Jeugdverslagen FC Volendam 20 april 2019

21 april 2019

FC Volendam O19 – Almere City FC O19 (1-2)
De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg, want ook tegen het toch echt over minder kwaliteit beschikkende Almere City FC moest FC Volendam als verliezer van het veld stappen. Gedurende de eerste vijfenveertig minuten waren de oranjehemden de bovenliggende partij en kregen zij meerdere mogelijkheden om hun gasten op gepaste afstand te zetten. Er werd echter slechts eenmaal (via Jip Molenaar) het net gevonden, zodat de Almeerders zich bij rust nog niet verslagen hoefden te voelen.

De tweede helft was amper acht minuten onderweg toen de wedstrijd volledig kantelde. Binnen anderhalve minuut konden de gasten, bijgestaan door Vrouwe Fortuna, zomaar twee treffers laten noteren. FC Volendam ging vervolgens met het nodige opportunisme op jacht naar de gelijkmaker, maar toen hen ook nog een glaszuivere penalty wegens hands werd onthouden, was de koek op.

Scoreverloop
9. Jip Molenaar 1-0
53. Almere City FC 1-1
54. FC Volendam (E.D.) 1-2

Opstelling
Stan Zoetebier, Cherifio Goudland, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James, Bram van de Wiel (82. Aram de Munnik), Shurny Marengo (82. Michael Mante), Robin Schulte, Jip Molenaar, Youssef Blel, Moraizio de Souza (71. Victor van Montfort)

FC Volendam O12 - Zeewolde O13 (9-2)
Zaterdag stond er voor de O12 een 11 tegen 11 oefenwedstrijd op het programma tegen Zeewolde O13 dat speelt in de 3e divisie. De wedstrijd werd gespeeld in drie blokken van 25 minuten.

Vanaf het begin was duidelijk dat de O12 dominant zou zijn aan de bal. Het team kwam continu via goed positiespel tot aan het zestienmeter gebied. De bal werd verplaatst naar de ruimte, overtallen werden uitgespeeld en de spelers bleven in beweging om opnieuw vrij te komen. Als de bal dan toch werd verloren, was er snel druk op de bal, waardoor Zeewolde nauwelijks aan de bal bleef. Helaas werd het goede spel in dit blokje nog niet beloond met veel kansen en dus doelpunten.

Dit was in het tweede blokje wel anders. Om het overtal dat steeds gemaakt werd te belonen met een doelpunt moesten met name de aanvallers het veld groter houden, zodat er meer ruimte ontstond. En hoe groter de ruimte, hoe meer kansen de O12 wist te creëren. Binnen 25 minuten liep de score op tot 7-0. Vanuit het middenveld werden de aanvallers achter de laatste lijn in stelling gebracht en zo mochten Lorenzo (3x), Mark (2x), Boy en Rick Sier hun kansen omzetten in doelpunten.

Het laatste blokje was er minder sprake van het goede spel in balbezit en de omschakeling naar verdedigen. Jaden en Keenan mochten beide een uitgespeelde aanval belonen met een doelpunt, maar de O12 moest ook twee doelpunten toestaan.