Jeugdverslagen FC Volendam 19 januari 2019

20 januari 2019

FC Volendam O17 – De Graafschap O17 (1-0)
Ondanks een draak van een tweede helft heeft FC Volendam weer de drie punten binnen gehaald en is het nu de enige koploper in de competitie.

In de eerste helft was FC Volendam de bovenliggende partij, maar het kwam niet echt tot grote kansen. En De Graafschap zeker niet. Met o.a. een zeer aanvallende rechtsback Gyani Manuel was er veel druk naar voren en achterin was alles onder controle. Het was pas in de 29e minuut dat de eerste grote kans ontstond. Andrei Vossen werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd bekwaam afgerond door Tyrese Duijker, 1-0.

De tweede helft werd ingezet met een tactische wijziging, die echter niet goed uitpakte. FC Volendam verloor de controle op de wedstrijd en optisch was De Graafschap meer in de aanval met zo nu en dan gevaarlijke kansen. Gelukkig speelde keeper Beer de Vos een sterke wedstrijd. FC Volendam kwam nauwelijks meer met een goede opbouw en leed veel balverlies. Na vijfentwintig minuten werd alles weer teruggedraaid en was er meer controle. Daarna ontstond nog een grote kans voor onze mannen. Wederom was het Andrei met een goede voorzet op de geheel vrijstaande Tyrese, maar zijn inzet ging over. Het bleef 1-0. Snel vergeten en op naar het volgende slachtoffer.

Volgende week weer thuis tegen Sc Heerenveen, aanvang 13.00 uur. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen, na twee nederlagen van 2-0 in de beker en de eerste competitiehelft.

Scoreverloop
29. Tyrese Duijker 1-0

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Cedric Bobson, Daan Steur (41. Lex Veerman), Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Buhari Atak (77. Sam Lautenschutz), Andrei Vossen (78. Dirk de Jong), Tyrese Duijker, Gedion Meridina.

FC Volendam O16 - FC Utrecht O16 (0-2)
Na vorige week de eerste drie punten te hebben gepakt, moesten we zaterdag tegen FC Utrecht dat vorige week ook zijn eerste wedstrijd had gewonnen.

We begonnen de wedstrijd een beetje onwennig en dat leidde na acht minuten de 0-1 in. Niet dat het een uitgespeelde kans was, maar omdat wij het voetballend wilden oplossen en nalieten om de bal gewoon weg te peren. Hierna kwamen wij wel stukken beter in de wedstrijd en kregen ook kansen en mogelijkheden om de verdiende gelijkmaker op het boord te zetten.

Wie had verwacht dat de mannen na rust dezelfde weg zouden volgen als een groot gedeelte van de eerste helft kwam bedrogen uit. De tweede helft heeft FC Utrecht zich haast niet hoeven inspannen, want het was op zijn zachtst gezegd niet best wat de mannen lieten zien. FC Utrecht scoorde nog een keer en won verdiend. Het was ver beneden peil wat de mannen lieten zien en dat is jammer.

7. FC Utrecht 0-1
Rust
72. FC Utrecht 0-2

Opstelling
Mike Bakker, Rob Tol, Jay Koorndijk, Jerome Jager, Jordi Dietz, Jeffrey Buitenweg (65. Chenny Louisa), Necati Delibasi, Fahd Salihou, Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Malick Lowe (48. Wilkins Affriyie)

FC Volendam O15-Alphense Boys O15 (6-1)
FC Volendam begon voortvarend aan de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. In de 1e minuut was er meteen al een kans toen Lequincio bij een hoge voorzet het luchtduel met de keeper won. De bal stuiterde naar de tweede paal, maar Ziggy kreeg hem er niet ingefrommeld. In de 3e minuut al de volgende kans. Een goede actie van Max, die op dreef was vandaag, met een voorzet bij de tweede paal, maar de inzet van wederom Ziggy werd uit de doelmond gegleden. In de 5e minuut dan toch de onvermijdelijke 1-0. Een snelle ingooi van Junior op Max en na weer een goede actie kwam de bal nu bij Edwin die onberispelijk binnenschoof. En nog was de koek niet op, want direct hierna een actie van Ziggy buitenom en op zijn schot kon de keeper net redding brengen. Opeens was daar Alphense Boys, de bal lag plotseling zomaar vrij op de 16, maar Joël was attent en kon de inzet keren. Een waarschuwing voor de jongens om attent te blijven na het stormachtige begin, want Alphense Boys bleef loeren op een counter. Maar binnen vijf minuten werd er een flink gat geslagen door FC Volendam. Eerst was het Lequincio die Max in de diepte wegstuurde, waarna deze Ziggy in staat stelde de 2-0 binnen te schuiven, een prima aanval. Daarna veroverde Jessy de bal op het middenveld en stuurde met een slimme pas Lequincio op de keeper af, waarbij hij geen fout maakte. Direct daarna wederom Max op avontuur en weer kon Ziggy afdrukken, 4-0 Het was voor de toeschouwers even niet bij te houden. Alphense Boys kon hierna wat terugdoen. Een botsing op het middenveld waarbij twee spelers van FC Volendam geblesseerd raakten en de weg naar Joël lag opeens open: 4-1. Opgezweept door de coaching aan de zijlijn ging Alphense Boys opeens zeer fanatiek jagen en probeerde fysiek de beuk erin te gooien. Junior liet zich de kaas echter niet van zijn brood eten. Er was een opstootje met een speler van Alphense Boys en deze laatste kon vertrekken. Een hoop misbaar vanaf de zijlijn, maar het slaan was echt overduidelijk en de beslissing van de scheidsrechter terecht. Wat volgde was een vervelende periode. Alphense Boys was geïrriteerd en probeerde op allerlei manieren de wedstrijd alsnog te laten kantelen en Volendam wist niet wat het met de situatie aan moest.  Vlak voor rust kreeg FC Volendam weer grip op de wedstrijd en er kwamen weer kansen. Eerst was er vlak voor rust nog redding op de doellijn, na een inzet van Ziggy, maar vlak daarna werd een slechte uittrap van de keeper de Boys fataal. Max onderschepte de bal en schoot op de paal, maar Lequincio was attent en schoof op slag van rust de 5-1 binnen.

Over de tweede helft is eigenlijk heel weinig te vermelden. Niet gewend aan een voorsprong als deze wisten de jongens duidelijk niet wat ze met de rest van de wedstrijd aan moesten. Het spel was slordig en gedurende de wedstijd volgden er zelfs kansen voor Alphense Boys die dapper door bleven strijden. Joël was echter attent en pareerde diverse inzetten en langzamerhand vloeiden bij de tegenstander de krachten weg. FC Volendam speelde de wedstrijd uit en vlak voor tijd was het dan Elmo die attent was toen de keeper de bal moest loslaten. Hij kon de 6-1 eindstand op de borden zetten.

Opstelling
Joël van der Wilt, Junior Driessen (Myron Mau-Assam), Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tim Stouthart, Daan Sier, Max Boateng, Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle (Ryan Rellum)
Geblesseerd: Tom Smit, Jesse Versluis, Yarno Freyee, Justin Tolsma

FC Twente O14 - FC Volendam O14 (5-2)
Ook in de tweede wedstrijd van de nieuwe competitie moest O14 de winst aan de tegenstander laten. Na een moeizame eerste helft pakte de ploeg na rust langzaam meer initiatief, maar dit bleek lang niet genoeg om aanspraak te maken op een of drie punten.

FC Twente startte wat sterker dan FC Volendam. Waar de thuisploeg beter de druk op de opbouw kreeg, kwam O14 er regelmatig gevaarlijk uit in de omschakeling, zonder echt gevaarlijk te worden. FC Twente kon ook geen echte grote kansen creëren, maar werd wel in het zadel geholpen. Eerst werd een cadeautje van Volendamse kant nog niet uitgepakt, maar nadat FC Twente vijf minuten voor rust op voorsprong kwam, werd de tweede fout in de opbouw nu wel afgestraft: 2-0.

FC Volendam ging hierop na de rust aanvallender spelen en binnen een minuut kwam Milan Engelander vrij voor het vijandelijke doel. Zijn inzet ging echter net naast, waarna even later FC Twente voor het doel van Volendam wel dodelijk bleek (3-0). Het spel golfde vervolgens wat meer op en neer en waar het wachten was op de aansluitingstreffer, kon juist FC Twente, wederom met dank aan de opbouw van FC Volendam, het duel beslissen. FC Volendam nam nu wel helemaal het initiatief over, waardoor nu juist Twente alleen in de omschakeling gevaarlijk werd. Thimo de Vries was degene die de 4-1 aantekende en vervolgens leek Rugero Struiken de 4-2 te scoren, maar zijn treffer werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. FC Twente deed vervolgens nog een duit in het zakje, waarna na een aantal mogelijkheden Rugero alsnog een tweede eretreffer mocht aantekenen (5-2).

Opstelling
Boris Valkhoff, Jort Kos (36. Rugero Struiken), Melvin Houtman, Vernon Addo, Sem Perez Mutsaers (36. Ties Kramer), Mika van der Horst, Storm van der Laan, Milan Engelander, Billy van Duijl (45. Milan Keizer), David Petrovic en Thimo de Vries.

FC Volendam O13 - Cambuur Leeuwarden O13 (3-1)
In de tweede competitieronde van de 1e divisie (hoog) heeft FC Volendam O13 de zure nasmaak van de nederlaag van vorige week tegen PEC Zwolle weten weg te spoelen door afgelopen zaterdag thuis met 3-1 van Cambuur Leeuwarden O13 te winnen.

Hoewel FC Volendam in fases moeite had met de druk van de tegenstander en het vinden van de ruimte, was FC Volendam over de gehele wedstrijd gezien sterker. In de eerste helft resulteerde dat ook in meerdere grote kansen. Het was aan het einde van de eerste helft dat rechteraanvaller Thijs Numan de score opende door, op aangeven van Kayden Wolff, feilloos binnen te schieten: 1-0.

De tweede helft begon rommelig aan de zijde van FC Volendam, maar naarmate deze vorderde liet men bij vlagen ook leuke aanvallen zien. Zo bediende Thijs Numan in de 50e minuut spits Niels Kwakman met een afgemeten voorzet, waarna Niels Kwakman tot een mooie afronding kwam: 2-0. De wedstrijd leek op dat moment gespeeld, maar door een foutje achterin bij FC Volendam kon Cambuur Leeuwarden de spanning toch weer terug in de wedstrijd brengen met een aansluitingstreffer: 2-1. De spanning was echter van korte duur, omdat een minuut erna opnieuw Thijs Numan aan de rechterkant doorkwam, waarna die de bal voorgaf op linkeraanvaller Robin van Cruijsen. Die besliste beheerst de wedstrijd: 3-1. De 3-1 winst was een mooie opsteker voor FC Volendam O13, waardoor zij ook in deze divisie weer in de buurt blijft van de bovenste plaatsen. Volgende week reist FC Volendam met vertrouwen af naar Excelsior voor de strijd om de volgende bekerronde.

25. Thijs Numan 1-0
50. Niels Kwakman 2-0
54. Cambuur Leeuwarden 2-1
55. Robin van Cruijsen 3-1