Jeugdverslagen FC Volendam 19 mei 2018

20 mei 2018

FC Volendam O19 komt puntje tekort voor bereiken finaleronde ICGT Uitgeest

FC Volendam is er net niet in geslaagd om de winnaarsronde van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi in Uitgeest te bereiken. Door de laatste poulewedstrijd tegen Red Bull Brasil slechts gelijk te spelen kwam de formatie van Stanley van Kesteren slechts een punt tekort. Desondanks wordt met een tevreden gevoel op de eerste speeldag teruggekeken.

FC Volendam – Real Madrid (0-3)

Het toernooi, met wedstrijden van 2 x 25 minuten, werd geopend met een duel tegen topteam Real Madrid. In de beginfase had FC Volendam nog moeite met de Madrilenen, maar gaandeweg kreeg men steeds meer vat op hen. Het kreeg in de eerste helft zelfs de beste kansen. Uit een corner van dispensatiespeler Joey Veerman en de daaruit voorvloeiende voorzet van Dean James kon Youssef de bal simpel binnenkoppen, maar zijn poging eindigde recht in de handen van de Spaanse doelman. Even later was Youssef opnieuw kansrijk, maar nu kon hij de prima voorzet van Bram van de Wiel net niet voldoende beroeren. In de omschakeling bracht Youssef Derry Murkin in stelling. Door zich met zijn hele lijf in de baan van het schot te werpen kon een Madrileen Derry’s harde schot blokken. Daarna kreeg Youssef opnieuw een grote kans om de score te openen, maar ook in dit geval wist een onverzettelijke verdediger onheil voor zijn team te voorkomen. Ook de Spanjaarden kregen een paar kansen. Hun vizier was kennelijk (nog) niet goed afgesteld, want al hun doelpogingen verdwenen hoog over of ver naast ons doel.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft deed FC Volendam nog steeds volop mee en leek er zelfs een sensatie in de lucht te hangen. De Volendammers leidden echter vervolgens zelf hun eigen ondergang in. Waar buitenlandse teams niet schromen om de bal, indien nodig, in de tribunes te rossen, dacht een van onze verdedigers het wel even voetballend op te kunnen lossen. Hij ging met de bal aan de loop, verspeelde deze simpel, waarna een Madrileen zijn fout genadeloos afstrafte, 0-1. Zes minuten later kwam Real Madrid opnieuw onbedoeld in balbezit. Het daaropvolgende afstandsschot oogde niet moeilijk, maar toch werd doelman Barry Lauwers erdoor verrast, 0-2. Negen minuten voor tijd stond een groot aantal Volendammers naar de bal in hun eigen 16 te kijken, zonder ook maar iets te doen. “Dan schiet ik hem er wel in”, zal een Madrileen hebben gedacht, 0-3. In de slotfase dook O16-speler Ludnardo Schoop nog een keer kansrijk voor het vijandelijk doel op, maar zijn inzet leverde slechts een corner op. Na afloop was de conclusie dat FC Volendam best aardig had gevoetbald, maar dat Real Madrid had laten zien waar het echt om gaat. Het resultaat is heilig en noodzakelijke voorwaarden daarvoor zijn een stuk onverzettelijkheid en de absolute wil om te winnen. Soms dienen daarvoor ‘nuttige’ gele kaarten te worden geïncasseerd, maar ook dat hoort erbij. Hun overwinning was dan wel verdiend, maar beslist geflatteerd. Als de doelpunten echter zo gemakkelijk worden weggegeven ……….

NEC/FC Oss – FC Volendam (1-2)

Om toch nog een rol van betekenis op het toernooi te kunnen spelen, zou de tweede wedstrijd, tegen eredivisionist NEC/FC Oss, beslist moeten worden gewonnen. FC Volendam kende een matige start en mocht van geluk spreken toen een Nijmeegse aanvaller een kans voor open doel om zeep hielp. Langzamerhand kwam FC Volendam beter in zijn spel en wist men ook een paar kansen te creëren. Een schot van Youssef Blel werd gekraakt, terwijl Joey Veerman goed doorkwam op rechts, tevergeefs een medespeler probeerde te bereiken, maar zijn voorzet onberoerd voor het doel langs zag eindigen.

Kort na het wisselen van helft liet Jim Beers een schot los dat door de sluitpost van NEC/FC Oss slechts met heel veel moeite onschadelijk kon worden gemaakt. Hoewel ook NEC/FC Oss zich niet onbetuigd liet, drong FC Volendam steeds meer aan. Mike Eerdhuijzen had uit een corner van Taye Lee gewoon móeten scoren, maar zijn kopbal ging naast. In de 38e minuut was het wel raak. Shurny Marengo zette goed door en troefde zijn tegenstander af. Zijn voorzet stelde Jim Beers in staat de 0-1 te laten aantekenen. Vier minuten later had het al 0-2 moeten zijn, ware het niet dat Jim Beers de bal uit een fraaie vrije trap van Joey Veerman aaide i.p.v. kopte. Daardoor kon de doelman de bal simpel opvangen. Drie minuten voor tijd liet FC Volendam verdedigend een steekje vallen en kwam NEC/FC Oss via een penalty langszij, 1-1. In de voorlaatste minuut viel dan gelukkig toch nog de verdiende winnende doelpunt. Ludnardo Schoop schoot tegen de keeper op, waarna Jim Beers er als de kippen bij was om voor een 1-2 eindstand te zorgen.

FC Volendam – Red Bull Brasil (0-0)

Bij het ingaan van de laatste poulewedstrijd hadden beide teams nog uitzicht op een plek bij de laatste vier. FC Volendam moest echter winnen, terwijl Red Bull Brasil al aan een gelijkspel voldoende had. Red Bull Brasil was niet alleen een fysieke ploeg, maar kon daarnaast ook heel aardig voetballen. Barry Lauwers werd al snel op de proef gesteld. Hij redde bekwaam. Na een klein kwartier leek FC Volendam op voorsprong te komen. Uit een corner van Joey Veerman kopte Mike Eerdhuijzen op de kruising, waarna Derry Murkin de rebound op de lat knalde. Over pech gesproken. Opmerkelijk aan Red Bull Brasil was dat alle uittrappen van hun doelman wel vuurpijlen leken: hij schoot ze hard en zo hoog mogelijk in de lucht.

In het tweede bedrijf deed FC Volendam er alles aan om de noodzakelijke treffer te produceren. Taye Lee nam de bal, na een combinatie met Shurny Marengo, ineens op de pantoffel, maar zag zijn schot naast het doel eindigen. Ook de Brazilianen kregen een opgelegde kans op de overwinning. Gelukkig werd de bal naast het doel gemikt. De laatste kans was voor Youssef Blel. Ook hij zag zijn doelpoging, ingeleid door een sterke individuele actie van Dean James, langs de verkeerde kant van de paal eindigen. Zo bleef de brilstand gehandhaafd en ging Red Bull Brasil naar de finaleronde.

Op Tweede Pinksterdag het vervolg van dit uitstekend georganiseerde toernooi. Om 11.00 uur is FC Uitgeest dan de eerste tegenstander. De laatste wedstrijd zal zijn tegen de winnaar of verliezer van het duel tussen NEC/FC Oss en het Braziliaanse Palmeiras.

Het is al eerder gezegd: het ICGT is een bezoek meer dan waard! Zie voor nadere informatie: https://www.icgt.nl

Selectie FC Volendam O19
Barry Lauwers, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Marco Speijk, Youssef Blel, Joey Veerman, Jim Beers, Bram van de Wiel, Derry Murkin, Sjors Kramer, Lorenzo van Slimming, Taye Lee, Shurny Marengo, Stan Zoetebier, Ludnardo Schoop

Willem II O17 - FC Volendam O17 (1-4)

Na een zeer goede eerste helft en wederom een slechte tweede, ging FC Volendam toch ruim voorbij Willem II, ofschoon de opdracht in de rust was om acht goals te maken.

Net als vorige week was het weer Tom de Groot die het eerste doelpunt in de 3e minuut inleidde. Zijn voorzet werd bekwaam afgerond door Jip Molenaar, 0-1. Niet veel later was het Victor van Montfort die van links de aanval inzette. Zijn voorzet op Jip werd door een Willem II’er in eigen doel gewerkt, 0-2. De ene na de andere flitsende aanval werd ons voorgeschoteld en het was genieten. Halverwege de eerste helft ging Victor van Montfort handig door op links en haalde prachtig uit, 0-3. De vele Noord-Hollanders langs de lijn begonnen al tien, tien te roepen en daar zag het ook wel naar uit. De mooiste goal werd voor het laatst bewaard. Een voorzet van rechts van Moraizio de Souza werd in een keer op de slof genomen door Aram de Munnik. De bal belandde als een raket in de bovenhoek, 0-4 na 26 minuten. Daarna deed FC Volendam het iets rustiger aan, maar Willem II kon geen vuist maken.

De tweede helft begon slap. Willem II speelde met meer inzet en had een goede spits ingebracht. In de voorhoede van FC Volendam lukte niet veel meer, terwijl in de verdediging te veel onnodige fouten werden gemaakt. De enige die er ver bovenuit stak was keeper Dani de Ruyg. Hij rammelde zeker vijf grote kansen uit zijn doel en stopte ook nog een penalty. Toch wist Willem II een keer te scoren. Dat was echter niet de schuld van Dani, maar van die slome grensrechter van FC Volendam. Terwijl iedereen riep dat het buitenspel was, zag hij dat niet. 1-4 is een mooie uitslag, maar het hadden er ook wel meer kunnen zijn.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht, dat is afgezakt naar de zevende plek en dus moet winnen om in de eredivisie terug te keren.

3. Jip Molenaar 0-1

15. Willem II (e.d.) 0-2

22. Victor van Montfort 0-3

26. Aram de Munnik 0-4

77. Willem II 1-4

Opstelling

Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Kalleb Mambo Kwamungu, Quinten d’ Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, Michael Mante (62. Amoah Foa Sam, Moraizio de Souza (51. Andrei Vossen), Jip Molenaar, Victor van Montfort, Aram de Munnik

ADO Den Haag O14 - FC Volendam O14 (1-1)

De wedstrijd begon alleraardigst, redelijk combinatiespel van beide kanten, dat beloofde wat. Helaas kwamen we vrij snel op achterstand door een misrekening achterin, zodat we dus wederom moesten proberen de achterstand te repareren. Dat lukte echter niet zo snel. Volendam was van slag af en ADO combineerde er vrolijk op los. Er werd wel hard gewerkt door alle jongens, maar we bleven vrijwel de hele eerste helft achter de feiten aanlopen. Verdedigend zat het echter, na dat eerdere slippertje, prima in elkaar en ook ADO wist geen kansen meer te creëren. Tot vlak voor tijd Lequincio opeens de ruimte aan de rechterkant vond. Een prima dieptepas op Junior, die sprintte zijn verdediger eruit, trok de bal voor vanaf de achterlijn en Edwin kon geheel vrijstaand de 1-1 inschieten. Geheel onverwachts, maar een mooie opsteker zo vlak voor rust.

Na de rust was er eigenlijk maar één ploeg die voetbalde en recht had op meer en dat was Volendam. Uitstekend combinerend van achteruit trokken de mannen op naar de goal van ADO. Nu was het de beurt aan ADO om de verdedigende stellingen in te nemen, maar ook zij deden dat goed. Volendam wist weliswaar diverse prima mogelijkheden te creëren, maar of een been van een tegenstander of goed keeperswerk lagen meer doelpunten in de weg. Het was jammer dat de scheidsrechter veel te veel duels affloot, waardoor het spel vaak stillag en ook de voordeelregel kende de beste man helaas niet. Dit haalde helaas onnodig het tempo uit de wedstrijd en ook het kijkgenot voor de toeschouwers. Zo werd de ruststand ook de eindstand.

Een prima wedstrijd met veel strijd aan beide kanten. Een beter ADO in de eerste helft, maar een uitstekend Volendam in de tweede. Een overwinning had erin gezeten, maar ook met deze puntendeling konden we leven.

05. ADO Den Haag 0-1

33. Edwin Ansah 1-1

Opstelling

Joël van der Wilt, Tiago Lauwerens (Justin Tolsma), Jessy Lobbes (Tim Stouthart), Faas Ermers (Jessy Lobbes), Yarno Freyee (Tom Smit), Tiago Lauwerens, Junior Driessen, Daan Sier (Lequincio Zeefuik), Elmo Pieters, Ezechiel Fiemawhle (Myron Mau-Assam)

Geblesseerd: Berend Hoving en Jesse Versluis

FC Utrecht O13 - FC Volendam O13 (4-3)

Ook in en tegen FC Utrecht hebben de Volendammers de punten moeten laten. Na zes minuten spelen keken we alweer tegen een achterstand aan, na een voorzet over rechts die bij de penaltystip werd ingekopt, zonder goede dekking te geven, 1-0. Kort na deze achterstand werd het weer gelijk na een dieptebal over de achterhoede, waar Sebastiaan Woelders net iets sneller was dan de keeper was en de gelijkmaker scoorde. Al snel was er weer een achterstand, na weer slecht dekken van de achterhoede, 2-1. Het duurde tot de 25e minuut toen Billy van Duijl, net buiten de 16 meter, onrechtmatig werd gestopt. De goed leidende scheidsrechter floot voor een vrije trap, die door Billy van Duijl werd genomen. Billy krulde de bal keurig over de muur en scoorde onhoudbaar voor de keeper 2-2.

Snel na rust ging het wederom mis met het verdedigen en binnen vijf minuten waren er twee doelpunten voor de Domstedelingen, 4-2. Ondanks de achterstand kregen we toch weer kansen, maar steeds was het weer net niet en het duurde tot de 42e minuut totdat Billy van Duijl van buiten de 16 meter een prima boogbal over iedereen gaf en 4-3 aantekende. Een verdiend punt zat er helaas niet meer in.

Opstelling

Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Sem Perez Mutsaers, Storm van der Laan, Joost van der Weijden, Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl, David Petrovic, Rugero Brashuis, Ryan Rellum, Ties Kramer, Milan Keizer, Boris Valkhoff

Geblesseerd: Mauro Smit, Mika van der Horst

FC Volendam O12 - ADO Den Haag 012 20-9 (10-6)

Uit tegen ADO Den Haag hebben we eerder dit seizoen verloren. Zaterdag waren we extra gemotiveerd om dit recht te zetten. Niet alleen vanwege de eerder verloren wedstrijd, maar ook omdat dit de laatste competitiewedstrijd was en ook nog eens thuis in het stadion.

Het was echter ADO Den Haag dat aan het begin scherper oogde. Het opende ook de score en zo kwamen we al vrij snel in de wedstrijd op een paar goals achterstand. Daarna pakten we het goed op en creëerden we een aantal goed uitgespeelde kansen. De doelpunten stapelden zich aan beide kanten in een hoog tempo op. Met de rust was de stand 10-6.

Na de rust kwamen wij scherp uit de kleedkamers en werd goed de derde man gezocht. Hieruit kwamen ook veel snelle doelpunten. Achterin wisten we het ook steeds beter dicht te houden, waardoor ADO Den Haag niet veel grote kansen meer kreeg. De eindstand werd 20-9. Een mooi resultaat om deze competitie mee te eindigen.

Nu richten we ons nog op een paar laatste oefenwedstrijden/toernooien, om dit seizoen een mooie afsluiting te geven.