Jeugdverslagen FC Volendam 31 augustus 2019

01 september 2019

Almere City FC O19 - FC Volendam O19 (3-1)
Deze wedstrijd was er een met twee gezichten. In de eerste helft een prima spelend FC Volendam dat de gastheren grotendeels zijn wil oplegde en na de pauze een team dat geen schim meer daarvan was. De rust had de Volendammers geen goed gedaan, want zij kwamen slecht uit de kleedkamer en konden in de tweede helft nauwelijks nog een vuist maken. De thuisploeg toonde in het tweede bedrijf veel meer beleving en de echte wil om te winnen. De Almeerders gaan dan ook terecht door naar de volgende bekerronde.

FC Volendam opende sterk en liet in de eerste tien minuten al twee aardige kansen noteren. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Tyrese Duijker. Die kopte een voorzet van Moraizio de Souza goed in, maar de keeper redde bekwaam. Even later was Robin Schulte dicht bij de openingstreffer. Helaas twijfelde hij net even te lang over het geven van het juiste vervolg aan een prima vrije trap van Hamza Rahahoui. Daardoor bleef ook deze kans onbenut. Halverwege de eerste helft ontsnapte Ludnardo Schoop, maar zijn schot eindigde recht in de handen van de Almeerse sluitpost. Kort daarop voorkwam Dion Vlak met een knappe redding een treffer van het thuisteam. Uit de daaropvolgende corner kopte een vrijgelaten aanvaller van Almere City de bal gelukkig net naast de doelpaal. Het spel ging daarna redelijk op en neer, maar het was FC Volendam dat in de 40e minuut, via een prachtige aanval en met Ludnardo Schoop als afmaker, verdiend op voorsprong kwam, 0-1.

Wellicht door het overwicht in de eerste helft kwam FC Volendam na de hervatting iets te gemakzuchtig uit de kleedkamer. De Almeerders daarentegen gaven er meteen blijk van niet van plan te zijn zich zomaar gewonnen te geven. Zij gaven meteen vol gas en FC Volendam had daarop geen antwoord. Nadat het Dion Vlak eerst, met een prima redding, nog lukte om zijn doel schoon te houden, moest hij in de 51e minuut alsnog de gang naar het net maken. Een hoge bal vanaf de zijkant eindigde over hem heen in de kruising, 1-1. Zeven minuten later kon Almere City opnieuw juichen nadat twee schoten op rij niet het voor hen gewenste gevolg hadden, maar het derde wel, 2-1. Hoewel FC Volendam de grip op het middenveld volledig kwijt was geraakt, slaagde het er toch in om, via een paar mooie aanvallen, doelrijpe kansen te creëren. Michael Mante had in de 65e minuut een levensgrote kans om de stand weer gelijk te trekken, maar in plaats van de prima voorzet van John Hilton simpel met het hoofd binnen te werken, verkoos hij het met zijn voet te doen. Hij richtte de bal daarmee echter over het doel. Met nog een klein kwartier te gaan werd Almere City tweemaal kort achter elkaar kansrijk, maar Dion Vlak bracht beide malen uitstekend redding. In de 80e minuut moest hij helaas alsnog capituleren door een kopbal van dichtbij, 3-1. Vijf minuten voor tijd kreeg Daan Steur nog een geweldige kans om het verschil te verkleinen, maar zijn kopbal eindigde langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef daardoor 3-1 en zo eindigde het bekeravontuur van FC Volendam al in de eerste ronde.

In de komende week speelt FC Volendam O19 twee oefenwedstrijden. Dinsdag oefent het in Oudorp tegen Kolping Boys 1 (aanvang 19.30 uur) en zaterdag a.s. ontmoet het in Volendam PEC Zwolle O19 (aanvang 13.00 uur).

40. Ludnardo Schoop 0-1
51. Almere City FC 1-1
58. Almere City FC 2-1
80. Almere City FC 3-1

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Amoah Foa Sam, Daan Steur, John Hilton, Kalleb Mambo Kwamungu (78. Buhari Atak), Ludnardo Schoop, Robin Schulte (78. Sam Lautenschutz), Tyrese Duijker, Hamza Rahahoui, Moraizio de Souza (63. Michael Mante)

Sparta O13 – FC Volendam O13 (5-3)
Zaterdagochtend 10 uur in Rotterdam was de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en dit was meteen een belangrijke voor de beker.  Het begin ging gelijk op, maar in de 10e minuut ging het achterin vreselijk mis en de eerste tegengoal was een feit. De Volendammers, onder leiding van de nieuwe trainer Godwin Ababio en assistent Bryan Molenaar, gingen massaal in de aanval en vele kansen volgden, maar het lukte steeds niet om de gelijkmaker te maken. Het was wachten tot de 22e minuut toen Jaydon Ceder na een voorzet van rechtsbuiten Keenan Cruden het net liet bollen 1-1. Niet lang hierna was er net over de middenlijn een vrije trap en Rick Schilder besloot het eens te proberen van afstand. Tot ieders verbazing ging de bal via de lat in het doel 1-2. De vreugde was van korte duur, want twee minuten hierna was het, ook via een vrije trap, weer gelijk, 2-2. FC Volendam was even de kluts kwijt en meteen werd de ruststand bepaald op 3-2, na slecht wegwerken in de verdediging.

Net na rust werd Jaydon gelanceerd, via een prachtige dieptebal van Laurens van Kleef, en het was opnieuw gelijk 3-3. De Volendammers gingen hierna niet beter spelen en leden veel balverlies op het middenveld. Daarvan werd door Sparta weer dankbaar gebruik gemaakt. De 4-3 werd gemaakt door de Spartanen en na wederom een vrije trap werd de eindstand door de thuisploeg op 5-3 bepaald. Daarna werd de knotsgekke wedstrijd door de scheidsrechter afgefloten.

A.s. dinsdag wordt er in Amsterdam geoefend tegen Ajax en zaterdag begint de competitie uit tegen Alphense Boys.

10. Sparta 1-0
22. Jayden Ceder 1-1
30. Rick Schilder 1-2
32. Sparta 2-2
33. Sparta 3-2
36. Jayden Ceder 3-3
44. Sparta 4-3
53. Sparta 5-3