Jeugdverslagen FC Volendam 18 augustus 2018

19 augustus 2018

Sparta O19 – FC Volendam O19 (1-0)

FC Volendam O19 verraste zaterdagmiddag positief. Na zijn teleurstellende prestatie vorige week tijdens het Zilveren Bottertoernooi waren de verwachtingen vooraf niet bepaald hooggespannen, maar de oranjehemden tapten zaterdagmiddag gelukkig uit een heel ander vaatje. Weliswaar werd het oefenduel verloren, maar dit was onterecht. De Volendammers waren minimaal gelijk aan hun gastheren en kregen vanuit de omschakeling ook de beste scoringsmogelijkheden. Een foutje van onze doelman, drie minuten voor tijd, resulteerde in het enige doelpunt van de wedstrijd. De Kasteelheren kregen daardoor meer dan zij verdienden.

 

Gedurende het grootste deel van de eerste helft ging het spel op en neer. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, ofschoon FC Volendam licht de overhand en het betere van het spel had. Het veroverde veel tweede ballen, maar echte kansen werden nauwelijks gecreëerd. Pas tien minuten voor rust kon het eerste echte wapenfeit worden genoteerd. Een vrije trap van Dean James scheerde toen over de lat. Kort voor rust kreeg FC Volendam een opgelegde kans om met een voorsprong te gaan rusten. Ter hoogte van de middenlijn had Aram de Munnik goed gezien dat Taye Lee de diepte in wilde duiken. Aram stuurde Taye op snelheid de vrije ruimte in. Samen met Robin Schulte ging hij op het vijandelijk doel af, maar de afwerking was ondermaats.

 

Tijdens de rust toonden de trainers zich content met het dan toe vertoonde spel, maar legden zij ook de vinger op onderdelen die voor verbetering vatbaar waren. Door bijvoorbeeld de spaarzame kansen beter uit te spelen had men zichzelf kunnen en moeten belonen.

 

FC Volendam trok na rust de goede lijn van de eerste helft in eerste instantie gewoon weer door. Het bleef, vanuit een goede organisatie, de bovenliggende partij. Zonder iemand tekort te willen doen waren gelegenheidsrechtsback Cherifio Goudland en middenvelder Robin Schulte zaterdagmiddag de meest opvallende spelers. Na een kwartier bracht trainer Barry Opdam zes verse krachten binnen de lijnen. Ook de thuisploeg onderging een groot aantal wijzigingen. Net als voor de pauze konden doelrijpe kansen met een paar vingers worden geteld. Halverwege de tweede helft kreeg een Spartaan ineens een enorme scoringskans, maar gelukkig schoot hij de bal met binnenkant voet ruim over ons doel. Even later kwam Dion Vlak met de schrik vrij toen de bal uit een ‘lucky shot’ van een Rotterdammer via de onderkant van zijn doellat weer terug in het veld sprong. Shurny Marengo werd vervolgens aan de andere kant van het veld kansrijk, maar de finishing touch ontbrak. Vijf minuten voor tijd zag Victor van Montfort ineens een verlaten doel voor zich opdoemen. Een Sparta-verdediger was echter goed bij de les en wist de schuiver van Victor net op tijd met zijn voet te blokken. Het venijn zat in de staart, want met nog slechts drie minuten te gaan profiteerde Sparta optimaal van een slippertje van onze doelman. Zo trok de thuisploeg toch nog (onverdiend) aan het langste eind.

 

Na afloop vooral tevreden gezichten in de kleedkamer. Er was veel beter gespeeld dan vorige week. Weliswaar zelf weinig gecreëerd, alleen vanuit de omschakeling, maar ook nauwelijks iets weggegeven. Verdedigend stond het gewoon goed en alleen daardoor zijn al de nodige stapjes gemaakt.

 

A.s. dinsdag wordt er op De Toekomst tegen Ajax O19 geoefend. Aanvang 16.00 uur.

 

Scoreverloop
87. Sparta 1-0

 

Opstelling

Stan Zoetebier (46. Dion Vlak), Cherifio Goudland, Quinten de Fonseca (60. Sjors Kramer), Mickey van de Ven, Dean James (60. Tom de Groot), Bram van de Wiel, Vasco Lo-Ning-Hing (60. Shurny Marengo), Robin Schulte (60. Michael Mante), Jip Molenaar (60. Victor van Montfort), Taye Lee, Aram de Munnik (60. Moraizio de Souza)



Laatste nieuws