Jeugdverslagen FC Volendam 26 januari 2019

27 januari 2019

FC Volendam O17 – Sc Heerenveen O17 (3-1)

FC Volendam pakte zaterdag in een prima wedstrijd weer de drie punten en blijft zodoende de koploper met drie overwinningen op rij.

Uw reporter was niet aanwezig bij de wedstrijd, dus een verslag aan de hand van de aantekeningen van de trainer. Heerenveen is gewend om 5-3-2 te spelen en ook nu begonnen zij met een verdedigende tactiek. FC Volendam had een licht overwicht, met wat mogelijkheden uit voorzetten van de zijkant. In de 9e minuut speelde Hamza Rahaoui de bal op Tyrese Duijker, die zich met een fraaie actie vrijspeelde en scoorde, 1-0. FC Volendam kwam steeds beter in de wedstrijd, met een prima eerste helft.

Na rust kwam SC Heerenveen sterker uit de kleedkamer en daar hadden onze mannen moeite mee. De opbouw werd vastgezet, maar toch slaagde FC Volendam erin daar onderuit te komen. Halverwege de tweede helft speelde Calvin Twigt zich prima vrij, passte op Tyrese, die op zijn beurt Hamza vrij voor de goal zette, en dat werd de verdiende 2-0. SC Heerenveen koos nu meer voor de aanval, met meer druk van het middenveld. Uit een vrije trap kon de bal bij de tweede paal worden binnengekopt: 2-1. Niet veel later een kans voor Ludnardo Schoop in een 1:1 situatie met de keeper, maar helaas geen doelpunt. Een minuut later ging Sam Lautenschutz het duel aan binnen de 16 van de tegenstander. Hij werd onreglementair gestuit en dus een penalty voor FC Volendam. Deze werd feilloos ingeschoten door Calvin en hij kreeg meteen een publiekswissel. Een mooie overwinning tegen het altijd lastige SC Heerenveen.

Volgende week weer naar Rotterdam tegen Sparta, aanvang 14.30 uur, op het jeugdcomplex. In de eerste ronde speelden we 1-1 gelijk tegen Sparta, dus alles is mogelijk tegen deze directe concurrent voor de koppositie.

09. Tyrese Duijker 1-0

59. Hamza Rahaoui 2-0

68. SC Heerenveen 2-1

75. Calvin Twigt 3-1

Opstelling

Ciro Verkooijen, Gyani Manuel (67. Cedric Bobson), Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Calvin Twigt (75. Lex Veerman), Hamza Rahaoui, Sam Lautenschutz (73. Buhari Atak), Andrei Vossen (56. Ludnardo Schoop), Tyrese Duijker, Gedion Meridina

Feyenoord O14 - FC Volendam O14 (7-0)

In een leerzame oefenwedstrijd heeft FC Volendam O14 een fikse oorwassing gekregen van Feyenoord. Het team dat vorig seizoen landskampioen werd in O13 en over 8 spelers beschikt die bij het nationale team zitten was twee maatjes te groot.

Hoewel FC Volendam in de eerste helft goed partij bood, stond de ploeg na een kwartier wel met 2-0 achter. Feyenoord toonde zich tweemaal erg effectief voor het doel, want de eerste twee kansen waren meteen raak. Aan de andere kant kwam Rugero oog in oog te staan met de doelman, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Feyenoord kwam er vervolgens slechts een enkele keer echt gevaarlijk uit, omdat er door FC Volendam prima werd verdedigd. Op slag van rust leek FC Volendam wederom op weg naar de aansluitingstreffer, maar ook ditmaal trof Rugero geen doel.

Gesteund door de sterke eerste helft ging Volendam na rust op zoek naar een mooi resultaat. Binnen anderhalve minuut besliste Feyenoord echter al de wedstrijd door veel alerter te reageren bij een klutssituatie. Kort daarop kreeg David, na een mooi uitgespeelde aanval, de bal van Mauro, maar ook hij kon het net niet vinden. Dit bleek het laatste echte wapenfeit, want FC Volendam kreeg meer moeite met de lopende spelers van Feyenoord en in de laatste vijfentwintig minuten moest de ploeg nog vier tegentreffers incasseren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een enigszins geflatteerd hoge uitslag, wat niet wegneemt dat Feyenoord meer dan terecht met de ruime overwinning aan de haal ging.

Opstelling

Boris Valkhoff, Ryan Rellum, Ties Kramer (36. Melvin Houtman), Vernon Addo (50. Ties Kramer), Sem Perez Mutsaers (36. Jort Kos), Mika van der Horst (43. Milan Engelander), Mauro Smit, Storm van der Laan (36. Thimo de Vries), Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl (36. David Petrovic) en Rugero Struiken (60. Billy van Duijl)

Excelsior O13 - FC Volendam O13 (0-3)

Afgelopen zaterdag heeft FC Volendam O13 in de achtste finales van de beker Excelsior O13 met 0-3 opzij gezet.

In de eerste helft had FC Volendam moeite met de druk van de Rotterdammers en het vinden van de vrije man. Toch kwam FC Volendam enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong door een ingedraaide corner waar verdediger John Pisani alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen.

In de tweede helft was FC Volendam sterk uit de kleedkamer gekomen. Invallers Barry Negic en Milan Engelander brachten met een sterke invalbeurt meer dreiging vooruit. En dat leverde ook gelijk meerdere grote kansen op, waaronder twee mooie goals van Kayden Wolff en Barry Negic. Excelsior was nog wel een enkele keer gevaarlijk, maar Jesse Tetteroo voorkwam dat Excelsior nog aansluiting kreeg.

Op zaterdag 2 maart volgt voor FC Volendam de kwartfinale en daarvoor wordt hopelijk een mooie tegenstander geloot.

22. John Pisani 0-1

42. Kayden Wolf 0-2

50. Barry Negic 0-3