Jeugdverslagen FC Volendam 5 oktober 2019

06 oktober 2019

Excelsior O19 - FC Volendam O19 (3-0)

FC Volendam is er zaterdagmiddag op Woudestein niet in geslaagd de kater van vorige week tegen Alphense Boys weg te spoelen. Integendeel zelfs. Het liep opnieuw averij op. Een slechte eerste helft kwam hen duur te staan en zorgde ervoor dat er bij rust tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken. Een wissel kort voor rust en drie bij de hervatting hadden weliswaar tot gevolg dat FC Volendam daarna veel beter voor de dag kwam en in de tweede helft het beste van het spel had, maar het leverde hen geen doelpunten op. Excelsior wist wel nog een keer te profiteren van een Volendams slippertje en daarmee is de totstandkoming van de 3-0 nederlaag in kort bestek verklaard.

FC Volendam kwam slecht uit de startblokken en werd door de Kralingers van meet af aan flink onder druk gezet. De Volendammers speelden lauw en hadden weinig tot niets in de melk te brokkelen. Met een paar uitstekende reddingen wist doelman Dion Vlak zijn doel tot de 24e minuut schoon te houden, maar toen moest hij toch voor het eerst capituleren. Zijn teamgenoten reageerden steeds niet of te laat en gingen geen duels aan, terwijl Excelsior zich veel feller en energieker manifesteerde en steeds bereid was om razendsnel om te schakelen. Zij lieten blijken er alles voor over te hebben om te winnen. FC Volendam daarentegen maakte voortdurend te moeilijke keuzes, kon de bal nauwelijks in de ploeg houden en leverde de bal, als ze deze eenmaal hadden, binnen de kortste keren weer in bij zijn tegenstander. Kenmerkend voor het verschil in spel tussen beide teams was de totstandkoming van het tweede doelpunt van Excelsior. Een mislukte vrije trap van FC Volendam op 20 meter van het vijandelijk doel leidde een razendsnelle omschakeling van de gastheren in. Een diepe bal werd door een Rotterdammer op de juiste waarde geschat en onze verdediging liet zich simpel aftroeven, 2-0. Kort voor rust was het bijna 3-0, maar gelukkig schoof de aanvaller de bal langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Met het inbrengen van drie nieuwe spelers hoopte onze trainer er weer een echte wedstrijd van te maken en uiteraard ook deze te doen kantelen. Feit is dat ons team in de tweede helft veel meer strijd en inzet leverde en in het grootste gedeelte daarvan ook de bovenliggende partij was. Nu zagen wij ineens weer wel goede combinaties en werden er veel meer duels gewonnen. Met goed aanvalsspel werd geprobeerd de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Er waren serieuze mogelijkheden voor Robin Schulte, Sam Lautenschutz en Buhari Atak, maar hun doelpogingen misten steeds de finishing touch, waardoor verzuimd werd zichzelf te belonen. De gastheren kregen ook nog een paar aardige kansen, maar die troffen, tot wanhoop van de Excelsior-trainer, steeds een excellerende Dion Vlak tegenover zich. In de 78e minuut had Dion echter geen antwoord toen hij ineens oog in oog stond met een Rotterdammer, 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld. FC Volendam bleef het wel bewonderenswaardig proberen en kreeg in de persoon van Jay Kruiver ook nog een uitstekende mogelijkheid om de eretreffer te scoren, maar helaas richtte hij net iets te hoog. Zo bleef het bij 3-0.

Volgende week staat er in Nijmegen een oefenwedstrijd tegen N.E.C. op het programma. De week daarna volgt voor de competitie de verre uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Hopelijk verschijnt er dan wel een team binnen de lijnen dat vanaf minuut één voor de volle buit wil gaan.

Tot slot wil ik, mede namens onze spelers en staf, onze dank en waardering uitspreken aan het adres van Roland Kramer (de vader van Jong Volendam-speler Sjors). Door menigeen in zijn omgeving daarvoor voor gek verklaard, was hij toch maar mooi bereid om ons uit de brand te helpen en als assistent-scheidsrechter in Rotterdam te fungeren. Hulde dus aan Roland.

24. Excelsior 1-0

34. Excelsior 2-0

78. Excelsior 3-0

Opstelling
Dion Vlak, Quinten d’ Fonseca (40. Jay Kruiver), Amoah Foa Sam, Daan Steur (81. Gedion Meridina), Mitch van Kempen, Lex Veerman (46. Buhari Atak), Michael Mante, Kalleb Mambo Kwamungu (46. Sam Lautenschutz), Tyrese Duijker, Robin Schulte, Moraizio de Souza (46. Andrei Vossen)

sc Heerenveen O17 - FC Volendam O17 (2-4)

Na een dramatisch begin herpakte FC Volendam zich en speelde een prima wedstrijd tegen het altijd lastige sc Heerenveen.

Al in de eerste minuut was er de eerste schietkans voor de thuisploeg. Onze mannen waren gewaarschuwd. Stevig geblunder in de achterhoede leidde al vroeg tot een achterstand, 1-0, en in de 10e minuut een herhaling van zetten, een 2-0 achterstand en nog niet één keer bij het vijandelijk doel geweest. Eindelijk hadden onze spelers door dat er niet het gewoonlijke 5-3-2 systeem werd gespeeld, maar 4-3-3. Binnen een kwartier was FC Volendam driemaal gevaarlijk. Eerst was het de sterk spelende Necati Delibasi die met een fraaie steekpass Mitchi Huysman vrij voor de keeper zette, waarna Mitchi onderuitgehaald werd, penalty. Deze werd prima ingeschoten door Joey Antonioli, 2-1. Vlak daarna een schot net over van Joey. Weer een minuut later werd een inzet van Milijano Anastatia doorgekopt door Mitchi naar Joey, die fraai afrondde, 2-2. sc Heerenveen kwam er niet meer aan te pas. Deshawntey de Sanders had nog een mooie solo in huis, maar de voorzet van onze linksback op rechtsback Gyani Manuel kon net niet worden afgerond. Een paar minuten voor rust kwam FC Volendam verdiend op voorsprong. De inzet van Milijano op Mitchi werd met wat duw- en trekwerk netjes afgemaakt, 2-3. Vlak daarna scoorde sc Heerenveen ook nog een keer, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl het Friese scoringsmuziekje al was ingezet.

Na rust kreeg FC Volendam nog wat kleine kansjes via Joey en Gyani en ook sc Heerenveen probeerde wel wat, maar onze verdediging stond van minuut 10 prima, dus niets aan de hand. Er gebeurde een half uur weinig, maar op de bank bleef men toch wat onzeker, omdat die vierde goal maar niet wilde vallen. sc Heerenveen was wel een paar keer gevaarlijk met de corners. Pas in de 84e minuut werd een mooie pass van Joey op de goed opgekomen Gyani prima afgerond. De verdiende 2-4, niets meer aan de hand. De wedstrijd rustig uitspelen en genieten van de overwinning.

Volgende week zijn we vrij. Over twee weken komt Ajax op bezoek en gaan we eindelijk weer eens in het stadion spelen.

Opstelling

Mike Bakker, Gyani Manuel, Jay Koorndijk, Levie van Duijl (66. Rob Tol), Deshawntey de Sanders (89. Jordy Dietz), Jerôme Jager, Joey Antonioli, Jeffrey Buitenweg, Milijano Anastatia, Mitchi Huysman, Necati Delibasi

Ajax O16 - FC Volendam O16 (3-4)

Na de overvloedige regenval van de afgelopen dagen was er zaterdag een lekker lentezonnetje. De voortekenen op een mooie voetbalochtend waren dus aanwezig. Ajax mocht aftrappen en de wedstrijd was onderweg.

De bedoelingen van Ajax werden meteen duidelijk. Volle druk op de bal en met combinatievoetbal het doel van FC Volendam zoeken. Maar de achterhoede van Volendam was al wakker en echt gevaarlijk werd het nog niet. Opeens was FC Volendam weg op rechts via Junior, maar Lequincio kwam net een teenlengte tekort om de bal in het doel te schieten. Vlak hierna was het Edwin die Max diep stuurde, maar de keeper was attent en wist erger te voorkomen. Ook Ajax liet van zich horen, maar Joël redde een aantal keren bekwaam en zo bleef het nog even 0-0. Een corner van Tom vanaf rechts leidde gek genoeg de 1-0 van Ajax in. De keeper plukte de bal met gemak, liet hem vervolgens los en de scheidsrechter floot af voor een overtreding op de keeper. Er was echter niemand in de buurt en terwijl de Volendamse jongens zich nog afvroegen waarom de scheidsrechter nou had gefloten was Ajax al weg. Een diepe bal werd vervolgens slecht weggekopt, waardoor er vrije doortocht naar Joël was en het stond 1-0. FC Volendam liet het er niet bij zitten en Max stuurde Junior diep, maar zijn vrije doortocht werd onderbroken, omdat hij onderuit werd getrokken. De scheidsrechter had het in deze fase wat lastig om de situaties goed te beoordelen en hij liet het er maar bij. Ajax probeerde in deze fase verder afstand te nemen, maar wederom Joël redde een aantal maal en verdere schade bleef ons in deze fase bespaard. Dat gold helaas niet voor Joël. Hij plukte een voorzet uit de lucht en trapte meteen uit voor de 1 tegen 1 maar hierbij gleed zijn standbeen weg en raakte hij naar het aanzag zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na een langdurige behandeling moest hij op weg naar het ziekenhuis en Sjoerd uit de O15 kwam hem vervangen. De partijen waren hierdoor wat van slag en het spel was een tijdje niet om aan te zien. Gek genoeg was het FC Volendam dat zich het eerst herstelde met een kans van Lequincio die hij naast kopte en kort hierop een kopbal die van de lijn werd gehaald. Toch was het Ajax dat weer scoorde. Een werkelijk hele mooie aanval met eindelijk het voetbal waar Ajax om bekend staat werd goed afgerond en op slag van rust was het 2-0.

De trainer had in de rust de jongens na deze mokerslag weer op het juiste spoor gezet, want in de tweede helft was FC Volendam de bovenliggende partij. Met veel inzet van werkelijk het hele team gingen de jongens op jacht naar de aansluittreffer. In de beginfase waren ze al een aantal keren dichtbij, maar steeds was de eindpass onzorgvuldig en bleef een treffer uit. Maar de inzet werd toch beloond. Lequincio gaf een verre diepe bal bij de tweede paal, Junior kopte terug en Max schoot hem binnen, 2-1. FC Volendam had dit nodig en met de ingevallen Cherno als aanjager op het middenveld gingen de jongens voor de in deze fase zeker verdiende gelijkmaker. Ajax bleef inmiddels levensgevaarlijk in de omschakeling, maar de achterhoede o.l.v. Tiago en Jaco gaf geen krimp. Ook Sjoerd, die de moeilijke taak had Joël te vervangen, deed het uitstekend en speelde alsof hij al jaren van dit team deel uitmaakt. Toch kwam Ajax op 3-1. Een aanval van Ajax werd door de scheidsrechter onderbroken. Terwijl de bal op een heel ander punt was had hij iets gezien op de rand zestien en daar werd Ajax een vrije trap toegekend. En uiteraard ging deze bal via een rug van een Volendammer en de onderkant lat het doel in, 3-1. Met niet lang meer te spelen leek de wedstrijd wel gespeeld, maar daar dachten de jongens toch anders over. Eerst was er een prima onderschepping van Cherno op het middenveld die de bal diep op Junior speelde en ditmaal waren zijn tenen lang genoeg om de 3-2 binnen te schuiven. Bij FC Volendam gingen de remmen nu echt los en Ajax was in nood. Een snel genomen ingooi van Junior kwam bij Lequincio die slim wegdraaide bij zijn tegenstander en oog in oog met de keeper koel binnenschoot en het was 3-3. De Volendamse toeschouwers langs de kant werden euforisch en hoopten op een snel eindsignaal. Maar het werd nog mooier, want in de laatste minuut ging de goed ingevallen Ziggy er op links vandoor en zijn strakke voorzet werd door Lequincio gemist, maar niet door Junior die de winnende 3-4 binnenschoot. Vlak hierna floot de scheidsrechter af en een memorabele, maar verdiende, overwinning was een feit.

Uitstekende inzet van het gehele team met natuurlijk een prima resultaat. Domper is natuurlijk de ogenschijnlijke zware blessure van Joël. Alsof we dit jaar al niet genoeg van dit soort horrorblessures voor onze kiezen hebben gekregen.

Opstelling

Joël van der Wilt (Sjoerd Griffioen), Tim Stouthart, Jaco Vonk (Yarno Freyee), Tom Smit, Edwin Ansah, Junior Driessen, Tiago Lauwerens, Lequincio Zeefuik, Myron Mau-Assam (Ezechiel Fiemawhle), Daan Sier (Cherno Axwijk), Max Boateng

Geblesseerd: Elmo Pieters, Faas Ermers, Jessy Lobbes, Berend Hoving

Alphense Boys O15 - FC Volendam O15 (3-2)

Zaterdag stond voor de mannen hun vijfde competitieduel op het programma, uit tegen Alphense Boys.

Verliezen van de nummer twee op de ranglijst en het gevoel hebben dat je meer verdiend had en een goed resultaat. Dat was het gevoel dat FC Volendam O15 en zijn staf hadden na afloop van het duel tegen Alphense Boys. Bij een 2-0 voorsprong bij rust was het dan ook de vraag hoe het kon zijn dat de score niet hoger was.

Na de openingsfase van de wedstrijd was het speelbeeld wel erg duidelijk. FC Volendam was de bovenliggende partij en creëerde kleine kansjes voor het doel van Alphense boys, maar tot scoren leidde dat vooralsnog niet. Uiteindelijk was het dan wel raak via een heerlijke steekbal van Mika van der Horst op Achraf Makhloufi. Die schoot de 0-1 binnen. Een paar minuten later was het alweer raak voor FC Volendam. Via een goed opgezette aanval aan de rechterkant van Ryan Rellum was het Thimo de Vries die de 0-2 binnentikte. Na deze snelle treffers ging FC Volendam op jacht naar meer, maar het miste gewoon te veel kansen en zo bleef het 0-2 tot de rust.

In de rust besprak trainer Rikkert de Ruiter de tactische veldbezetting en waarschuwde hij zijn mannen ervoor dat als Alphense Boys de 1-2 maakte het zou gaan spoken. Dus de opdracht was snel de 0-3 maken. Maar zijn mannen bleken slechte luisteraars. Na rust ging het al snel mis. Er werden geen duels meer gewonnen en ook onnodige overtredingen gemaakt.

Alphense boys was de tweede helft dan ook op alle facetten de betere ploeg en dat leidde ertoe dat de drie punten jammer genoeg niet meegingen naar Volendam.

Volgende week gaan we op bezoek bij koploper NAC Breda.

15. Achraf Makhloufi 0-1

18. Thimo de Vries 0-2

45. Alphense Boys 1-2

67. Alphense Boys 2-2

75. Alphense Boys 3-2

Opstelling

Jesse Loef, Ryan Rellum, Melvin Houtman, Mauro Smit (51. Jort Kos), Ties Kramer, Mika van der Horst, Rugero Struiken, Joost van der Weijden (41. Milan Keizer), Billy van Duijl, Achraf Makhloufi (55. David Petrovic), Thimo de Vries

FC Utrecht O14 – FC Volendam O14 (3-6)

FC Volendam O14 heeft zijn derde competitiewedstrijd tegen FC Utrecht O14 met 3-6 gewonnen. Door de overwinning op FC Utrecht zijn de bovenste plekken voor FC Volendam weer in zicht.

In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor FC Volendam. FC Volendam had overwicht en kwam veel op de helft van FC Utrecht. Door een mooie individuele actie op het middenveld, tot in de 16 meter van de tegenstander, werd de wedstrijd door FC Volendam opengebroken: 0-1. In de fase die volgde ging het spel vaker op en neer. FC Utrecht maakte 1-1 en later ook 2-2, maar voor rust trok FC Volendam aan het langste eind door de 2-3 op het scorebord te zetten.

In de tweede helft zette FC Utrecht meer druk vooruit. Dit leverde enkele kansen op, maar er ontstond ook meer ruimte voor FC Volendam. Dit leidde uiteindelijk tot meerdere gevaarlijke aanvallen en een 3-6 eindstand. Hoewel het qua spel niet de beste wedstrijd was van FC Volendam, ging zij in Utrecht wel als terechte winnaar van het veld.

Wedstrijdselectie

Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Mike Posthumus, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Jesper Tielemans, Milan Englander

FC Volendam O13 - NAC O13 (4-1)

Zaterdag heeft FC Volendam O13 wederom gewonnen tegen concurrent NAC en de overwinning was meer dan verdiend. Het begin ging gelijk op met weinig kansen en we moesten wachten tot na een kwartier toen Djayden Elmers na een omschakelingsmoment vanaf de rechterkant, spits Jayden Ceder lanceerde en de eerste goal was een feit. Tot de rust waren de Volendammers de betere ploeg, maar het resulteerde niet in meer goals en met de 1-0 voorsprong werd de rust behaald.

Na de pauze waren het weer de Volendammers die de lakens uitdeelden en het spel werd vooral op de helft van NAC gespeeld. Het wachten was op de tweede treffer. Na een uur spelen kwam Mark Schilder, na een mooie combinatie van Jayden – Kenzo naar Mark, op rechts in balbezit en hij besloot het buiten de 16 maar eens te proberen. Met succes, want hij krulde hij de bal over de keeper en de 2-0 was binnen. NAC kon er niet veel tegenoverstellen en kreeg maar één kans, maar het was meteen raak voor de aansluittreffer. Het zou toch niet gebeuren dat wij deze wedstrijd uit handen zouden geven? Meteen na de aftrap werd Jayden echter in de omschakeling door Demy weggestuurd en het was weer bingo 3-1.

Kort hierna was er een vrije trap toegekend door de uitstekend fluitende scheidsrechter en Stef Groot wist daar van buiten de 16 wel raad mee en scoorde de einduitslag 4-1.

FC Volendam staat nu op een mooie tweede plaats achter Zeeburgia dat over twee weken thuis onze tegenstander wordt, maar volgende week eerst op bezoek bij Spartaan ‘20.

15. Jayden Ceder 1-0

58. Mark Schilder 2-0

66. NAC 2-1

67. Jayden Ceder 3-1

69. Stef Groot 4-1

Milan van Keulen, Djayden Elmers, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Keenan Cruden, Kenzo Vos, Jaydon Ceder, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Jaden Naber, Laurens van Kleef, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Jordy Meijer

Geblesseerd: Daeshawn King

AZ O12 - FC Volendam O12 (18-4)

Na vorig weekend geen wedstrijd te hebben gespeeld ging de O12 zaterdag naar AZ. De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het de O12 dat periodes gelijkwaardig of beter was dan de tegenstander. Team 1 had dit vanaf blokje 2. Via de aanvallende spelprincipes werden aanvallen opgezet, maar liet de afronding de wensen over. Op eigen helft nam de O12 genoeg initiatief om vrij te komen en de bal naar voren te kunnen spelen. Datzelfde initiatief werd ook genomen rondom het doel van AZ. Echter waren de keuzes hier niet altijd de juiste, waardoor de spelers zichzelf niet beloonden.

Na de rust konden beide ploegen van de O12 zichzelf wel belonen met doelpunten. Team 2 was na de rust in staat om AZ te verdedigen en de bal langer in de ploeg te houden. Hierdoor kwam er een aantal kansen. Het enige doelpunt van dit team was echter een vrije trap van Damian. Hij schoot de bal prachtig in de verre hoek over de keeper heen. Bij Team 1 was het Rick die de hoofdrol op zich nam bij twee van de drie goals. Dankzij zijn voorzetten was het Tyrese die tweemaal de bal tegen het net kon schieten.