Jeugdverslagen FC Volendam 28 en 29 februari 2020

01 maart 2020

ADO Den Haag O16 - FC Volendam O16 (1-2)
Op de vrijdagmiddag spelen in Den Haag, eens iets anders dan op zaterdag met als voordeel een weekend vrij. Helaas was afgelopen week ook Berend zwaar geblesseerd geraakt, dus nu zitten onze beide keepers in de lappenmand met ernstige blessures. Gelukkig konden we dankzij het tijdstip beschikken over beide keepers van de O15. ADO Den Haag is een prima ploeg, maar FC Volendam voetbalt altijd goed tegen deze tegenstander, met dit seizoen al tweemaal een positief resultaat.

Met Tiago ditmaal op het middenveld, Yarno en Jaco centraal achterin en de rest van het team vrijwel ongewijzigd begonnen we aan de wedstrijd. Nou, we kunnen over de eerste helft vrij kort zijn. Het relatief rustige weer was bij aanvang van de wedstrijd omgeslagen in veel regen en harde wind en goed voetbal was vrijwel onmogelijk. Beide teams deden hun best, maar de omstandigheden werkten niet mee en de brilstand bij rust was dan ook logisch.

De tweede helft begon beter voor FC Volendam. Het team was veel meer op de helft van ADO en daar was dan eindelijk de eerste goal van de wedstrijd. Wie anders dan Ziggy en Max, de laatste weken goed op dreef, tekenden voor de score. Ditmaal een voorzet van Ziggy, waar Max als de kippen bij was om de 0-1 erin te prikken. Kort hierop een levensgrote kans voor ADO, maar Sjoerd bleef overeind in de 1 tegen 1 en kwam als beste uit de strijd. Een belangrijke redding, want een onderschepping op het middenveld leverde een nieuwe aanval van FC Volendam op met een schuiver van Ziggy in de linkerhoek, 0-2.  ADO probeerde het wel, maar FC Volendam bleef in deze fase heer en meester. Een inzet van Cherno werd ternauwernood gekeerd door de keeper en de spanning bleef. Het werd in slotfase zelfs nog erg spannend, want ADO kwam geheel onverwachts terug tot 1-2. Met nog een paar minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. Dat had dit seizoen wel geleerd. Het werd steeds drukker voor de goal van FC Volendam, maar ook de seconden tikten weg naar het einde. Een blessurebehandeling van Cherno bracht wat lucht, maar ook extra blessuretijd en het bleef spannend. Helemaal toen ADO echt in de laatste seconde nog wist te scoren, maar gelukkig voor de Volendammers was het buitenspel en werd de goal afgekeurd. Dat was dan ook meteen het einde van de wedstrijd en wederom drie dik verdiende punten na een prima tweede helft.

01. Max Boateng 0-1
45. Ezechiel Fiemawhle 0-2
63. ADO Den Haag 1-2

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Tim Stouthart (Ryan Rellum), Jaco Vonk, Yarno Freyee, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Edwin Ansah (Joost van der Weijden), Myron Mau-Asam (Elmo Pieters), Lequincio Zeefuik (Ezechiel Fiemawhle), Cherno Axwijk, Max Boateng
Geblesseerd: Faas Ermers, Jessy Lobbes, Berend Hoving, Joël van der Wilt, Daan Sier

FC Volendam O15 - SC Heerenveen O15 (6-4)
Na drie weken met zeer teleurstellende resultaten van FC Volendam hebben de mannen de beweerde crisisvorm weersproken en tegen SC Heerenveen hun voeten laten spreken.

In de openingsfase van de wedstrijd begon FC Volendam sterk aan de wedstrijd, met heel veel strijd en passie wat we al weken niet gezien hebben. Dat leverde succes op, want al na zo’n negen minuten kon de openingstreffer worden genoteerd. Door goed druk zetten op het middenveld, waardoor Billy en Thimo met een heerlijke aanval de bal naar Sebastiaan verplaatsten, werd vervolgens met een goeie voorzet Billy bereikt en die maakte op beheerste wijze de 1-0. Na deze openingstreffer bleef FC Volendam zeer goed voetballen en zette het SC Heerenveen continue onder druk. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat SC Heerenveen na zo’n dertig minuten spelen 3-0 op het score bord zag staan. Niet veel later moesten de mannen van FC Volendam uiteindelijk hun voorspong consolideren, omdat Joost zijn tweede gele kaart kreeg. SC Heerenveen profiteerde hiervan en bracht de 3-1 op het scorebord.

In de rust moest Trainer Rikkert de Ruiter de mannen wel even melden dat de mannen met voetbalgogme   moesten gaan spelen, omdat we zeker nog met vijftig minuten spelen met tien man de voorsprong moesten zien te behouden. Het spelbeeld veranderde uiteindelijk niet veel. FC Volendam bleef goeie combinaties maken en het resulteerde er dan ook in dat FC Volendam de voorsprong via Billy naar 4-1 vergrootte. SC Heerenveen kreeg in het verloop van de wedstrijd wel steeds meer een veldoverwicht en bracht de score, via een klutsgoal uit een vrije trap, terug naar 4-2. Niet veel later incasseerden de mannen van FC Volendam ook nog de 4-3 en zo werd het zeker spannend in de slotfase van de wedstrijd.
Uiteindelijk maakte SC Heerenveen, met nog twee minuten te spelen, alsnog de 4-4 en was er grote teleurstelling aan de kant van FC Volendam. Gelukkig maakte FC Volendam vanaf de aftrap alsnog de 5-4 en uiteindelijk ook nog de 6-4.

En zo hebben de mannen van FC Volendam na zo’n 3 weken weer weten te winnen. Met goed voetbal, maar ook zeker met strijd en passie.

Opstelling
Vince Helder, Ryan Rellum, Sander Huismans, Melvin Houtman, Ties Kramer, Milan Keizer (23. Rugero Struiken), Joost van der Weijden, Achraf Makhloufi (78. Jort Kos), Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl (64. David Petrovic), Thimo de Vries (58. Sem Perez), Thimo de Vries, Billy van Duijl

FC Volendam O14 - AZ O14 (2-3)
De wedstrijd was in overleg vervroegd naar 10.00 uur in het KRAS Stadion en het beloofde een leuke pot voetbal te worden. Dat werd het ook. Beide teams zochten direct na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter de aanval. De wedstrijd was open en in evenwicht. De eerste twee grote kansen waren voor FC Volendam. Jesper Tielemans wist tot tweemaal toe de doelman niet te passeren. De prima doelman van AZ was het obstakel en wist met twee fraaie reddingen de nul te houden. In de 26e minuut was het wel raak voor de gasten. Met fraaie passeerbewegingen wist de AZ-aanvaller vervolgens Givairo Dundas en Noach Schenkman in de luren te leggen om vervolgens Vince Helder kansloos te laten, 0-1. FC Volendam ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er toch op een beetje onverwachte manier. Uit een vrije trap van Milan Englander werd de AZ-doelman door de curve verrast en de stand was daarmee weer gelijk, 1-1. Toch was het AZ dat voor rust weer de leiding in de wedstrijd wist te nemen. Deze treffer was toch aan FC Volendam zelf te wijten, want duels werden te slap ingegaan. AZ was doortastender en met een droge knal werd het voor rust 1-2. Gezien de kansenverhouding had FC Volendam voor moeten staan. Qua veldverhouding was een gelijk spel met de rust logischer geweest. Het mocht niet zo zijn.

De tweede helft was maar net begonnen of FC Volendam kwam weer langszij. Op aangeven van Robin van Cruijsen mocht Milan Englander zijn tweede treffer op de schrikkeldag van het jaar 2020 noteren, 2-2. AZ had de tweede helft de zaken beter voor elkaar en had een veldoverwicht. FC Volendam kwam er wel verschillende keren gevaarlijk uit en kreeg ook kansen. De meeste kansen waren in de tweede helft voor AZ. Vince Helder liet een aantal keren zien een talentvolle doelman te zijn. Een andere keer had hij een beetje hulp van het houtwerk. Invaller John Pisani was een plaag voor de AZ-verdedigers, maar ook hij kon geen beslissing forceren. De zeer ijverige Jesper Tielemans moest ook een aantal keren de verdediging assisteren. Toch was het AZ dat weer op voorsprong kwam. Een aanvaller kon na een voorzet in vrijstaande positie bij de eerste paal uithalen, 2-3. Beide ploegen kregen hierna nog kansen. Die werden niet meer verzilverd. Beide ploegen hadden alles gegeven en dit keer was AZ aan het einde aan de goede kant van de score. Over de hele wedstrijd had qua kansenverhouding een gelijkspel een juiste uitslag geweest. Het veldspel van AZ was de tweede heft beter dan van FC Volendam, dus is de overwinning van de streekgenoten beslist niet onverdiend te noemen. Beide ploegen hebben gestreden tot het laatste en de toeschouwers waren ook de winnaars, want die hebben genoten van deze prachtige wedstrijd. Met deze inzet gaan ook voor FC Volendam beslist de resultaten komen.

26. AZ 0-1
31. Milan Englander 1-1
33. AZ 1-2
36. Milan Englander 2-2
63. AZ 2-3

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, John Pisani, Robin van Cruijsen, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Jayden Arifi, Kayden Wolff, Sam Schokker, Mike Posthumus, Milan Englander
Geblesseerd: Jesse Tetteroo en Luciano Bakridi

De Graafschap O13 - FC Volendam O13 (1-2)
Na een vroeg vertrek uit Volendam, samen met O17 in de bus, ging de reis naar Doetinchem. Om half een begonnen we aan de wedstrijd, in de wetenschap dat bij winst de koppositie kon worden overgenomen. Wel met een wedstrijd meer gespeeld.

De eerste helft begon zeer ondermaats met veel balverlies en verkeerde inspeelballen. Achterin werden de afspraken niet nagekomen en al snel werd de rekening gepresenteerd met een lange bal die daarna doeltreffend werd afgemaakt, 1-0. Dit was een streep door de rekening.

In de rust was er een donderspeech van trainer Godwin Ababio, waarbij de aanwezige klinken uit de deur vielen. De boodschap was duidelijk: er moest uit een ander vaatje worden getapt. Na tien minuten werd Mark Schilder ingespeeld. Die speelde op de 16 meter Keenan Cruden in en met een boog over de keeper was het weer gelijk. Gelukkig viel het kwartje (euro) hierna aan de goede kant en kort hierna werd Kenzo Vos na een goede pass van Lorenzo Hoffman aangespeeld en met goed doorzetten kon hij de tweede treffer aantekenen. De tweede helft was van een veel beter niveau en zodoende volgden er nog kansen voor Thomas Heijnen en Daeshawn King, die nadat hij de keeper had omspeeld de bal tegen de paal schoot. De winst was echter binnen en dat was voor deze dag de opdracht.

07. De Graafschap 1-0
45. Keenan Cruden 1-1
52. Kenzo Vos 1-2

Jordy Meijer, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Laurens van Kleef, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Demy Holthuysen, Mark Schilder,Daeshawn King, Keenan Cruden, Milan van Keulen, Djayden Elmers
Geschorst: Enzo Pestana de Gouveia
Geblesseerd: Jaydon Ceder

FC Groningen O12 - FC Volendam O12
Twin Games 3-4
11 tegen 11 0-4

O12 heeft zaterdag op een overtuigende manier de punten mee terug naar Volendam genomen. Op een korte fase na, in de 11 tegen 11, was O12 dominant met en zonder bal. Al snel na de aftrap werd er afstand van Groningen genomen. Zo werd Rick voor het doel vrijgespeeld met een lage voorzet en scoorde Boaz met een afstandsschot.

Na een korte fase waarin FC Groningen even de overhand kreeg wist de onder 12 het spelbeeld weer te veranderen. In balbezit zijn de spelers steeds meer bezig om opnieuw positie te kiezen. Hoe spelen we samen tegenstanders uit? Een vraag die de spelers tijdens de wedstrijd kunnen beantwoorden door op zoek te gaan naar vrije ruimtes. Op die manier werd een aantal mooie aanvallen opgezet. Ryan werd door Relynho vrijgespeeld, passeerde in zijn aanname nog een tegenstander en wist uiteindelijk Navarro vrij voor de keeper te krijgen. Een ander mooi moment, waar de 3-0 in de 11 tegen 11 uit voort kwam, was een derde man waarbij Rick werd vrijgespeeld. Hij herkende de loopactie van Sylvain achter de verdedigers. 3-0 stond vervolgens op het scoreboord.

Niet alleen in het aanvallen was de inzet van de O12 zichtbaar. Verdedigend kon zaterdag iedereen het opbrengen om continu zo snel mogelijk de bal af te pakken of om samen achter de bal te komen. Hierdoor kreeg FC Groningen enkel een doelpoging door van afstand te schieten.