Jeugdverslagen FC Volendam 7 december 2019

08 december 2019

Fortuna Sittard O19 - FC Volendam O19 (3-5)
FC Volendam O19 proefde zaterdag voor de tweede keer op rij het zoet der overwinning. Het toonde zich in Sittard veel sterker dan zijn gastheer, maar maakte het zich onnodig moeilijk door te gemakkelijk drie doelpunten weg te geven. Gelukkig ging het scoren hen ditmaal zelf ook wat beter af dan normaal, zodat de drie punten toch uit Sittard konden worden meegenomen.

Met een gehavende formatie werd er pas om 15.45 uur in Limburg afgetrapt. De Volendammers startten goed en kregen in de eerste tien minuten al een paar aardige mogelijkheden om de score te openen. Het vizier stond echter nog niet op scherp. In de 10e minuut verscheen Fortuna voor het eerst in de buurt van het doel van Beer de Vos, maar het was ook meteen raak. Onze gelegenheidsdefensie liet zijn eerste steekje vallen en de voorsprong van het thuisteam was een feit, 1-0. De Limburgers hadden al snel door dat hun tegenstander meer kwaliteit in huis had en zochten hun heil daarom vooral in de lange bal. Nadat Hamza Rahahoui kort daarvoor zelf al dicht bij de gelijkmaker was geweest, zette hij in de 16e minuut, na een uitstekende balverovering van Kalleb Mambo Kwamungu, met een fraaie steekpass Andrei Vossen vrij voor het vijandelijke doel. Andrei hield het hoofd koel en liet beheerst de gelijkmaker aantekenen, 1-1. De vreugde was van heel korte duur, want ruim een minuut later keek FC Volendam alweer tegen een achterstand aan. Opnieuw zag onze verdediging er niet goed uit en wederom wist Fortuna daarvan te profiteren, 2-1. FC Volendam was heer en meester, maar verzuimde dit in de stand tot uitdrukking te brengen. Meerdere mogelijkheden werden onbenut gelaten. In de 25e minuut kwamen de oranjehemden alsnog langszij. Milijano Anastatia, geleend van de O17 en verdienstelijk spelend, gebruikte goed zijn lichaam, hield de bal vast en bediende vervolgens Andrei Vossen. Die deed wat ie moest doen en zo was de stand weer in evenwicht, 2-2. Zoals gezegd was FC Volendam de veel betere ploeg. Het speelde goed, maar liet na Fortuna via doelpunten pijn te doen. Kort voor rust was er dan eindelijk de voorsprong voor FC Volendam. De naar voren gestoomde Quinten d’Fonseca stak Hamza Rahahoui weg en die schoof de bal door de benen van de doelman in het doel, 2-3. Zo gingen wij dus heerlijk rusten.

Na de pauze was het zaak om niet te verslappen, maar meteen door te drukken en de vierde te maken. FC Volendam slaagde er echter niet in om de goede eerste helft een passend vervolg te geven. Het slaagde er nog nauwelijks in om doelrijpe kansen te creëren en moest in de 71e minuut, toen het er in verdedigend opzicht opnieuw niet goed uitzag, geheel onnodig zelfs de 3-3 incasseren. De Fortunezen kregen vervolgens de geest en hadden ineens het gevoel dat er wellicht nog meer voor hen in zat. Ze gooiden er een schepje bovenop en gingen vol voor een beter resultaat. Zo ver kwam het gelukkig niet. Hamza Rahahoui kreeg in de 86e minuut eerst nog een opgelegde kans om zijn team weer op voorsprong te zetten, maar in plaats van de bal beheerst in het lege doel te deponeren, wilde hij het met een snoeiharde uithaal doen. Daardoor verdween zijn inzet hoog over het doel. Een minuut later was hij alsnog het middelpunt van de feestvreugde. Hij was net daarvoor binnen de 16 van Fortuna tegen het kunstgras gewerkt en had vervolgens de toegekende penalty zelf onberispelijk binnen geschoten, 3-4. In de slotminuut gooide John Hilton de wedstrijd definitief in het slot door met een beheerste schuiver in de verste hoek de 3-5 op het scorebord te zetten. Zo kregen de Volendammers toch wat zij verdienden.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor FC Volendam staat slechts de eer op het spel, maar tegenstander FC Emmen vecht dan nog voor zijn laatste kans op een plek bij de eerste vier op de ranglijst. Het is aan onze mannen om 2019 op waardige wijze af te sluiten. De aftrap in het KRAS Stadion is om 14.30 uur.

Opstelling
Beer de Vos, John Hilton, Kalleb Mambo Kwamungu, Quinten d’Fonseca, Tom de Groot, Robin Schulte, Andrei Vossen (79. Amoah Foa Sam), Sam Lautenschutz (66. Buhari Atak), Milijano Anastastia, Hamza Rahahoui, Gedion Meridina (61. Michael Mante)

FC Volendam O17 - Feyenoord O17 (0-4)
Het is een beetje waar we het hele seizoen al tegenaan lopen: we scoren niet of te weinig en we verdedigen niet goed genoeg. “En als je niet scoort, kun je niet winnen.”

Vorige week speelde FC Volendam een sterke eerste helft tegen PEC Zwolle, met vier uitgelezen kansen voor de rust, maar de stand bleef 0-0. PEC Zwolle kreeg drie kansjes in de tweede helft en de einduitslag was 3-0. Gisteren kwam koploper Feyenoord op bezoek, een uitstekend elftal, maar ze speelden met de handrem erop. FC Volendam kreeg voor de rust twee uitstekende kansen om op voorsprong te komen, maar miste beide. Feyenoord kreeg één kans, trapt een vrije schop makkelijk binnen en de ruststand is 0-2, in een gelijk opgaande wedstrijd.

Na de rust hetzelfde liedje. Gebrek aan techniek en slimheid voorkomt dat FC Volendam zijn kansen benut en de tegenstander doet dat wel heel eenvoudig. Het scoort nog tweemaal en de eindstand is 0-4. Met twee spelers mee met O19, zeven spelers geblesseerd of ziek, alleen maar vier spelers van O16 op de bank die al een hele wedstrijd hadden gespeeld hadden en mentaal waren geknakt door het pak slaag bij AZ, valt het ook niet mee. Met de complimenten aan Tom Stouthart en de sterk ingevallen Junior Driessen.

Volgende week thuis de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Twente.

39. Feyenoord 0-1
45. Feyenoord 0-2
51. Feyenoord 0-3
57. Feyenoord 0-4

Opstelling
Floris Rozemond, Tim Stouthart, Jay Koorndijk, Calvin Twigt, Deshawntey de Sanders, Jeffrey Buitenweg, Joey Antonioli, Jerome Jager (73. Edwin Ansah), Fahd Salihou Abdoul (49. Junior Driessen), Mitchi Huijsman, Malick Lowe

FC Volendam O15 - NAC Breda O15 (0-2)
Zaterdag kregen de mannen van FC Volendam O15 koploper NAC Breda op bezoek. Bij de eerste ontmoeting van het seizoen tussen beide elftallen ging NAC er met de overwinning vandoor (6-1, dus wilden onze mannen zich revancheren en nu een beter resultaat behalen. Er wachtte bovendien weer een mooie uitdaging om de drie punten in Volendam te houden voor lijfsbehoud in de Eredivisie.

In de openingsfase van de wedstrijd was het duidelijk dat beide elftallen voor niets minder dan de drie punten gingen, want zij gooiden alle twee heel veel energie in de wedstrijd en daarom was de openingsfase heel erg interessant om naar te kijken.

Na zo’n vijf minuten spelen kwam NAC op voorsprong, na balverlies in de opbouw bij FC Volendam. De nummer 10 maakte deze met een afstandsschot geweldig af, 0-1. Na deze openingstreffer pakte FC Volendam het zeer goed op en ging het ook beter voetballen. Het creëerde genoeg kansen voor de 1-1, die eigenlijk gezien het speelbeeld ook wel verdiend zou zijn geweest.

In de rust gaf trainer Rikkert aan dat ze niet moesten opgeven en dat er gestreden moest worden tot het eindsignaal, want een goed resultaat zat er zeker in en opgeven deden de mannen van FC Volendam dan ook niet. Het was uiteindelijk NAC dat de voorsprong uitbreidde via een voorzet aan de linkerkant en de vrijstaande spits van NAC Breda maakte de 0-2. FC Volendam gooide de handdoek daarna niet in de ring, want er werd tot het laatste fluitsignaal gestreden. Het mocht echter helaas niet zo zijn om de aansluitingstreffer te maken.

Ondanks de uitslag een groot compliment voor de mannen van FC Volendam voor de wijze waarop er met z’n allen werd gestreden. Bij de eerste ontmoeting waren we kansloos, maar zaterdag beslist niet!

Wij feliciteren NAC Breda met hun promotie naar de Eredivisie hoog poule en wensen hun daarin veel succes!

5. NAC Breda 0-1
42. NAC Breda 0-2

Opstelling
Jesse Loef, Ties Kramer, Sander Huismans (41. Jort Kos), Melvin Houtman, Sem Perez, Mika van der Horst, Joost van der Weijden, Kayden Wolf, Sebastiaan Woelders, Billy van Duijl (59. Milan Keizer), Rugero Struiken (48. Milan Engelander)

PEC Zwolle O14 - FC Volendam O14 (1-5)
In een belangrijke wedstrijd om promotie heeft FC Volendam O14 met overtuigende cijfers (1-5) gewonnen van PEC Zwolle O14. FC Volendam O14 wist dat het bij winst zou kunnen promoveren naar de hoogste landelijke competitie als medekoploper FC Utrecht zou winnen van ADO Den Haag. En dat gebeurde ook. FC Volendam O14 mag trots zijn op deze geweldige prestatie en kan zichzelf straks wekelijks gaan meten met tegenstanders van het allerhoogste niveau. Volgende week kan de promotie ook nog eens worden bekroond met een kampioenschap als FC Volendam O14 thuis van NAC wint.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle toonde veel gelijkenissen met de thuiswedstrijd enkele weken geleden. FC Volendam O14 gaf in de eerste helft weinig weg en scoorde maar liefst vier goals, waardoor de wedstrijd al met de rust beslist leek te zijn. Na enkele goed uitgespeelde aanvallen waren aanvallers Jesper Tielemans en Thijs Numan beiden twee keer trefzeker.

Na de rust leek het net als in de thuiswedstrijd weer snel mis te gaan. PEC Zwolle O14 scoorde snel de 1-4 en kreeg ook nog enkele grote kansen op 2-4. Maar de Zwolse aanvallers schoten niet scherp en een hele mooie verdedigende ingreep van Noach Shenkman voorkwam dat PEC Zwolle dichterbij kwam. FC Volendam herpakte zich daarna en na goed aangeven van O13-speler Keenan Cruden besliste John Pisani de wedstrijd door de score op 1-5 te brengen.

Een mooie overwinning die FC Volendam volgende week hopelijk een goed vervolg kan geven!

Wedstrijdselectie
Jesse Tetteroo, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Kenzo Vos, Sam Schokker, John Pisani, Robin van Cruijsen, Luciano Bakridi, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Barry Negic, Keenan Cruden, Jayden Arifi

FC Volendam O13 – Spartaan ‘20 O13 (1-0)
FC Volendam heeft zaterdag een verdiende overwinning behaald op rode lantaarndrager Spartaan ‘20 uit Rotterdam. Voor de jongens van trainer Godwin Ababio was het van groot belang om deze wedstrijd winnend af te sluiten i.v.m. kansen op promotie naar de hoogste afdeling. Er zal dan volgende week ook moeten worden gewonnen van Zeeburgia en verder moeten alle seinen op groen staan.

De wedstrijd was net begonnen toen er in de 6e minuut een vrije trap was op onze helft die werd genomen door Boy Boerefijn. Met een diepe bal speelde hij spits Mark Schilder aan en het was meteen bingo met een voorsprong. Het veldoverwicht was voor de Volendammers en er werd goed gecombineerd, maar het was jammer dat er niet meer werd gescoord, ondanks de kansen die er waren. Spartaan 20 was niet gekomen als sparringpartner en ging er veelvuldig stevig in, zodat de verzorging een drukke middag had. Tot de rust bleef de voorsprong intact en in de tweede helft werd er ook niet meer gescoord. Met twee jonge jongens van de O12 bleven de punten in Volendam.

6. Mark Schilder 1-0

Milan van Keulen, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Rayan Chabaou, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Jordy Meijer, Laurens van Kleef, Tyrese Yeboah (O12), Amadou Ba (O12)
Geblesseerd: Jaydon Ceder, Djayden Elmers
Naar O14: Keenan Cruden, Kenzo Vos