Jeugdverslagen FC Volendam 20 januari 2018

21 januari 2018

sc Heerenveen O19 - FC Volendam O19 (1-3)

FC Volendam O19 behaalde zaterdagmiddag een knappe en verdiende overwinning op sc Heerenveen O19. Een tegenstander die tot een van de sterksten in onze competitie mag worden gerekend. Een belangrijk resultaat ook, omdat puntverlies ons team achterop zou doen raken in de strijd om de bovenste zes plaatsen.

Vooraf had de trainer het houden van de nul als belangrijkste doelstelling uitgesproken. In de afgelopen maanden werden er immers veel te veel tegendoelpunten geïncasseerd. Met Robin Zandstra als onze nieuwe assistent-scheidrechter werd om 14.30 uur op de gladde ‘echte’ grasmat van Sportpark Skoatterwâld afgetrapt. Omdat tijdens de warming-up bleek dat Jay Kruiver, de beoogde rechtsback, niet fit genoeg was om te starten, verscheen Sjors Kramer alsnog in de basis. In de 3e minuut versloeg Sjors bijna zijn eigen doelman, maar hij kwam met de schrik vrij. In de beginfase waren het de gastheren die de boventoon voerden. FC Volendam was er niet van onder de indruk en had zijn zaakjes verdedigend prima op orde. In de 10e minuut liet Youssef Blel het eerste Volendamse wapenfeit noteren. Hij verkoos een schot, terwijl hij beter een doelpoging met het hoofd had kunnen wagen. Nu ging deze kans verloren. Een paar minuten later was Volendam opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar niemand van zijn teamgenoten slaagde erin de prima vrije trap van Bram van de Wiel te beroeren. In de 18e minuut was het alsnog raak. Derry Murkin zette de doelman van sc Heerenveen zodanig onder druk dat deze in de fout ging en de bal aan hem verspeelde. Derry strafte zijn fout genadeloos af, 0-1. Er brak daarna een fase aan waarin het spel op en neer golfde, zonder dat er echte kansen ontstonden. Na een klein half uur verzond Dean James een uitstekende pass op Youssef Blel. Youssef klopte zijn tegenstander op snelheid en leek vervolgens de 0-2 te laten aantekenen. Zijn schot ging echter voor het vijandelijk doel langs. In de 30e minuut kwamen de Friezen vanuit het niets op gelijke hoogte. Niet voor het eerst liet onze verdediging zich verrassen door een lange bal door het centrum over hen heen. De spits van sc Heerenveen kreeg hierdoor vrije doorgang naar ons doel en liet Barry Lauwers kansloos, 1-1. Volendam toonde zich geenszins aangeslagen en liet zich meteen weer aanvallend gelden. Het had een paar minuten later zelfs alweer op voorsprong kunnen komen toen een afvallende bal door Derry Murkin ineens op de slof werd genomen. De Friese sluitpost, een reus van een vent, kon zijn schot slechts met zijn vingertoppen, ten koste van een corner, onschadelijk maken. In blessuretijd zorgde Youssef Blel ervoor dat zijn team toch met een voorsprong de rust kon ingaan. Dit gebeurde na uitstekend te zijn omgeschakeld. Bram van de Wiel stuurde Taye Lee op links de vrije ruimte in. De voorzet van Taye was op maat, waarna Youssef Blel de counter perfect afrondde, 1-2. Daardoor ga je toch wel lekker rusten.

FC Volendam pakte de draad na rust meteen weer goed op. Het spel ging op en neer, zonder dat er aan beide kanten echte kansen waren, dan wel bijzonderheden die vermeldenswaard zijn. Toch slaagden de oranjehemden erin hun voorsprong te vergroten. In de 71e minuut bracht de goed ingeschoven Mike Eerdhuizen, met een fraaie pass, Youssef Blel in stelling. Youssef was zijn directe tegenstander opnieuw te snel af en scoorde beheerst, 1-3. Sc Heerenveen probeerde wat terug te doen, maar verdedigend stond ons team als een huis. Het had daarna toch zomaar weer spannend kunnen worden als een Heerenveense aanvaller een klein kwartier voor tijd zijn opgelegde kans niet had gemist. Hij kon van dichtbij uithalen, maar schoof de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De Friezen probeerden de druk daarna nog meer op te voeren, maar slaagden er niet in een gaatje in onze defensie te vinden. Bram van de Wiel kreeg in de 80e minuut nog wel een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar hij liet dit na. In de laatste tien minuten kwam Volendam niet meer in de problemen en zo kon na negentig minuten een knappe en verdiende overwinning worden bijgeschreven. Complimenten voor het hele team en een prima opmaat naar het uitduel van volgende week tegen Almere City FC.

18. Derry Murkin 0-1
30. sc Heerenveen 1-1
45+1. Youssef Blel 1-2
71. Youssef Blel 1-3

Opstelling
Barry Lauwers, Brian Plat, Sjors Kramer (52. Kevin van Gasteren), Mike Eerdhuijzen, Dean James, Bram van de Wiel, Shurny Marengo (68. Max Veerman), Marco Speijk, Youssef Blel (84. Cherifio Goudland), Taye Lee (64. Lorenzo van Slimming), Derry Murkin

FC Volendam O17 – FC Emmen O17 (4-1)

FC Volendam wint enigszins geflatteerd in matige wedstrijd

Na de goede wedstrijd tegen Vitesse, en met de wetenschap in het achterhoofd dat een groot aantal spelers betrokken was bij de degradatiewedstrijd tegen FC Emmen in juni jl., zou je verwachten dat de mannen er vol op zouden klappen. Helaas was dat zeker in de eerste helft niet het geval. FC Emmen begon sterk aan de wedstrijd en had binnen 5 minuten op 0-2 kunnen staan. Centraal achterin stond het niet goed en de snelle aanvallers van FC Emmen wisten in minuut 3 en 5 de paal en de lat te raken, zonder te scoren. Ook FC Volendam kreeg zijn kansjes. Een inzet van Aram werd net voor de lijn weggehaald. De linies stonden te ver uit elkaar en de spitsen werden niet goed bereikt. Ook gingen alle kopduels verloren. In de 16e minuut kwam FC Emmen op voorsprong door matig doordekken van onze achterhoede, 0-1. Daarna kreeg met name Victor nog wat kansjes op de gelijkmaker, maar hij raakte tweemaal de paal. Een zeer matige eerste helft en dat werd door de trainer in de rust heel duidelijk gemaakt aan de heren.

De tweede helft liet een feller FC Volendam zien. Mora was ingevallen en liet meteen zien er zin in te hebben. Al na acht minuten na rust werd de 1-1 gescoord, via een mooie combinatie door het centrum door Robin. Niet veel later zette Victor Mora vrij op links en voor de derde keer dit seizoen valt zijn voorzet in de verre hoek, 2-1. Ook FC Emmen deed nog stevig mee in de tweede helft en wist af en toe gevaarlijk uit te breken. Maar keeper Dion wist zijn doel verder schoon te houden. Toch was het FC Volendam dat weer kon scoren. Wederom Victor op Mora en zijn voorzet kon eenvoudig door Jip worden binnengetikt, 3-1. In blessuretijd bereikte Benjamin op mooie wijze Mora, die de 4-1 liet aantekenen. Verdiend gewonnen, maar wat geflatteerd. We staan nu op de vijfde plaats, en dat mag niet lager worden.

Woensdag de bekerwedstrijd thuis tegen AZ. Zaterdag wederom thuis, dan tegen ADO Den Haag.

16. FC Emmen 0-1

51. Robin Schulte 1-1

59. Moraizio de Souza 2-1

72. Jip Molenaar 3-1

83. Moraizio de Souza 4-1

Opstelling

Dion Vlak, Kalleb Mambo Kwamungu, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, D’mitri Darsan (79. Yassine Akhtar), Robin Schulte, Aram de Munnik, Victor van Montfort (78. Michael Mante), Jip Molenaar (78. Benjamin Boersma), Valentino de Corrado (41. Moraizio de Souza)

Vitesse O15 - FC Volendam O15 (2 -1)

FC Volendam verloor met veel strijd van Vitesse, maar behoudt de derde plaats op de ranglijst.

Dat de wedstrijd tegen Vitesse niet gemakkelijk zou worden was bekend. De ploeg had zich namelijk in de winterstop versterkt met drie grote talenten uit het team O14. Met veel inzet en snel voetbal liet Vitesse blijken dat zij volledig voor de winst gingen en zette FC Volendam direct onder druk. Volendam had daar niet direct antwoord op en had moeite de vrije man te bereiken. Lopende de eerste helft wist de ploeg uit Volendam zich hier onderuit te voetballen en kreeg meer grip op het spel.

De wapenfeiten in de eerste helft bleven echter beperkt tot een paar kansjes voor Joey, Calvin en Deshawntey. Het was Vitesse dat op slag van rust op voorsprong kwam. Een door de verdediging van Volendam verkeerd beoordeelde bal was er de oorzaak van dat een speler van Vitesse vrij voor het doel van Thomas verscheen. Dit buitenkansje liet de Vitesse speler niet onbenut. De rust werd gebruikt om de afspraken nog eens goed door te nemen.

De tweede helft zag er, door wat aanpassingen in speelwijze, anders uit. FC Volendam kreeg meer grip op het spel en wist met snelle combinaties de druk op Vitesse op te voeren. In de 39e minuut kreeg Necati, na een prima voorzet van Joey, de kans om de gelijkmaker in te schieten, maar dit mislukte. Nog geen minuut later creëerde Necati zelf, na een solo vanaf eigen helft, de kans op de gelijkmaker. Hij zag zijn inzet echter door de keeper net naast het doel worden gewerkt. Een gelijke stand was op dat moment verdiend geweest. Het was Vitesse dat na de kansen van Volendam de voorsprong uitbouwde naar 2-0, nadat er wat missers en communicatiestoornissen waren in de Volendam-verdediging.

Het sierde de ploeg uit Volendam dat zij na deze domper niet bij de pakken gingen neerzitten, maar er werd een schepje bovenop gedaan. De inzet werd verhoogd en hiermee ook het tempo in het spel. Dit leidde in de 53e minuut tot de aansluitingstreffer van Calvin, die na een voorzet van Necati de bal beheerst buiten het bereik van de keeper in de verre hoek schoot. Dit was het sein voor FC Volendam om Vitesse, dat steeds verder achteruit ging lopen, nog meer onder druk te zetten. Met wat meer geluk was de inzet van Joey niet via de lat over het doel gegaan, maar erin, want de keeper van Vitesse was al verslagen. Dit soort geluk stond vandaag niet aan onze zijde. Het was jammer, een gelijkspel was verdiend geweest.

A.s. zaterdag wacht FC Volendam wederom een kraker: de bekerwedstrijd tegen AFC Amsterdam. Ook hier zal Volendam op gedegen tegenstand moeten rekenen. De ploeg uit Amsterdam vindt namelijk dat zij afgelopen jaar onterecht zijn gedegradeerd en minstens gelijkwaardig zijn aan de ploeg uit Volendam.

Volgende wedstrijd: zaterdag 27 januari om 12.30 uur de voortzetting van de beker, uit tegen AFC Amsterdam.

35. Vitesse 1-0

45. Vitesse 2-0

53. Calvin Twigt 2-1

Opstelling

Thomas Brand, Rob Tol (54. Gyani João Manuel), Jay Koorndijk, Wylshendrid Lousiana, Jordy Dietz, Joey Antonioli, Necati Delibasi, Calvin Twigt, Milijano Anastatia, Fahd Salihou Abdoul, Deshawntey de Sanders (62. Wilkins Afriyie)

FC Volendam O14 – PEC Zwolle O14 (2-0)

Na de stormachtige week was dan vandaag de wedstrijd tegen PEC Zwolle op ons mooie stadionveld. Tegen deze tegenstander hebben we dit jaar al wat wedstrijden gespeeld en dat waren elke keer lastige potjes met voor Volendam niet echt gunstige resultaten.

Om 12 uur trapten we af voor de wedstrijd en over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. Het was niet best wat beide partijen lieten zien. Waar Volendam probeerde via de combinatie het doel te zoeken, maar in de passing heel rommelig was, probeerde PEC het vooral met de lange bal, maar aan beide zijden resulteerde dit in slechts een (halve) kans.

Wat de trainer in de rust heeft verteld weten we niet, maar wat een verschil met de eerste helft. PEC Zwolle werd vanaf de eerste minuut bij de keel gepakt en niet meer losgelaten. In de 2e minuut werd Ziggy al op pad gestuurd door Junior, maar stuitte hij nog op de keeper. Daarna volgde aanval na aanval, zodat het wachten was op de eerste treffer. Dat was een wondermooie. Eén van de vele aanvallen werd afgeslagen, kwam ver buiten de zestien voor de voeten van Tom en die schoot hem fantastisch binnen, 1-0. Vanaf dat moment werd de kraan helemaal opengedraaid. Volendam swingde en PEC kwam er niet aan te pas. Ziggy en Junior op de zijkanten werden constant op avontuur gestuurd, het middenveld onderschepte elke aanval en de achterhoede o.l.v. Berend stond als een huis. Dieptepunt in deze periode van de wedstrijd was een werkelijk schandalige overtreding op Junior, die door de scheidsrechter slechts met geel werd bestraft. Overtredingen als deze horen op elke positie van het veld en op elk niveau met rood te worden bestraft. Gelukkig werd hij weer opgelapt door de deskundige handen van Wesley en in tegenstelling tot vorige week, waar Volendam zich uit het spel liet halen, gebeurde dat dit keer niet. Sterker nog, PEC mocht de handen dichtknijpen dat het niet met een grote nederlaag naar huis werd gestuurd, want de kansen volgden elkaar in groot tempo op, waarbij de ene aanval nog mooier was dan de ander. Myron, die voor open doel helaas net over schoot, Junior een stift op de lat, Edwin en Ziggy die op de keeper stuitten, het kon niet op. De bevrijdende 2-0 bleef echter uit en we wisten van de vorige confrontaties dat PEC aan weinig kansen genoeg heeft. Gelukkig bleef dat scenario uit door wel de mooiste aanval van de dag. Over diverse schijven en via een prachtige combinatie kwam de bal bij de vrijstaande Ziggy. Die aarzelde niet en werkte de bal met precisie langs de keeper, 2-0. De wedstrijd was gespeeld.

Helaas mag ik de verslagen niet te lang maken, want ik had deze keer van elke speler wel een geslaagde actie kunnen beschrijven. Zaterdag is er echt een mooie teamprestatie neergezet. Na een wedstrijd als deze mogen we best even genieten, maar vanaf maandag weer lekker en voluit trainen met het vizier op de wedstrijden tegen de KNVB op woensdag en FC Twente op zaterdag voor de boeg.

41. Tom Smit 1-0

66. Ezechiel Fiemawhle 2-0

Opstelling

Berend Hoving, Faas Ermers (Justin Tolsma), Tiago Lauwerens, Yarno Freyee (Tim Stouthart), Tom Smit, Daan Sier, Junior Driessen, Lequincio Zeefuik, Myron Mau-Assam (Björn Schaap), Elmo Pieters (Edwin Ansah), Ezechiel Fiemawhle

Geblesseerd: Jessy Lobbes, Jesse Versluis, Joël van der Wilt

FC Volendam O13 (Toernooi Hercules Zaandam)

Zaterdag hebben we meegedaan aan het sc Hercules Zaandam O13 Wintertournooi . Er waren 2 poules en wij hadden de teams van de thuisspelende club Sc Hercules Zaandam, Hollandia, Fortuna Wormerveer en de Foresters als tegenstanders. De wedstrijden duurden 17 minuten en de eerste krachtmeting was tegen Fortuna Wormerveer. Die werd met 2-0 werd gewonnen door doelpunten van Billy van Duijl en Sem Perez Mutsaers. De tweede wedstrijd was tegen Hollandia en deze werd beslist door een goed genomen vrije trap van David Petrovic. De derde wedstrijd was tegen Hercules Zaandam en die werd gewonnen met 4-0 door doelpunten van Nash Bijnoe 2x (kan ook scoren ...), Milan Keizer en Billy van Duijl. De laatste wedstrijd van de poule was tegen de Foresters en die werd ook gewonnen met 3-0, door doelpunten van Mika van der Horst, Joost van der Weijden en David Petrovic.

De finale ging tegen FC Amsterdam dat de winnaar was van de andere poule. Die bestond uit de Koninklijke HFC, FC Amsterdam, Purmersteijn , SDZ en Reiger Boys. In de laatste wedstrijd was het 2 x 10 minuten en na de korte rust was het FC Amsterdam dat op voorsprong kwam. Voor de Volendammers was het de dood of de gladiolen en net voor het einde was er een corner voor ons. Iedereen mee naar voren en tot grote vreugde was het Milan Keizer die de bal bij de tweede paal keurig kon intikken en het was weer gelijk en meteen afgelopen.

Er werd afgesloten met drie penalties per team en deze reeks werd door FC Amsterdam O13 gewonnen vanwege een door ons gemiste strafschop.

Na deze nuttige voorbereiding gaan we nu de pijlen richten op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar: a.s. dinsdagavond om 18.30 uur bij Ajax en volgende week FC Emmen uit.

Opstelling

Jesse Loef, Jort Kos, Melvin Houtman, Nash Bijnoe, Ryan Rellum, Sem Perez Mutsaers, Ties Kramer, Mauro Smit, Storm van der Laan, Joost van der Weijden, Milan Keizer, Billy van Duijl, Boris Valkhoff, David Petrovic, Sebastiaan Woelders, Mika van der Horst

Ziek: Rugero Struiken

Vitesse O12 - FC Volendam O12 11-10 (7-4)

Vandaag stond de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, omdat we de eerste ontmoeting net aan hadden verloren met één doelpunt verschil. We wisten dat Vitesse ons al vroeg zou gaan vastzetten, omdat ze dit ook deden in de wedstrijd thuis bij ons. Toen de wedstrijd begon was dit ook meteen duidelijk te zien. Vitesse ging gelijk druk zetten op onze helft. We hadden hier aan het begin toch nog moeite mee om hier goed mee om te gaan. Dit resulteerde in een aantal doelpunten voor Vitesse. Naarmate we richting de rust gingen kregen we steeds meer grip op de wedstrijd en konden we beter onder de druk van Vitesse uit spelen. Maar toch gingen we met een 7-4 achterstand de rust in.

Na de rust gingen we er vol voor om zo snel mogelijk weer de aansluiting te vinden. Wij gingen nu Vitesse ook gelijk onder druk zetten en ook Vitesse had hier aan het begin van de tweede helft veel moeite mee. We kwamen al heel snel na de rust weer op een gelijke stand. We bleven doorgaan en het Vitesse moeilijk maken. Dit resulteerde in een voorsprong van twee doelpunten richting het einde van de wedstrijd. Het laatste deel van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd. Waar twee teams vol voor de overwinning speelden. Helaas voor ons wist Vitesse aan het langste eind te trekken en ook deze wedstrijd met 1 doelpunt verschil te winnen. Nu is het afwachten wie onze tegenstanders zullen worden voor de andere competitie.