Jeugdverslagen FC Volendam 30 maart 2019

31 maart 2019

FC Volendam O19 – FC Twente O19 (0-1)
FC Volendam leed zaterdagmiddag een onverdiende nederlaag tegen FC Twente. Het kreeg complimenten voor zijn inzet, strijdvaardigheid en goede spel, maar stond desondanks na afloop wel opnieuw met lege handen. De gasten uit Hengelo hadden het geluk van een koploper en kregen daardoor meer dan waarop zij recht hadden.

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en kwam aanvallend een aantal keren goed door, zonder vooralsnog echt gevaarlijk te worden. De Twentenaren bleken over een goede ploeg te beschikken en dus niet voor niets de ranglijst aan te voeren. Afgaande op de onderlinge verhoudingen binnen de lijnen zou je echter niet zeggen dat de onderste en de bovenste tegenover elkaar stonden. De teams waren aan elkaar gewaagd. Het eerste wapenfeit was voor de Tukkers. Doelman Stan Zoetebier was echter op zijn hoede en maakte de gevaarlijke inzet bekwaam onschadelijk. Aan de andere kant van het veld was Youssef Blel dicht bij de openingstreffer. Hij lepelde de bal echter net naast het doel. FC Volendam voetbalde gewoon heel aardig en kreeg meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was in de eindfase echter steeds net niet scherp genoeg of ontbeerde een beetje geluk. Zo gaf Dean James, na een uitstekende aanval, de bal op maat voor op Jip Molenaar. Die kopte de bal bij de tweede paal prima tegendraads richting kruising, maar de doelman wist met een uiterste poging zijn kopbal toch nog onschadelijk te maken. Tien minuten voor rust dook Youssef Blel in scoringspositie op. Wellicht had hij de bal beter kunnen afleggen op de inkomende Robin Schulte, maar hij koos, zoals echte spitsen meestal doen, ervoor zelf uit te halen. Hij stuitte daarbij jammer genoeg op de doelman van FC Twente. Kort voor rust was er ook nog een serieuze kans voor de gasten. De vrijgelaten Twentenaar kopte gelukkig naast.

Na de pauze sloeg al snel het noodlot toe. Onnodig balverlies in de buurt van de 16 van FC Twente leidde een razendsnelle counter van de gasten in. Een van richting veranderd schot leverde hen toen zelfs ook meteen een onverdiende voorsprong op, 0-1. FC Volendam moest even slikken, maar toonde zich geenszins aangeslagen. Het ging onverdroten op zoek naar de verdiende gelijkmaker. De eerste kans was voor Jip Molenaar die uit een prima voorzet van Dean James de bal recht in de handen van de doelman kopte. Door de Volendamse jacht op de gelijkmaker konden de gasten een paar keer gevaarlijk worden in de omschakeling. Gelukkig was Stan Zoetebier in goeden doen en kon hij een grotere achterstand voorkomen. FC Volendam bleef jagen en ging steeds opportunistischer spelen. Zowel met voorzetten vanaf de flanken als door hoge ballen hoog in de vijandelijke 16 te pompen werd het vijandelijke doel bestookt en geprobeerd de dik verdiende gelijkmaker tot stand te brengen. Robin Schulte en weer Jip Molenaar kregen uitstekende mogelijkheden daartoe, maar konden de bal niet tussen de palen doen eindigen. FC Twente leek een paar minuten voor tijd nog te gaan profiteren van de risico’s die FC Volendam achterin was gaan nemen. Het was aan Stan Zoetebier te danken dat de 0-2 niet viel. Met een geweldige safe wist hij een doorgebroken Tukker van scoren af te houden. In blessuretijd kreeg Micky van de Ven nog een ultieme kans om zijn team alsnog het zo verdiende punt te bezorgen, maar hij kopte de voorzet van Cherifio Goudland rakelings over de kruising. Zo stond FC Volendam even later opnieuw met lege handen.

Ondanks deze teleurstellende en onverdiende nederlaag was er na afloop van de wedstrijd ook enige tevredenheid. Vorige week tegen FC Utrecht viel er al een opwaartse lijn in het spel van ons team te bespeuren en die werd zaterdagmiddag verder doorgetrokken. Bovendien stond er een team. Nog negen wedstrijden te gaan. Een plek bij de bovenste zes is nog steeds haalbaar.

47. FC Twente 0-1

Opstelling
Stan Zoetebier, Cherifio Goudland, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Dean James, Bram van de Wiel, Moraizio de Souza (71. Shurny Marengo), Robin Schulte, Jip Molenaar, Taye Lee (16. Aram de Munnik), Youssef Blel (63. Kalleb Mambo Kwamungu)

P.S. Dank aan Vincent Lieder voor de aangeleverde foto's.

FC Volendam O17 – NAC O17 (2-1)
In een prima wedstrijd heeft FC Volendam, ondanks dat er te weinig werd gescoord, wederom zijn thuiswedstrijd gewonnen,

Het eerste half uur was FC Volendam de bovenliggende partij met veel druk naar voren, fel attaqueren en veel balveroveringen die meteen omgezet werden in aanvallend spel. Het leidde tot wat kleine mogelijkheden, maar de grootste kans op 1-0 was in de 21e minuut. Gyani Manuel ging op avontuur aan de rechterkant en werd binnen de 16 gevloerd, dus penalty. Calvin Twigt was de man om te scoren, maar de uitstekende doelman van NAC stopte wederom de inzet. Dat had hij in Breda ook al gedaan. Niet veel later maakte Calvin het goed met een bekeken voorzet op Tyrese Duijker. Die kopte fraai de verdiende 1-0 binnen. Niet veel later had hij de 2-0 op de slof, maar het schot was vooral heel hard en niet zuiver. En achterin was er geen centje pijn, alles onder controle.

De tweede helft startte NAC met meer druk en meteen een schot op de paal. Na tien minuten had FC Volendam weer meer controle en volgden er een paar mooie aanvallen. De kansen werden echter niet benut. De uitstekend ingevallen Ludnardo Schoop had er zin in vandaag en was zeer dreigend aan de rechterkant. De NAC-verdediger wist daar geen raad mee. Het leverde hem een grote kans op, maar het rendement van zijn goede acties was te laag. Na twintig minuten werd Mitch van Kempen op links weggestuurd en zijn voorzet werd door het kleinste mannetje van het veld, Hamza Rahaoui, binnengekopt in de uiterste hoek, de verlossende 2-0.  NAC was ook nog tweemaal dicht bij een doelpunt, maar door uitstekend uitkomen van Ciro Verkooijen werd erger voorkomen.  Zeven minuten voor tijd kreeg NAC een penalty door een ongelukkige handsbal in onze 16. Die werd wel benut, 2-1. Niet veel later schoten zowel Tyrese als Sam Lautenschutz nog op de paal, maar daar bleef het bij. Een goede overwinning, met nu eens niet onze gebruikelijke drie doelpunten.

Volgende week zaterdag, dus niet op zondag, naar het onderaan staande De Graafschap, waar we wederom voor de overwinning gaan.

25. Tyrese Duijker 1-0
60. Hamza Rahaoui 2-0
73. NAC 2-1

Opstelling
Ciro Verkooijen, Gyani Manuel (64. Cedric Bobson), Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Calvin Twigt, Hamza Rahaoui, Buhari Atak (71. Sam Lautenschutz), Andrei Vossen (50. Ludnardo Schoop), Tyrese Duijker, Gedion Meridina (66. Dirk de Jong)

FC Volendam O15 - Sparta O15 (5-2)
Na de resultaten van de laatste weken zou het fijn zijn als er zaterdag weer eens wat punten zouden worden gepakt. Sparta was dan wel een tegenstander waarvan we de laatste jaren nog niet hadden kunnen winnen, maar er was deze week goed getraind en de ziekenboeg was weer aardig leeg, dus dat was alvast een opsteker.

Onder een heerlijk lentezonnetje mocht Sparta aftrappen en de bal ging direct diep naar voren. Sparta dwong meteen een corner af, maar die leverde gelukkig niets op. FC Volendam ging direct hierop ook in de aanval en ook hier een corner. Jessy leverde een prima corner af die door Junior werd ingekopt en zo stonden we na twee minuten al op 1-0. Een lekker begin van de middag. Sparta was wat van slag en FC Volendam ging verder. Er werd zaterdagmiddag gewoon prima gevoetbald. Elkaar inspelen als het nodig was en de bal diep als het kon. Het was genieten langs de lijn voor de FC Volendam-supporters. In de 10e minuut werd Junior via een prima pass van Tim op avontuur gestuurd. Hij tikte de bal keurig langs de keeper, maar werd vervolgens door dezelfde keeper getorpedeerd. De scheidsrechter besloot echter, tot ontsteltenis van de Volendammers, de situatie weg te wuiven, een regelrecht VAR-moment. Vlak hierna wederom een prima aanval van FC Volendam. De bal ging van voet naar voet, maar het laatste zetje ontbrak. Plotseling balverlies voorin en opeens was Sparta weg en de voorzet werd door hun uitstekende spits onberispelijk ingekopt. Een domper, maar direct sloeg FC Volendam terug. Een diepe, ogenschijnlijk te hoge, bal van Junior werd door Max prima gecontroleerd. Hij glipte langs zijn tegenstander en lepelde de bal bij Elmo op het hoofd die goed inkopte en het was alweer 2-1. Sparta probeerde de wedstrijd weer recht te trekken, maar achterin had FC Volendam de zaakjes goed op orde. Tim speelde na zijn blessure weer als vanouds, Tom zo goed en stabiel als de laatste tijd, Tiago als altijd solide en betrouwbaar de lijnen uitzettend en Faas had hun gevaarlijkste man de rest van de middag in zijn zak zitten. En anders was Berend er wel weer. Kort voor de rust maakte hij nog een prima redding op een hard afstandsschot.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Sparta wilde wel, maar het lukte niet en een heerlijk combinerend FC Volendam kreeg in de 7e minuut loon naar werken. Lequincio stuurde Junior diep aan de rechterkant. Die gaf een prima voorzet op Max gaf die deze werkelijk subliem met zijn buitenkant voet via de onderkant van de lat in de goal schoot, 3-1. In dezelfde minuut bijna de genadeklap voor Sparta. Precies dezelfde aanval over dezelfde schijven, maar nu besloot Max de bal aan te nemen en in doel te hakken, waar terugleggen op de vrijstaande Jessy beter was geweest. Hierna sloop er langzamerhand wat twijfel in de ploeg. Je zag de jongens denken: laten we ons terugzakken en gokken op de counter of blijven we doorvoetballen. Het bleef een beetje in het midden, waardoor Sparta weer wat moed kreeg zonder echt gevaarlijk te worden. Maar nu was het de uitstekend spelende Jessy die de bal onderschepte op het middenveld en direct de ingevallen Ziggy op de keeper afstuurde. Hij bleef koel en schoof de bal erlangs en dat was wel de definitieve knock-out voor Sparta, 4-1.  FC Volendam zakte nu in en liet Sparta komen met de moed der wanhoop. Maar weer was het Jessy die nu Max aanspeelde. Het schot dat hij produceerde kon door de keeper maar net worden gekeerd. Myron was er echter als de kippen bij om de bal tegen het net te schieten, 5-1. Het slotakkoord was voor Sparta, want in de allerlaatste minuut werd de bal nog onhoudbaar achter Berend geschoten, waardoor de 5-2 eindstand op de borden stond.

Opstelling
Berend Hoving, Tim Stouthart, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tom Smit, Edwin Ansah, Junior Driessen Ezechiel Fiemawhle), Jessy Lobbes, Lequincio Zeefuik (Yarno Freyee), Elmo Pieters (Myron Mau-Assam), Max Boateng
Geblesseerd: Daan Sier

Vitesse O14 - FC Volendam O14 (4-1)
Voor de derde keer dit seizoen heeft FC Volendam O14 zich de les laten lezen door Vitesse. Na een oefennederlaag en een verliespartij in de seizoenouverture na de winterstop werd ook ditmaal - terecht - met 4-1 verloren.
Evenals in de voorgaande wedstrijden had de ploeg moeite met de hoge druk van de fysieke aanvallers van Vitesse. Na enige tijd in de eerste helft werd er wat meer grip op de wedstrijd gepakt, maar op het moment dat er enige hoop was op een treffer sloeg Vitesse toe. Tot tweemaal toe werd onzorgvuldigheid in de opbouw door de thuisploeg afgestraft: 2-0.

Met vier frisse krachten werd de tweede helft aangevangen, maar wederom ging FC Volendam weer op dezelfde manier in de fout. Onnauwkeurigheid in de opbouw - of goed druk zetten van Vitesse - werd wederom genadeloos afgestraft. Ryan ging vervolgens alleen op het doel af, maar vond de doelman op zijn weg, waarna Vernon nog wel de 3-1 aantekende. Het bleek een eretreffer, want Vitesse gooide tien minuten voor tijd het duel op slot (4-1). Een volkomen terechte overwinning voor de thuisploeg met voldoende leermomenten voor de bezoekers.

26. 1-0 Vitesse
35. 2-0 Vitesse
40. 3-0 Vitesse
55. 3-1 Vernon Addo
61. 4-1 Vitesse

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum, Ties Kramer (36. Melvin Houtman), Mauro Smit (60. Rugero Struiken), Sem Perez Mutsaers, Joost van der Weijden (36. Mika van der Horst), Vernon Addo, David Petrovic, Sebastiaan Woelders (36. Storm van der Laan), Billy van Duijl (36. Milan Keizer) en Thimo de Vries (25. Jort Kos)

FC Volendam O13 - PEC Zwolle O13 (6-0)
FC Volendam O13 heeft afgelopen zaterdag met overtuigende cijfers gewonnen van PEC Zwolle O13. Na vorige week 2-6 te hebben gewonnen van koploper Roda JC, werd nu ook PEC Zwolle O13 met 6-0 aan de kant gezet.

Waar FC Volendam in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle nog veel moeite had met de druk van de tegenstander, ging het in deze thuiswedstrijd zichtbaar beter in balbezit. FC Volendam was in staat om meer balbezit te houden en kon ook vaker de voorste aanvallers bereiken. Met name de fysiek sterke spits John Pisani was een aantal keren moeilijk af te stoppen door de verdedigers van PEC Zwolle. Het was diezelfde Pisani die zich in de eerste helft in scoringspositie bracht en de 1-0 voor zijn rekening nam. PEC Zwolle drong daarna meer aan, maar kon aanvallend geen potten breken, aangezien FC Volendam zich defensief sterk staande hield. Het stelde FC Volendam in staat om kort voor rust na een snelle uitbraak de score verder uit te breiden naar 2-0. Na de rust werd FC Volendam sterker en kon het de kwetsbare plekken achterin bij PEC vaker blootleggen. Voorin stoomden de Volendammers soms letterlijk en figuurlijk door de Zwolse verdediging heen. Dit leidde tot maar liefst vier extra goals, waaronder een penalty. Uiteindelijk kan FC Volendam terugkijken op een pot waarin bij vlagen leuk werd gevoetbald en weinig werd weggegeven.  Er kan daarom weer met voldoende vertrouwen worden uitgekeken naar de komende wedstrijden.

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, John Pisani, Matthijs Stoelinga, Ot van der Plas, Robin van Cruijsen, Kayden Wolff, Noach Shenkman, Milan Engelander, Jayden Arifi, Barry Negic, Kyeno Koeleman, Niels Kwakman, Thijs Numan, Mike Posthumus

FC Volendam O12 – Ajax O12 (1-9)
Zaterdag speelden we 11 tegen 11 tegen Ajax in 3 blokken van 25 minuten. Meteen aan het begin werd duidelijk waar we het iedere keer laten liggen. In de eerste minuut kreeg Ajax een 100% kans die er direct in ging. Meteen daarna kreeg FC Volendam een 100% kans, maar deze ging er niet in. We blijven moeite houden met het afmaken van onze kansen. In het eerste gedeelte bleek Ajax steeds op dezelfde wijze effectief. Slordig balverlies, slecht het duel ingaan, Ajax veroverde de bal en counterde 1 op 1 op onze keeper. Binnen een mum van tijd stond FC Volendam achter en na vijfentwintig minuten stond het al 0-4.

De volgende vijfentwintig minuten speelde FC Volendam beter en gingen we de duels aan. Kansen bleven we echter missen. Het doelpunt dat we wel scoorden was vanuit een mooie aanval. Vanaf de rechterkant speelde Rick Sier de bal naar Rick Schilder. Die liet de bal vallen op Jaden Naber, waarna Jaden de bal weer meegaf aan Keenan. Die legde de bal vervolgens breed naar de meegelopen Demy en hij schoot de bal goed over de keeper in de rechterhoek binnen.

Het laatste blokje bleven we ook goed de duels aangaan en lieten we zien dat we hard konden werken. Helaas viel ook in dit blokje de bal verkeerd en kon Ajax twee keer vanuit een dieptebal op de keeper af en scoren. Wij kregen nog wel wat kansjes, maar ook deze wisten wij niet te benutten.

Volgende week gaan we op bezoek bij Vitesse en hopen we dat we dan wel onze kansen die we krijgen kunnen benutten om tot scoren te komen.