat in een oefenduel zijn meerdere in de Volendammers moest erkennen.

In de beginfase leek het er nog op dat de Almeerders ons team een lastige middag zouden gaan bezorgen, maar FC Volendam nam daarna al snel het heft in handen. Onze mannen toonden zich strijdbaar en legden diverse vlot lopende aanvallende op de mat. In de 21e minuut kwamen de oranjehemden op voorsprong. Door een prima loopactie en zijn daaropvolgende steekbal bracht Jip Molenaar Tom de Groot in stelling. Die hield het hoofd koel en schoof de bal beheerst langs de keeper in het doel, 0-1. FC Volendam speelde bij vlagen heel aardig en kwam verdedigend niet in de problemen. Na ruim een half uur spelen werd de voorsprong verdubbeld. Na een aanval over meerdere schijven werd op de rechterflank de vrijstaande Robin Schulte gevonden. Zijn voorzet was op maat en de afwerking van Aram de Munnik uiterst fraai. Hij nam de bal ineens op de slof en deponeerde hem in het verste zijnet van het doel, 0-2. Dit was ook de ruststand.

Na de hervatting bleef FC Volendam de bovenliggende partij. Jammer was het echter dat verzuimd werd de score verder uit te bouwen. Het kreeg daarvoor meerdere mogelijkheden, maar in al die gevallen lieten de eindpass, voorzet of afwerking aan zuiverheid net iets te wensen over. In de 70e minuut kregen de gastheren een uitgelezen mogelijkheid om toch nog terug in de wedstrijd te komen toen zij een penalty kregen toegekend. De neergelegde aanvaller ontfermde zich daar zelf over, maar een ongeschreven voetbalwet zegt dat je dit beter niet kunt doen. Doelman Dion Vlak bevestigde dit door de strafschop knap te stoppen. In de slotfase kreeg FC Volendam nog een paar goede mogelijkheden om een of meer treffers aan zijn totaal toe te voegen, maar langzamerhand ging toch de vermoeidheid een beetje een rol spelen en werd het daardoor allemaal wat minder zuiver. Desondanks hebben wij zaterdag niet alleen genoten van de inzet en strijd van onze mannen, maar ook van de bereidheid die zij toonden om er wat goeds van te maken. Het geeft de burger weer moed!

Komende zaterdag komt Dirk Kuyt met zijn Feyenoord O19 op bezoek in het KRAS Stadion. Een mooie uitdaging voor onze mannen om ook tegen een sterkere tegenstander wat moois neer te zetten. De aftrap is om 11.45 uur.

21. Tom de Groot 0-1

32. Aram de Munnik 0-2

Opstelling

Dion Vlak, Jay Kruiver, Brian Plat, Sjors Kramer, Dean James (63. Cherifio Goudland), Kalleb Mambo Kwamungu, Shurny Marengo (78. Moraizio de Souza), Tom de Groot, Jip Molenaar, Robin Schulte (78. Michael Mante), Aram de Munnik

Feyenoord O17 - FC Volendam O17 (4-1)

FC Volendam speelde wel een hele matige wedstrijd, en werd dus terecht met een forse nederlaag naar huis gestuurd.

De eerste twintig minuten was er nog niet zoveel aan de hand. Feyenoord was wat sterker, had meer balbezit, maar dit leidde nauwelijks tot kansen. En aan FC Volendam-kant was er nog helemaal geen kans gecreëerd. In de 22e minuut zette Feyenoord een aanval op via rechts. De voorzet daaruit kon wel erg makkelijk worden binnen getikt, 1-0. Niet veel later mocht FC Volendam een corner nemen van rechts. Deze werd vlak voor het doel op de lat gekopt door Tyrese Duijker. FC Volendam was slordig, veel foute passes, veel balverlies. In de 34e minuut mocht Feyenoord een vrije schop nemen op eigen helft. Deze werd diep gespeeld op de uitstekende rechtsbuiten Benita, die net buiten de 16 wel erg makkelijk twee mannetjes uitspeelde en daarna met een knappe schuiver afrondde, 2-0. Niet veel later, wederom uit een corner, kopte Calvin Twigt over.

Na de rust ging het op dezelfde manier door, FC Volendam slordig, Feyenoord sterker. Uit een vrije schop kon Feyenoord, weer door matig verdedigen, eenvoudig de 3-0 en ook nog de 4-0 maken. We stonden erbij en keken ernaar. De Rotterdammers vonden het goed zo, waardoor FC Volendam iets meer tot aanvallen kwam. In de 71e minuut ging Andrei Vossen goed door op rechts. Zijn voorzet werd keurig afgerond door Ludnardo Schoop. Nee, deze tegenstander was een maatje te groot en onze verdediging had niet zijn beste dag.

Volgende week thuis tegen AZ, een tegenstander van hetzelfde kaliber, wederom een mooie uitdaging. Op veld 2, en daar hebben we nog niet verloren dit jaar!

22. Feyenoord 1-0

34. Feyenoord 2-0

54. Feyenoord 3-0

68. Feyenoord 4-0

71. Ludnardo Schoop 4-1

Opstelling

Ciro Verkooijen, Cedric Bobson, Luuk de Wit (58. Ludnardo Schoop), Amoah Foa Sam, Mitch van Kempen (50. Gedeon Meridina), Calvin Twigt (68. Lex Veerman), Hamza Rahaoui, Sam Lautenschutz (41. Buhari Atak), Andrei Vossen, Dirk de Jong, Tyrese Duijker

Vitesse O16 - FC Volendam O16 (3-2)

Na de oorwassing van vorige week moesten we het vandaag opnemen tegen Vitesse. Na een minuut kwamen we al via Jay Koorndijk. Dit gaf de mannen dat extra duwtje in de rug. Er werd gewerkt voor elkaar, we kregen kansen en hielpen elkaar. Een heel groot verschil met vorige week. Vitesse scoorde acht minuten voor rust de verdiende 1-1, want de wedstrijd ging goed gelijk op met kansen voor beide teams.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, qua gelijkwaardigheid in het voetbal en het creëren van kansen. In de 58e minuut scoorde Vitesse de 2-1. Maar in de 70e minuut scoorde Necati Delibasi heel koeltjes de 2-2. Hier leek het ook in te gaan eindigen, maar door een hele grote fout bij ons scoorde Vitesse drie minuten voor tijd de niet meer verwachte 3-2. Heel erg zuur voor de mannen.

Opstelling

Thomas Brand, Chenny Louisa (55. Sam Leijen), Jay Koorndijk, Levi van Deijl, Jordi Dietz (50. Malick Lowe), Jeffrey Buitenweg (68. Wilkins Afriyie), Necati Delibasi, Fahd Salihou (70. Mitchi Huijsman), Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Deshawntey de Sander

Feyenoord O15 - FC Volendam O15 (3-0)

Met Ziggy als verrassing op 5 en op echt gras begonnen we de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In de beginfase was het aftasten van beide ploegen met Feyenoord wat meer in balbezit. Zij wisten echter geen kansen te creëren, vooral in de beginfase was de veldbezetting bij Volendam gewoon goed. FC Volendam probeerde door de snelle omschakeling bij het doel van Feyenoord te geraken, maar ook Feyenoord had zijn zaakjes achterin op orde. De wedstrijd ontbrandde pas echt in de 20e minuut. Een vrije trap van Feyenoord spatte buiten bereik van Joël op de lat en dat was het sein voor Feyenoord om een tandje bij te zetten en in de volgende aanval wisten Jesse en Joël gezamenlijk met een uiterste poging de bal nog uit de doelmond te krijgen. Vlak daarna was het Lequincio die op avontuur ging en zijn verrassende schot werd nog net door de keeper tot corner verwerkt. In de 29e minuut was het weer Lequincio, die nu een vrije doortocht naar de keeper had, maar de laatste kwam als winnaar uit de strijd. Vlak hierna een hele rare diepe stuiterbal in het strafschopgebied bij FC Volendam, twijfeling achterin en half wegkoppen en opeens was daar een lob over Joël en de 1-0 uit het niets. Dat was een domper zo vlak voor de rust, maar daar kwam nog een mokerslag bij. Onderschepping achterin bij Feyenoord, deze man mocht ongehinderd het middenveld oversteken en de linksbuiten in stelling brengen, 0-2.

FC Volendam begon goed aan de tweede helft. In de 2e minuut een corner en een kans voor Faas, maar hij mikte net te hoog. Vlak daarna een uitbraak met wederom Lequincio met een goede actie, die nu helaas de bal net voorbij de verkeerde kant van de paal schoof. En waar FC Volendam verschillende kansen op de aansluittreffer had profiteerde Feyenoord. Een prima aanval over links, strakke en harde voorzet en vervolgens prima ingeschoten, 0-3. De mannen gaven nog niet op en Myron stuurde Max op avontuur in de diepte, maar wederom bracht de keeper redding in de 1 tegen 1. In de laatste vijf minuten was de koek bij FC Volendam toch echt op en Feyenoord drong ook niet verder aan, waarna de prima leidende scheidsrechter er op tijd een eind aan maakte.

30. Feyenoord 1-0

53. Feyenoord 3-0

Opstelling

Joël van der Wilt, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Yarno Freyee, Ezechiel Fiemawhle (Tom Smit), Myron Mau-Asam, Junior Driessen, Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik, Elmo Pieters, Edwin Ansah

Geblesseerd: Justin Tolsma, Daan Sier, Tim Stouthart, Berend Hoving

FC Volendam O14 - Achilles'29 O14 (5-1)

Dankzij een ijzersterke eerste helft heeft FC Volendam O14 een goede stap gezet richting promotie. De ploeg was voor rust oppermachtig en kwam ondanks een mindere tweede helft niet meer in de problemen.

Het was in het KRAS Stadion voor rust alleen FC Volendam dat de klok sloeg. Al na twee minuten ging de bal op de stip toen Joost werd neergehaald in het strafschopgebied. Hij ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Volendam bleef aanvallen en doordat de eindpass of bezetting voor het doel nog niet optimaal waren bleef de score voor rust beperkt tot 4-0. Eerst was het Jort die een zelf opgezette combinatie met Jesse goed afrondde. Even later schoot Joost uit de rebound goed de 3-0 binnen en op slag van rust schoof Jesse oog in oog met de doelman de bal in de verre hoek. Achilles bleef zodoende een veel grotere achterstand bespaard en de gasten wilden een grote nederlaag voorkomen. Ze gooiden er na rust een schepje bovenop na rust en kwamen beter in de wedstrijd. Het duurde even voordat O14 dit onder controle had. Ondertussen had Achilles een eretreffer kunnen aantekenen nadat de scheidsrechter de bal na een licht vergrijp van de sterk spelende Thimo op de stip had gelegd. Het was voor de supporters lang wachten op de vijfde treffer. In de blessuretijd was David scherper dan zijn tegenstander en tekende hij voor het slotakkoord: 5-1.

Opstelling

Boris Valkhoff, Jort Kos, Melvin Houtman, Vernon Addo (36. Mauro Smit), Thimo de Vries (57. Ties Kramer), Milan Keizer, Storm van der Laan, Joost van der Weijden, Jesse Versluis, Billy van Duijl (47. David Petrovic) en Sebastiaan Woelders

Alphense Boys O13 - FC Volendam O13 (1-1)

FC Volendam O13 heeft zaterdag uit bij Alphense Boys voor de derde keer achter elkaar gelijk gespeeld. Nummer twee Cambuur Leeuwarden maakte geen fout, waardoor Cambuur de zes punten achterstand op FC Volendam weer volledig heeft ingelopen.

Net als vorige week kwam FC Volendam weer vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Het was dit keer Milan Engelander die de keeper met een laag ingeschoten vrije trap verraste. De 0-1 voorsprong werd echter niet lang vastgehouden, omdat FC Volendam achterin onnodig balverlies leed dat door Alphense Boys direct werd afgestraft. In het vervolg van de wedstrijd had FC Volendam ondanks het vele balbezit moeite zich door het sterk verdedigende team van Alphense Boys heen te spelen. Er werden nog wel enkele kansen gecreëerd, maar ondanks het overwicht stonden daar ook nog een tweetal grote kansen van de tegenstander tegenover in de slotfase van de wedstrijd. FC Volendam kon daarmee uiteindelijk nog tevreden zijn met een gelijkspel. Hopelijk kan FC Volendam volgende week uit bij VVV het tij weer tijdig keren, zodat FC Volendam de week erna als koploper kan beginnen aan de belangrijke uitwedstrijd tegen Cambuur.

4. Milan Engelander 1-0

19. Alphense Boys 1-1

Wedstrijdselectie

Milan Hemelrijk, John Pisani, Mike Posthumus, Matthijs Stoelinga, Robin van Cruijsen, Tarik Serdar, Thijs Numan, Sam Schokker, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Niels Kwakman, Ot van der Plas, Milan Engelander, Noach Shenkman, Givairo Dundas, Jayden Arifi, Jesse Tetteroo

FC Volendam O12 – Ajax O12 (2-16)

Vandaag de vierde competitiewedstrijd en wel tegen Ajax. Van tevoren weet je dat het een sterk team is, maar ook dat tegenstanders extra gemotiveerd zijn om tegen Ajax goed te presteren en dat gold ook voor onze jongens. Ajax was ook gemotiveerd en schoot uit de startblokken. Binnen een minuut stond een van de teams al met 2-0 achter. Ajax gaf vanaf de eerste seconden druk en daar had Volendam moeite mee. Na de 2-0 was het de eerste vijf minuten nog steeds eenrichtingsverkeer. Volendam herstelde vervolgens en kwam goed in de wedstrijd. Natuurlijk was Ajax sterker en creëerden ze meer kansen, maar de verdediging hield goed stand. De jongens bleven rustig opbouwen achterin en wisten de aanvallers steeds beter te vinden. Er werd goed vrijgelopen en de Ajax verdediging werd uit elkaar gelopen door de beweging voorin. Het werd zelfs 2-1 door een eigen doelpunt, maar dat was wel de verdienste van onze jongens door druk te blijven houden op de verdediging van Ajax. Nog een doelpunt zat er helaas niet in maar er waren zeker kansen.

In het tweede blok wist het andere team Ajax met 1-0 te verslaan. Ook hier werd er goed verdedigd en Ajax werd met name gevaarlijk door afstandsschoten. Onze verdediging onderschepte een bal die direct naar Kenzo werd gespeeld. Hij hield het overzicht en zag Lorenzo wegsprinten bij de laatste man van Ajax. Een mooie dieptepas van Kenzo over de laatste man kwam in de loop van Lorenzo en hij kwam 1 op 1 met de keeper te staan. Koelbloedig schoot hij deze langs de keeper. Dit zat Ajax niet lekker en ze speelden nog feller. Ajax scoorde, maar daar was een overtreding op Enzo voor nodig. Het doelpunt werd daarom terecht afgekeurd. Enzo schermde de bal goed af en de Ajax aanvaller moest Enzo met twee handen wegtrekken om aan de bal te komen.

In het derde en vierde blok beleven we vechten, maar het verschil zat met name in het afmaken van de kansen. Jayden, een van onze keepers, raakte geblesseerd en kon niet meer verder voetballen. Demy nam zijn plaats als keeper over en deed dit heel verdienstelijk. Hij hield aardig wat ballen tegen. Maar dat gold ook voor onze keepers Jayden en Milan. Zij kregen genoeg te doen deze wedstrijd.

Ja we hebben verloren, maar beide trainers waren wel tevreden over de inzet en vechtlust. Onze jongen streden voor wat ze waard waren en lieten zich niet zomaar opzijzetten en dat is zeker een compliment waard!