Jeugdverslagen FC Volendam 28 september 2019

29 september 2019

FC Volendam O19 – Alphense Boys O19 (2-2)
Gelijkspelen tegen de koploper en het gevoel hebben dat je een zware nederlaag hebt geleden. Dat was het gevoel dat FC Volendam O19 en zijn staf hadden na afloop van het duel tegen Alphense Boys. Na een 2-0 voorsprong bij rust ging het na de pauze al heel snel mis. Zelden of nooit geef ik publiekelijk af op de scheidsrechter, maar de wijze waarop onze leidsman zich zaterdagmiddag manifesteerde was deerniswekkend. Wonderlijk genoeg beklaagden ook de Alphenaren zich na afloop over de arbitrage, maar zij mochten zich juist gelukkig prijzen. De arbiter van dienst hielp hen niet alleen meteen na rust, door een wel heel gemakkelijk gegeven penalty, terug in de wedstrijd, maar bovendien vielen de meeste van zijn beslissingen ook steeds in hun voordeel uit. Desondanks zagen de trainer en verzorger van de gasten niet alleen voortdurend aanleiding om misbaar richting de arbiter te maken, maar eveneens beledigende opmerkingen naar het hoofd van onze assistent-scheidsrechter te slingeren. Sportiviteit, respect en normen en waarden leken dan ook niet tot hun bagage te behoren. Het had onmiskenbaar zijn invloed op de sfeer binnen de lijnen, want daar nam de negativiteit, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds grotere vormen aan. Waar het thuisteam er mentaal onderdoor ging, leek het de bezoekers juist extra energie op te leveren. Zij sponnen er dan uiteindelijk ook garen bij.

Trainer Barry Opdam had zijn mannen nog zo gewaarschuwd voor de spelhervattingen van Alphense Boys, maar zijn mannen bleken slechte luisteraars. Veel te vaak werden onnodige overtredingen gemaakt, hetgeen koren op de molen was van onze tegenstander. Hun vrije trappen leverden weliswaar gevaarlijke situaties voor ons doel op, maar gelukkig geen doelrijpe kansen. Nadat FC Volendam via een paar mooie aanvallen al wat speldenprikjes had uitgedeeld en de scheidsrechter hen een glaszuivere penalty had onthouden, kwam het in de 21e minuut alsnog op voorsprong. Uit een fraaie aanval over links kwam Andrei Vossen op rechts in balbezit. Zij voorzet was perfect en de kopbal van Robin Schulte raak, 1-0. In de 32e minuut mocht stadionspeaker Siem Jonk de 2-0 op het scorebord zetten. Een van achteruit, via onder andere Amoah Foa Sam, opgebouwde aanval kwam bij de opgestoomde Mitch van Kempen terecht. Hij schatte de loopactie van Hamza Rahaoui op waarde en zag hem de bal vervolgens niet alleen prima aannemen, maar ook nog eens uitstekend afronden, 2-0. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was amper een minuut onderweg toen de scheidsrechter het nodig vond de bal zomaar op de stip te leggen. Voor iedereen onbegrijpelijk, maar Alphense Boys liet zich dit buitenkansje om terug in de wedstrijd te komen niet ontnemen. De penalty werd feilloos benut en de Alphenaren roken bloed. In de daaropvolgende fase toonde de scheidsrechter zich steeds vaker inconsequent. Waar de ene overtreding, al dan niet terecht, met geel werd beloond, liet hij een soortgelijke even later weer onbestraft. De sfeer binnen de lijnen werd steeds negatiever en de spanningen liepen af ten toe hoog op. Het was aan doelman Beer de Vos te danken dat Alphense Boys al niet halverwege de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Met zijn vingertoppen wist hij een zeker lijkend doelpunt te voorkomen door het schot in de kruising over zijn doellat te werken. In de 72e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Onze verdediging verzuimde afdoende in te grijpen, waarna een inzet in een melee van spelers van richting werd veranderd en doel trof, 2-2. Een paar minuten later stond FC Volendam na een rode kaart met tien man. Het was voor de Alphenaren het sein om alles op alles te zetten om de overwininning toch nog naar zich toe te trekken. De dreiging was groot, maar echte kansen leverde het hen niet op. In blessuretijd leek het er zelfs nog even op dat de doorgebroken Tyrese Duijker zijn team de winst zou gaan bezorgen, maar zijn harde schot werd door de keeper knap met de vuisten gekeerd. In de rebound kreeg Gedion Meridina een herkansing voor een leeg doel, maar hij raakte de bal verkeerd en zag deze jammerlijk over de achterlijn verdwijnen. Zo bleef het bij een zeer teleurstellende 2-2.

Volgende week staat in Stadion Woudestein de lastige uitwedstrijd tegen SBV Excelsior O19 op het programma.

Scoreverloop
21. Robin Schulte 1-0
32. Hamza Rahaoui 2-0
47. Alphense Boys 2-1
73. Alphense Boys 2-2

Opstelling
Beer de Vos, Jay Kruiver, Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Kalleb Mambo Kwamungu, Andrei Vossen (82. Michael Mante), Robin Schulte, Tyrese Duijker, Hamza Rahaoui, Moraizio de Souza (60. Gedion Meridina)

FC Volendam O17 - AZ O17 (1-3)
In een gelijk opgaande wedstrijd scoorde AZ veel te gemakkelijk en FC Volendam niet, terwijl de kansenverhouding ongeveer uitkwam op 5-9.

In het beginstadium ging het spel aardig op en neer, met weinig doelrijpe kansen. Een paar afstandsschoten die net naast gingen, dat was het wel. In de 25e minuut een eenvoudig passje door het centrum, de spits loopt uit de rug van onze verdediger en weer stonden we op achterstand, 0-1. Een paar minuten later onnodig balverlies op het middenveld, balletje binnendoor en het staat alweer 0-2. Ook weer veel te gemakkelijk weggegeven. Daarna toch wat kansen voor FC Volendam. Een mooie individuele actie van Deshawntey de Sanders op links kon net niet worden afgerond en ook de rebound wilde er niet in. Niet veel later een mooie aanval via rechts, met een prima voorzet van Gyani Manuel, maar het schot van Mitchi Huijsman ging via de tegenstander naast. Vlak daarna kon een voorzet van links te gemakkelijk bij de tweede paal door AZ worden ingekopt. Een geflatteerde 0-3 was de ruststand.

In de rust werd een aantal spelers duidelijk gemaakt om eens wakker te worden en de strijd met 100% in te gaan. Dat was ook meteen zichtbaar. FC Volendam werd sterker en met een mooie kans van Necati Delibasi, zijn inzet belandde op de paal, hadden de boys een doelpunt verdiend. Niet veel later werd Milijano Anastatia fraai vrijgespeeld voor het doel, maar zijn inzet ging via de keeper naast. De daaropvolgende corner werd slecht verwerkt door de AZ-goalie, eigen doelpunt, 1-3. Daarna volgden er nog een aantal kansen, onder andere uit een prachtige pass van Fahd Salihou Abdoul op Gyani, maar hij kopte net naast. FC Volendam verdiende meer, maar door fouten in de achterhoede en met te weinig scorend vermogen is het moeilijk winnen. Met de inzet en mogelijkheden van de tweede helft moet er in de komende wedstrijden meer te halen zijn.

Volgende week op bezoek bij het hooggeplaatste sc Heerenveen, altijd lastig.

23. AZ 0-1
26. AZ 0-2
39. AZ 0-3
62. AZ 1-3 e.d.

Opstelling
Floris Rozemond, Gyani Manuel, Wylshendrid Louisa, (58. Fahd Salihou Abdoul) Rob Tol (81. Jeffrey Buitenweg), Jordy Dietz (61. Milijano Anastatia) Tiago Lauwerens, Joey Antonioli, Jerôme Jager (58. Levi van Duijl), Necati Delibasi, Mitchi Huysman, Deshawntey de Sanders

FC Volendam O15 – sc Heerenveen O15 (1-2)
Zaterdag stond voor de mannen hun vierde competitieduel op het programma, thuis tegen Sc Heerenveen. Kortom, een heerlijke voetbalmiddag voor de boeg met als inzet de aansluiting houden met de bovenste twee plaatsen.

Na de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams gelijkwaardig, want beide teams waren heel slordig in balbezit, maar sc Heerenveen kreeg kansen om de 0-1 op het scorebord te zetten. De zeer sterke achterhoede, met o.a. Mauro Smit, Melvin Houtman en Sjoerd Griffioen hield FC Volendam echter op de been en het kreeg vervolgens zelf ook genoeg kansen om de 1-0 te maken.

Na rust was FC Volendam, na wat tactische omzettingen, zeker de bovenliggende partij en het was dan ook wachten op de openingstreffer. Dat lukte na een goed opgezette aanval via een sterk spelende Sebastiaan Woelders. Die liet de 1-0 op het scorebord zetten. Na deze openingstreffer kreeg sc Heerenveen steeds meer grip op de wedstrijd. Het creëerde kleine doelpogingen, maar echt gevaarlijk waren ze echter niet. Uiteindelijk scoorden de Heerenveners toch de 1-1. Na deze 1-1 leek het duel te eindigen in een gelijkspel, maar in de slotfase scoorde sc Heerenveen uit een mazzeltje de 1-2. We hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar dat mocht helaas niet zo zijn.

Volgende week spelen we uit tegen Alphense Boys.

49. Sebastiaan Woelders 1-0
56. sc Heerenveen 1-1
76. sc Heerenveen 1-2

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Mauro Smit, Sem Perez, Mika van der Horst (48. Joost van der Weijden), Sebastiaan Woelders, Milan Keizer, Billy van Duijl (48. Achraf Makhloufi), David Petrovic (20. Rugero Brashuis), Thimo de Vries (60. Jort Kors)

AFC Ajax O14 – FC Volendam O14 (3-3)
In de (vriendschappelijke) wedstrijd uit tegen AFC Ajax O14 heeft FC Volendam O14 met 3-3 gelijkgespeeld. Een mooi resultaat dat, zeker gelet op het spel in de tweede helft, verdiend werd afgedwongen.

In dit soort vriendschappelijke wedstrijden staat er voor de jongens natuurlijk altijd het nodige prestige op het spel en de jongens begonnen dan ook uiterst gemotiveerd aan de wedstrijd. Hoewel AFC Ajax vanaf het begin van de wedstrijd wel een veldoverwicht had, lieten de spelers van FC Volendam zich niet de kaas van het brood eten. De verdediging stond goed en er werd hard gestreden voor elke bal. Toch was een onachtzaam moment en balverlies op eigen helft fataal en profiteerde Ajax optimaal: 1-0. FC Volendam probeerde wat terug te doen, maar had moeite om kansen te creëren. Een verdienste was dat Ajax ook weinig tot geen kansen wist te creëren. Toch had Ajax weinig kansen nodig en bouwde het nog voor rust de score uit: 2-0.

In de tweede helft toonde FC Volendam zich met lef en bravoure van haar beste kant. Kort na rust viel de aansluitingstreffer, 1-2 na een goed ingedraaide vrije trap van de zijkant. FC Volendam werd daarna steeds dreigender en maakte ook de 2-2, na een prima aanval. Lang konden spelers en staf niet genieten, want via een prachtig staaltje samenspel van Ajax kwamen de Amsterdammers weer op voorsprong. In deze fase kreeg Ajax nog meer grote kansen, maar de keeper zorgde ervoor dat FC Volendam in de wedstrijd bleef. FC Volendam proefde dat er meer inzat en deed er nog een schepje bovenop. Er volgden meerdere gevaarlijke situaties voor het Ajax-doel, maar een doelpunt bleef uit. Vlak voor tijd kwam toch de beloning en was de verdiende gelijkmaker een feit. Als de wedstrijd nog wat langer had geduurd, had er misschien nog wel een overwinning in gezeten. De 3-3 was echter een uitslag die in overeenstemming was met het wedstrijdverloop. Deze groep heeft laten zien dat wanneer zij als team kunnen spelen van elke tegenstander kunnen winnen. De trainers en staf waren zeer tevreden over de inzet en het vertoonde spel.

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Jayden Arifi, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serder, Barry Negic, Jesper Tielemans, Kyeno Koeleman, Milan Englander

FC Volendam O13 – Almere City FC O13 (3-2)
Zaterdag was de thuiswedstrijd tegen Almere O13. De eerste helft was een ware happening en een prachtige voetbalshow. De ene combinatie na de andere werd op de mat gelegd en in de 7e minuut was het al raak via Jaydon Ceder die door de as alleen op de keeper afging en de eerste goal voor zijn rekening nam. FC Volendam heerste over het hele veld en de Almeerders kwamen niet op onze helft. In de 22e minuut was er een ingestudeerde corner via Laurens van Kleef en Stef Groot scoorde met een streep in de kruising. Kort na deze goal was het weer Jaydon die een fout in de omschakeling afstrafte met de derde treffer voor de Volendammers.

Het leek een gelopen wedstrijd te worden en het wachten was op meer goals, maar hoe anders was het in de tweede helft. Het was Almere dat de lakens uitdeelde en wij liepen achter de feiten aan. Dat resulteerde in twee aansluittreffers. Ondanks de slechte tweede helft kregen we nog twee 100% kansen van Jaydon en Keenan, maar met de hakken over de sloot werden toch de drie punten behaald.

Volgende week spelen we wederom thuis en dan tegen NAC O13.

7.    Jaydon Ceder 1-0
22.  Stef Groot 2-0
24.  Jaydon Ceder 3-0
53   Almere City FC 3-1
61   Almere City FC 3-2

Milan van Keulen, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Keenan Cruden, Kenzo Vos, Jaydon Ceder, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen Jordy Meijer
Geblesseerd: Mark Schilder, Daeshawn King