Jeugdverslagen FC Volendam 21 april 2018

22 april 2018

FC Volendam O19 - NAC O19 (2-0)

Met slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden verscheen FC Volendam zaterdag enigszins onzeker aan de aftrap. NAC daarentegen behaalde uit zijn laatste vijf wedstrijden maar liefst 15 punten en was dus met een enorme dosis zelfvertrouwen naar het palingdorp afgereisd. In de eerste helft deden de teams nog weinig voor elkaar onder, maar na de pauze was FC Volendam heer en meester en hadden de Bredanaars weinig meer in de melk te brokkelen. De gastheren kwamen geen moment meer in de problemen en zagen na negentig minuten een knappe en verdiende 2-0 op het scorebord staan. Het leverde kostbare punten op, terwijl de toeschouwers van een boeiende en aantrekkelijke wedstrijd hadden genoten.

De Volendammers probeerden vanaf het eerste fluitsignaal van de altijd veel toelatende scheidsrechter Karremans het initiatief te nemen, maar begrepen al snel waarom hun tegenstander de laatste weken zoveel punten had behaald. NAC bleek gewoon een sterke ploeg te zijn, die verzorgd voetbal speelde, lekker combineerde en goed positiespel liet zien. De eerste kansjes waren echter voor FC Volendam. Jim Beers was de eerste die, op aangeven van Max Veerman, dicht bij de openingstreffer was, maar zijn schot werd geblokt. Ook Derry Murkin deed een doelpoging. Zijn inzet vanaf de zijkant van het doel werd door de doelman van NAC tot corner gestompt. Uit die corner kopte Mike Eerdhuijzen de bal prima richting kruising, maar een Bredase verdediger slaagde er nog net in om de bal uit het doel te koppen, ten koste van een nieuwe corner. NAC liet zich ook niet onbetuigd. Een aanvaller van NAC antwoordde met een geweldige pegel op ons doel, maar Barry Lauwers bracht keurig redding. Hoewel er voortdurend dreiging van de bezoekers uitging, kon FC Volendam toch bogen op de meeste doelpogingen en kansjes. Zo was Taye Lee bijna succesvol met het hoofd uit een voorzet van Derry Murkin en kwam Jim Beers oog in oog met de NAC-doelman te staan, maar kon hij de bal onvoldoende vaart meegeven om hem te verschalken. In de slotfase van de eerste helft kreeg Jim een tweetal nieuwe mogelijkheden om de score te openen, maar beide keren ontbrak de finishing touch. Het boeiende schouwspel had ervoor gezorgd dat de eerste helft was omgevlogen.

Het was zaak om na rust de intensiteit van de eerste helft vol te houden. Welnu, dat lukte prima. Vanzelfsprekend kostte dat veel kracht, maar onze bank bevatte voldoende kwaliteit om ervoor te zorgen dat de benodigde intensiteit gewaarborgd kon blijven. FC Volendam zette meteen de toon en liet blijken dat vandaag alleen de winst telde. Het leidde vooralsnog niet tot levensgrote kansen, maar mogelijkheden waren er in de eerste vijf minuten van de tweede helft wel degelijk. Steeds was het echter net niet. Jim Beers kopte eerst rakelings naast uit een voorzet van Bram van de Wiel en even later raakte hij de bal net niet goed genoeg om de sluitpost van NAC te kunnen passeren. Een halve omhaal van Max Veerman werd geblokt en eindigde over de zijlijn. FC Volendam domineerde en gaf zelf geen kans weg, maar pas in de 63e minuut was er eindelijk reden tot juichen. Nadat de NAC-doelman eerst nog met de voet van het gestrekte linkerbeen de doelpoging van Jim Beers had weten te pareren, was hij op de rebound van Marco Speijk kansloos, 1-0. Nog geen tien minuten later verdubbelde Derry Murkin de marge. Na te zijn weggestuurd door Wessel Stuyt, wist hij op kracht het sprintduel met zijn belager te winnen, om vervolgens beheerst de 2-0 in het doel te schuiven. In de laatste tien minuten volgden er nog twee opgelegde mogelijkheden om NAC met grote cijfers naar huis te sturen. Het voorbereidende werk van Shurny Marengo was perfect, maar dat gold niet voor zijn keuze om beide malen voor eigen succes te gaan en daardoor twee enorme kansen om zeep te helpen. Desondanks kwam de zege niet meer in gevaar en kon er na een slechte serie eindelijk weer eens worden teruggekeken op een prima gespeelde wedstrijd. De staf kent elke week punten toe aan de drie beste spelers, om zo tot de beste van het seizoen te komen, maar die keuze werd zaterdag wel erg moeilijk gemaakt. Eigenlijk verdiende iedereen punten.

Volgende week geen wedstrijd op zaterdag, maar op zondag. Daarmee breekt de ‘week van de waarheid’ aan, met drie wedstrijden binnen zes dagen! Zondag 29 april uit naar De Graafschap, gevolgd door een verre reis naar Kerkrade op dinsdag 1 mei en dan tenslotte op zaterdag 5 mei thuis tegen Almere City FC. Ons team lijkt er klaar voor.

Scoreverloop
63. Marco Speijk 1-0

72. Derry Murkin 2-0

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Marco Speijk, Taye Lee (67. Wessel Stuyt), Max Veerman (79. Shurny Marengo), Jim Beers (65. Youssef Blel), Bram van de Wiel (86. Cherifio Goudland), Derry Murkin (79. Lorenzo van Slimming)

ADO Den Haag O17 - FC Volendam O17 (0-2)

Zaterdag de wedstrijd tegen het onderaan staande ADO. Maar daar was weinig van te merken. FC Volendam speelde een beroerde eerste helft, creëerde niet één kans, speelde niet als team en er werd veel op elkaar gemopperd. Een ruststand van 0-0 was dan ook een logisch gevolg, want ook ADO Den Haag was onmachtig.

Na een stevige peptalk van de trainers in de rust werd aan de tweede helft begonnen. ADO Den Haag was fanatieker en sterker, maar wist het doel niet te vinden. Ook vanwege het uitstekende keeperswerk van Dani de Ruyg. Pas in de 64e minuut viel het eerste doelpunt. Jip Molenaar werd weggestuurd door Robin Schulte en met het nodige duwwerk kon Jip in de 16 komen en fraai afronden, 0-1. Overigens geheel tegen de verhouding in. ADO Den Haag bleef fel aanvallen, waardoor er aan de andere kant wat meer ruimte kwam. In de laatste minuut ging Victor van Montfort goed door op de keeper van ADO, wist hem de bal te ontfutselen en scoorde de 0-2. Een zeer matige wedstrijd waarin FC Volendam meer kreeg dan het verdiende.

Volgende week thuis tegen FC Twente, dat na de pak slaag van 0-4 in Hengelo niet meer heeft verloren.

64. Jip Molenaar 0-1
80. Victor van Montfort 0-2

Opstelling
Dani de Ruyg, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, D’mitri Darsan (56. Victor van Montfort), Kalleb Mambo Kwamungu, Aram de Munnik (74. Andrei Vossen), Jip Molenaar, Robin Schulte, Moraizio de Souza (79. Hamza Rahoui)

PEC Zwolle O16 - FC Volendam O16 (5-3)

Zaterdag de wedstrijd tegen de medekoploper en tevens laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

We speelden de wedstrijd in het stadion en deze dag moest de kroon worden gezet op de ontwikkeling die de mannen dit seizoen hebben doorgemaakt. Na een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren van beide kanten slordig, maar hierna knalde de wedstrijd open. Tyrese Duijker werd twee keer op schitterende wijze alleen voor de keeper gezet, maar de keeper pakte beide ballen. Na twintig minuten stonden we niet goed en opende PEC Zwolle de score, wat op dat moment tegen de verhouding in was. Na wederom een 1 op 1 door Tyrese te hebben gemist, scoorde PEC in de 27e minuut zelfs de 2-0 en pakten donkere wolken zich samen boven O16 van FC Volendam. De mannen herpakten zich echter en twee minuten later scoorde Ludnardo Schoop perfect de 2-1. De wedstrijd was weer open. Vier minuten voor rust strafte Ludnardo een fout van de keeper af en was het weer gelijk. Waar iedereen dacht te gaan rusten met 2-2 scoorde PEC Zwolle op slag van rust de 3-2. Een nieuwe domper voor de mannen en dat na een eerste helft waarin wij de grootste kansen kregen. Het was echter vooral mooi dat het een wedstrijd was waarin door beide partijen vol op de winst werd gespeeld met een zeer hoge intensiteit en bij vlagen van beide partijen heel goed voetbal.

In de tweede helft was het in het begin nog geduldig zoeken naar de opening, maar na vijftien minuten scoorden we de 3-3 door Tyrese, na een goede voorzet van de zijkant. PEC Zwolle was hierna wat van slag en aangezien we moesten winnen i.v.m. het doelsaldo gooiden de mannen alle remmen los en gingen zij op zoek naar de overwinning. Gedion Meridina speelde zichzelf, met nog veertien minuten te gaan, perfect vrij, maar schoot vrij voor de keeper helaas een halve meter naast. Ciro Verkooijen onderscheidde zich door er een paar ballen met een katachtige reflex uit te halen. De laatste tien minuten gingen wij vol ‘alles of niets’ spelen en door de ruimte die we daardoor weggaven scoorde PEC Zwolle nog tweemaal. Hiermee werd PEC eerste in de poule, maar dat neemt niet weg dat de mannen zich ook weer in deze wedstrijd hebben gemanifesteerd door steeds terug te komen en ook echt hebben laten zien hoe ze zich als team en individu hebben ontwikkeld.

Zaterdag was er een wedstrijd die reclame was voor het jeugdvoetbal. Vol op de aanval met twee ploegen die elkaar respecteerden en goed voetbal op de mat legden. Genoten van de mannen.

Opstelling

Timo Molenaar (41. Ciro Verkooijen), Cedric Bobson, Luuk de Wit (41. Gedion Meridina), Daan Steur, Mitch van Kempen, Amoah Sam, Benjamin Korley (Fahd Abdoul), Sam Lautenschutz (65. Niels Kuiper), Ludnardo Schoop, Lex Veerman, Tyresse Duijker

FC Twente O14 – FC Volendam O14 (2-1)

Op een zeer vroeg tijdstip op deze zaterdagochtend mochten we per bus vertrekken naar Hengelo voor de uitwedstrijd tegen FC Twente, waarmee we nog een appeltje te schillen hadden. Helaas had het blessurespook, dat ons het hele seizoen al gijzelt, weer wat nieuwe gevallen “gescoord” met ditmaal beide keepers en de halve voorhoede. Gelukkig was de O15 vrij en kon Thomas Brand met ons mee om de plaats onder de lat te nemen.

De wedstrijd begon en zowel Volendam als Twente hadden er zin in, direct aanvallend voetbal en het swingde op en neer. Er volgden wat kleine kansjes over en weer, maar het wachten was toch wel op een goal, hetzij bij Volendam hetzij bij Twente. Hij viel aan de kant van Twente, een prima dieptebal op Ziggy, die haalde de achterlijn en zijn hoge voorzet werd door de kleinste man voorin (Myron Mau-Assam) met een leep kopballetje omgezet in een doelpunt, 0-1. Twente probeerde er hierna alles aan te doen, maar de defensie o.l.v. Thomas gaf geen krimp. Sterker nog, als de scheidsrechter de bal gewoon op de stip had gelegd bij een overtreding op Edwin Ansah, of de overtreding op Ziggy, die er toch ook wel binnen was, niet buiten de 16 had gelegd, dan had er wellicht meer ingezeten. Nu kwam Twente vlak voor de rust toch wel enigszins fortuinlijk op de 1-1.

Na de rust een toch duidelijk beter combinerend Twente. Het was nu alle hens aan dek achterin, maar toch bleven de echt grote kansen uit en kon Volendam zo nu en dan ook nog gevaarlijk voor het doel van Twente verschijnen. Dat waren echter niet meer dan speldenprikjes, maar de tijd tikte weg in het voordeel van Volendam. Er werd keihard gewerkt om in ieder geval dat puntje nog binnen te slepen en het ging nog bijna lukken ook. Bijna, want echt in de allerlaatste minuut verzuimden we om een bal “weg te peren” waardoor Twente toch nog een keer kon voorzetten en natuurlijk kwam hij precies op het hoofd van de spits die dit buitenkansje met beide handen aangreep, 2-1 en de scheidsrechter floot daarna vrijwel direct af.

En zo kreeg een dapper strijdend Volendam, net als de vorige wedstrijd tegen FC Twente, in de laatste minuut van de wedstrijd weer het deksel op hun neus. Een bittere pil na een wedstrijd waar zo hard voor het resultaat werd gevochten.

15. Myron Mau-Assam 0-1

30. FC Twente 1-1

70. FC Twente 2-1

Opstelling

Thomas Brand, Justin Tolsma (Daan Sier), Tiago Lauwerens, Faas Ermers, Yarno Freyee, Jessy Lobbes, Björn Schaap (Tim Stouthart), Myron Mau-Assam (Tom Smit), Lequincio Zeefuik, Edwin Ansah, Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Berend Hoving, Joël van der Wilt, Jesse Versluis, Elmo Pieters, Junior Driessen

Roda JC O12 - FC Volendam O12 5-32 (2-16)

Net als in de thuiswedstrijd twee maanden geleden (30-6) had de O12 afgelopen zaterdag geen moeite met de leeftijdsgenoten van Roda JC. Hoewel de machine in de beginfase moeizaam op gang kwam, werd aan het einde van het eerste blok de score rustig opgevoerd. Spelers kregen de omstandigheden (veld en weer) beter onder controle, wisten Roda steeds beter te dwingen om keuzes te maken die balbezit opleverden en konden zelf in balbezit beter de ruimtes bespelen. Dit zorgde door een prima tweede blokje voor een 16-2 voorsprong met rust.

In het tweede bedrijf een soort gelijk spelbeeld. Roda werd continu tot fouten gedwongen, alleen werden deze niet consequent afgestraft. Doordat er wel voldoende werd gecreëerd, werd er ook na rust nog 16 maal gescoord. Roda kon daar drie doelpunten tegenover op het scorebord zetten, waardoor er uiteindelijk weer een hele ruime overwinning kon worden bijgetekend.

Doelpuntenmakers

Matthijs Stoelinga (6), Kayden Wolff (4), Barry Negic (3), Sam Schokker (3), John Pisani (3), Chivano Pocorni (3), Givairo Dundas (2), Mohamed-Amir El Khallare (2), Noach Shenkman, Robin van Cruijsen, Jayden Arifi, Milan Engelander, Ot van der Plas en een eigen doelpunt.