Jeugdverslagen FC Volendam 8 december 2018

09 december 2018

FC Volendam O19 – Vitesse O19 (1-3)
Net als vorige week was FC Volendam ook nu niet tegen zijn tegenstander opgewassen. De Vitessenaren bleken niet alleen over meer kwaliteit te beschikken, maar tevens over een betere winnaarsmentaliteit dan FC Volendam. De formatie van trainer Barry Opdam miste elke overtuiging en bezorgde die van Theo Janssen dan ook geen moeilijke middag.

FC Volendam begon best goed aan de wedstrijd. Na een aftastend begin werden een paar mooie aanvallen op de mat gelegd, maar de finishing touch ontbrak. Ook de bezoekers lieten zich niet onbetuigd. Na ruim tien minuten spelen kwam FC Volendam, na foutief uitverdedigen, met de schrik vrij. Jay Kruiver kon de inzet nog net op tijd onderscheppen. Een minuut later wist een Arnhemse aanvaller de buitenspelval te omzeilen, om vervolgens alleen op doelman Dion Vlak af te kunnen gaan. Het thuisteam ontsnapte nu doordat de bal door de paal werd gekeerd. In de 17e minuut werd Dion alsnog verslagen. Met een fraai schot in de kruising kwamen de gasten op voorsprong, 0-1. In de daaropvolgende fase had FC Volendam het moeilijk. Het werd achteruit gedrongen, maar hield stand. Vitesse hield de druk erop, maar had in de 26e minuut ook zomaar een tegentreffer kunnen incasseren. Na een afgeslagen aanval van Vitesse kon Vasco Lo-Ning-Hing alleen op het vijandelijk doel afgaan. Hij liet zich echter iets te ver naar buiten dwingen. Zijn doelpoging kon de Vitesse-doelman dan ook niet verontrusten. Na ruim een half uur verdubbelde Vitesse de score. Nauwelijks gehinderd kon hun sterke spits de bal binnen tikken, 0-2. In het restant van de eerste helft had FC Volendam weinig tot niets in de melk te brokkelen.

FC Volendam had na rust het windvoordeel en kwam met de beste bedoelingen uit de kleedkamer. Alle plannen konden echter al na een paar minuten in de prullenbak toen een Arnhemse aanvaller, via een bal dwars door de as, vrij baan kreeg richting het FC Volendam-doel. Hij liet onze doelman kansloos en gooide de wedstrijd daarmee eigenlijk ook meteen in het slot, 0-3. Min of meer vanuit het niets gaf Vasco Lo-Ning-Hing zijn team in de 61e minuut toch ineens weer hoop. Zijn vrije trap kreeg door de wind net dat zetje mee dat nodig was om de Vitesse-doelman te verrassen, 1-3. Met nog ruim tien minuten te gaan werden aan de kant van FC Volendam drie verse krachten ingebracht. Ook zij bleken niet in staat de wedstrijd nog in positieve zin te doen kantelen. Vitesse bleef tot de laatste seconde volharden in zijn ijver en absolute wil om te winnen en kwam daardoor geen moment in de problemen. Door hun overwinning verzekerden zij zich definitief van een plek bij de eerste acht.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen FC Groningen.

17. Vitesse 0-1
34. Vitesse 0-2
Rust
47. Vitesse 0-3
61. Vasco Lo-Ning-Hing 1-3

Opstelling
Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten d’ Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, Bram van de Wiel (79. Michael Mante), Vasco Lo-Ning-Hing, Cherifio Goudland (79. Kalleb Mambo Kwamungu), Jip Molenaar (61. Moraizio de Souza), Robin Schulte (79. Victor van Montfort), Aram de Munnik

FC Volendam O17 – PEC Zwolle O17 (1-1)
Door een teleurstellend gelijkspel in de laatste minuut heeft FC Volendam zich niet weten te plaatsen voor de eredivisie na de winterstop. Tenzij er zaterdag a.s. met dubbele cijfers van NEC wordt gewonnen.

De eerste tien minuten golfde het spel wat op en neer. PEC Zwolle was wat feller in de duels. Er werden aan beide zijden weinig kansen gecreëerd. Daardoor bleef het wel spannend wie als eerste zou gaan scoren. Andrei Vossen kreeg een aardige kans toen hij diep werd gestuurd en later liepen twee aanvallers elkaar in kansrijke positie in de weg. Ook PEC Zwolle kreeg wat kleine kansen, maar het geheel oogde nogal rommelig in de eerste helft.

De tweede helft werd begonnen met een nieuwe man in de spits, Tyrese Duijker. Hij kreeg binnen twee minuten twee dotten van kansen. De eerste werd op de keeper geschoten, de tweede ontstond door een afvallende bal op de tegenstander te schieten. Niet veel later werd de spits van PEC Zwolle diep gestuurd, maar zijn inzet werd vakkundig gestopt door Beer de Vos. Andrei Vossen werd ook nog een keer diep gestuurd, maar zijn inzet was te slap om te scoren. Zo golfde het op en neer, met nóg een keer een sterk optreden van Beer, balletje op de paal, en een prima redding van Cedric Bobson op de lijn. Wie het eerst zou scoren, had een grote kans op de overwinning. Tien minuten voor tijd ging FC Volendam vol voor de winst. Centrale verdediger Daan Steur werd ook naar het front gestuurd. Na een fraaie pass van Hamza Rahaoui kwam Tyrese weer eens in scoringskans en hij rondde deze fraai af, 1-0, met nog zes minuten te gaan. Dichtmetselen en alle ballen het stadion uit, zou je zeggen. Toch wist PEC Zwolle er in de allerlaatste minuut met veel man uit te komen en via een voorzet van rechts werd de bal binnengelopen. Voor ons niet zichtbaar door wie, maar de scheids vermeldde op het formulier een eigen doelpunt, 1-1.

Na de winterstop gaat FC Volendam dus in de eerste divisie hoog spelen, met de onderste zes van de eredivisie en de eerste vier uit de eerste divisie: De Graafschap, NAC, Willem II en ADO Den Haag.

Volgende week naar NEC, de laatste wedstrijd van dit jaar.

74. Tyrese Duijker 1-0
82. PEC Zwolle 1-1

Opstelling
Beer de Vos, Cedric Bobson, Amoah Foa Sam, Daan Steur, Mitch van Kempen, Lex Veerman, Hamza Rahaoui, Buhari Atak, Andrei Vossen, Ludnardo Schoop (41. Tyrese Duijker) (80. Dirk de Jong), Gedion Meridina

ADO Den Haag O16 – FC Volendam O16 (1-1)
Zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Die moest worden gewonnen i.v.m. plaatsing voor de bovenste zes in de poule.  We begonnen de eerste helft met de wind in de rug en probeerden ADO door middel van een hoog baltempo stuk te spelen. Dat lukte niet altijd, omdat we voorin de bal niet altijd goed vasthielden en of de aansluiting niet naar behoren was. We gingen met een brilstand op het bord rusten en dat was op dat moment ook zeker wel aardig de verhouding.

De tweede helft, met wind tegen, kwam ADO na acht minuten met 1-0 voor. Niet goed anticiperen op een lange bal die gedragen werd door de wind en keurig door ADO werd afgerond.  Nu moesten we uit een heel ander vaatje tappen.  Waar het voor de 1-0 heel plichtmatig en gezapig was, begon nu ineens het besef te komen dat er wel wat meer energie in de wedstrijd mocht worden gelegd. Zeventien minuten voor tijd scoorde Joey Antoniolli een heerlijk goal en dit was het sein om vol gas te gaan en de kansen, c.q. mogelijkheden kregen we ook, maar uiteindelijk bleef het 1-1. Een gemiste kans om drie punten te pakken. Dat moet volgende week dan maar gebeuren tegen Ajax thuis.

48. ADO Den Haag 1-0
63. Joey Antoniolli 1-1

Opstelling
Mike Bakker, Sam Leijen (64. Rob Tol), Jay Koorndijk, Chenny Louisa, Deshawntey de Sander, Jeffrey Buitenweg, Necati Delibasi (68. Malick Lowe), Jerome Jager (41. Fahd Salihou), Milijano Anastasia, Joey Antoniolli, Mitchi Huijsman (41. Wilkins Afriyie)

Ajax O15 - FC Volendam O15 (1-0)
Op De Toekomst begon Volendam zaterdag in het inmiddels al vertrouwde concept van de laatste weken. Met forse tegenwind mochten de jongens aftrappen voor het begin van de wedstrijd, waar de eerste kansen voor FC Volendam waren. In de 6e minuut bracht een goede actie van Ziggy de bal op de 16 bij Edwin. Zijn schot werd door de keeper gekeerd. Direct daarna een onderschepping door Junior die de vrijstaande Max inspeelde, maar ook zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Een mooi begin van de wedstrijd en een waarschuwing voor Ajax dat onder aanvoering van de wind besloot de zaken wat energieker aan te pakken. Het eerste speldenprikje werd door Tiago, die samen met Tim centraal de zaakjes uitstekend in orde had, tot corner verwerkt. Deze corner leverde wat hachelijke momenten op, met als gevolg een overtreding gemaakt op het puntje van het strafschopgebied. De vrije trap werd echter door de goed keepende Joël prima gestopt. Kort hierop toch wel het moment van de wedstrijd. Een onderschepping door Junior die met een strakke bal Max een vrije doortocht naar de keeper gaf. Max werd van achteren in het strafschopgebied neergehaald, maar tot verbazing van vriend en vijand liet de scheidsrechter gewoon doorspelen. Na afloop verklaarde hij aan de trainer dat hij toch anders had moeten beslissen, sportief maar daar hadden de Volendamse mannen natuurlijk niets meer aan. Ajax probeerde met het windvoordeel vlak voor de rust toch nog een goal te maken, maar de eerste poging werd door Joël onschadelijk gemaakt. In de 31e minuut dan toch de 1-0. Een uitstekende actie aan de linkerkant, gevolgd door een voorzet die door de wind over iedereen heen werd getild, behalve de man bij de tweede paal van Ajax die met een slim boogballetje Joël kansloos liet. Wederom een achterstand vlak voor de rust, maar wel totaal onverdiend. Ajax gooide er nog een schepje bovenop, maar op slag van rust kwam Joël in de 1 tegen 1 als winnaar uit de bus.

De tweede helft was echt het beste voetbal van dit seizoen. Er werd door iedereen tot de laatste snik gestreden en Ajax werd over het hele veld afgejaagd. Edwin, die als een Volendamse Kanté over het middenveld heerste en bijna elke aanval onderbrak, Myron en Elmo ernaast die ook niet voor hem onderdeden en menige aanval opzetten. Tom en Faas aan de zijkanten, die de toch echt niet ongevaarlijke buitenspelers van Ajax in hun zak hadden, en anders waren er Tiago en Tim nog wel die konden ingrijpen en ervoor zorgden dat Joël een erg rustige tweede helft had. Er was voor Ajax geen doorkomen aan en het was echt smullen langs de kant. Het enige dat ontbrak was een doelpunt. De eerste mogelijkheid kwam na een goede actie van Elmo, die alleen door een overtreding een paar meter buiten de 16 kon worden gestopt. De vrije trap die volgde werd door Max overgeschoten. Vlak hierna kwam Lequincio voor Max in het veld en de volgende kans kwam op zijn naam. Een prima solo langs verschillende verdedigers en alleen de teen van de keeper kon nog redding brengen. De corner hierna bracht een hoop paniek, maar weer ging de bal er niet in. Ajax had met de wind tegen echt de grootste moeite met uitverdedigen, maar dit kwam ook door de druk die FC Volendam er de hele tweede helft vol op had staan. De volgende kans kwam opnieuw door een actie van Lequincio die Junior bediende in het strafschopgebied. In plaats van vol uit te halen koos hij echter voor de bal in de kluts voor de goal en weer kon een Amsterdams been redding brengen. Met dit grote veldoverwicht voor FC Volendam kwam het eindsignaal helaas ook steeds dichterbij en de mannen wisten de bres maar niet te slaan. Ditmaal een echt onverdiende nederlaag, maar de trainer gaf na de wedstrijd aan de teleurgestelde jongens aan echt trots te zijn met het vertoonde spel, en terecht.

30. Ajax 1-0

Opstelling
Joël van der Wilt, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tim Stouthart, Tom Smit (49. Daan Sier), Edwin Ansah, Junior Driessen, Myron Mau-Assam, Max Boateng (45. Lequincio Zeefuik), Elmo Pieters (49. Yarno Freyee), Ezechiel Fiemawhle (60. Jesse Versluis)
Geblesseerd: Justin Tolsma, Jessy Lobbes

FC Volendam O14 - Fortuna Sittard O14 (11-2)
In een spektakelstuk heeft de O14 promotie veilig weten te stellen. Vooraf was duidelijk dat er bij een overwinning na de winterstop in een poule hoger gespeeld zou gaan worden. De spelers gingen erg goed om met deze extra druk en zetten dit om in energie. Dit resulteerde erin dat in de openingsfase al direct de bal vroeg werd veroverd en de ploeg er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Na zeven minuten leverde dit ook de openingstreffer op middels een kopbal van Billy, op aangeven van Rugero, en even later stelde Joost Sebastiaan in staat om de 2-0 aan te tekenen. De enige keer dat Fortuna een korte periode op de helft van Volendam speelde viel meteen de aansluitingstreffer. De thuisploeg was een aantal momenten slordig in de opbouw en kreeg uit een hoekschop de 2-1 te verwerken. Dit zorgde niet voor stress want Billy, Rugero en Joost zorgden voor een ruime 5-1 stand bij rust.

Met vijf frisse krachten en even later ook David er nog bij liet Volendam in de tweede helft geen spaan heel van Fortuna. Joost schoot de bal vanaf twintig meter strak in de bovenhoek en ook Storm deed uit een hoekschop van Rugero een duit in het zakje. Vervolgens kon Fortuna wederom uit een spelhervatting de 7-2 aantekenen, maar dat gaf O14 juist meer honger naar goals. Onder leiding van David werd het gaspedaal nog even ingetrapt. De invaller zorgde zelf voor 8-2, ging goed door op de achterlijn, zodat Billy zijn hattrick kon voltooien, scoorde vervolgens de tiende treffer en zag Thimo in de blessuretijd op aangeven van Billy ook nog de bal onderkant lat in de kruising schieten: 11-2.

Opstelling
Boris Valkhoff, Ryan Rellum (36. Jort Kos), Mauro Smit (36. Melvin Houtman), Vernon Addo (36. Ties Kramer), Sem Perez Mutsaers, Milan Keizer (47. David Petrovic), Mika van der Horst (36. Storm van der Laan), Joost van der Weijden, Sebastiaan Woelders (36. Thimo de Vries), Billy van Duijl en Rugero Struiken

Cambuur Leeuwarden O13 - FC Volendam O13 (2-3)
Afgelopen zaterdag heeft FC Volendam O13 met 2-3 gewonnen van Cambuur Leeuwarden in de beslissende kraker om het kampioenschap. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, maar omdat FC Volendam een veel beter doelsaldo (+16 verschil) heeft dan Cambuur kan FC Volendam het kampioenschap volgende week praktisch niet meer mislopen.

FC Volendam had in het begin van de wedstrijd moeite met de spits van Cambuur, die in de tweede minuut direct gevaarlijk werd met een individuele actie en iedereen het nakijken liet: 1-0. In het vervolg van de eerste helft was het vooral FC Volendam dat het spel maakte en op zoek was naar een gaatje in de stugge defensie van Cambuur. De gelijkmaker viel na een kwartier toen, na een snel omschakelmoment, aanvaller Milan Engelander werd gevonden die de bal goed voorgaf op de meelopende middenvelder Kyeno Koeleman.

In de tweede helft ontstonden voor FC Volendam meer ruimtes, omdat Cambuur opportunistischer ging spelen. Dit leidde tot meer gevaar en in het laatste kwartier tot twee goals van gelegenheidsspits John Pisani, die de stand op 1-3 bracht. In de slotfase werd de wedstrijd toch nog even spannend, omdat Cambuur met een vrije trap voor de aansluitende treffer zorgde. FC Volendam bleef echter goed overeind en de opluchting was groot toen het laatste fluitsignaal klonk. Met het officiële kampioenschap in zicht hoopt FC Volendam volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Quick goed af te sluiten.

2.   Cambuur Leeuwarden 1-0
15. Kyeno Koeleman 1-1
48. John Pisani 1-2
55. John Pisani 1-3
58. Cambuur Leeuwarden (vrije trap) 2-3

Wedstrijdselectie
Milan Hemelrijk, John Pisani, Mike Posthumus, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, Jayden Arifi, Robin van Cruijsen, Barry Negic, Thijs Numan, Milan Engelander, Niels Kwakman, Jesse Tetteroo, Sam Schokker, Givairo Dundas

FC Volendam O12 – PSV O12 (5-16)
Onze eerste thuiswedstrijd tegen PSV deze competitie. Het was koud, maar gelukkig wel droog. Er stond een behoorlijke wind schuin over het veld die van invloed was op het spel. De opdracht aan onze jongens was om 1 op 1 te spelen en meteen druk op PSV te zetten. We hebben de afgelopen weken werk- en vechtlust laten zien en dat moet wel als je een hele wedstrijd 1 op 1 gaat spelen.

In het eerste blok lieten we ons echter wel verrassen in de eerste minuten. Het team van trainer Marc stond na vier minuten 0-2 achter. Het eerste doelpunt was een ver afstandsschot dat precies over Jayden heen viel, de speler van PSV had deze ruimte nooit mogen krijgen. Het team van trainer Brandon stond na vier minuten ook achter met 0-1. PSV bepaalde die eerste minuten het spel, maar Volendam groeide na de eerste vijf minuten in de wedstrijd, werd sterker en creëerde voldoende kansen. Volledig terecht kwam het team van trainer Marc ook terug tot 2-2. Een goede actie van Rayan ronde hij af met een doelpunt en Boy mikte een vrije trap langs de muur, onhoudbaar voor de keeper.

Het team van trainer Brandon kwam in de 15e minuut ook met 0-2 achter, maar bleef doorvechten. In de 18e minuut liepen Lorenzo en de keeper van PSV naar de bal die vanuit de verdediging van Volendam naar voren werd geschoten. Lorenzo was verder weg, maar met een sliding wist hij de keeper toch te verslaan en rolde de bal tergend langzaam langs de keeper het doel in. Een gelijkspel zat er hier helaas niet in.

In het tweede blok was het op beide velden spannend. Beide Volendamse teams speelden aanvallend en stonden verdedigend sterk. Er werd goed gecombineerd en de gevaarlijke spitsen van PSV werden uitgeschakeld door Enzo en Boy.

Het team van trainer Brandon pakte in de 2e minuut de voorsprong. De keeper van PSV werd onder druk gezet en deze schoot de bal ongecontroleerd weg. Kenzo onderschepte de bal op het middenveld en speelde deze direct naar Lorenzo. De keeper stond nog ver uit zijn doel en Lorenzo kon vrij inschieten. PSV bleef echter ook doorvechten en kwam al gauw op 1-1. En dit was ook de eindstand.

Het team van trainer Marc was ook gelijkwaardig aan PSV en ondanks de kansen die beide teams kregen wisten ze niet te scoren. Het was PSV dat in de 16e minuut als eerste scoorde. Een minuut later stond het echter alweer 1-1 door een doelpunt van Keenan.

In de blokken 3 en 4 liep FC Volendam achter de feiten aan. PSV werd steeds sterker en FC Volendam was meer aan het verdedigen dan aanvallen. De schaarse kansen die FC Volendam kreeg werden niet afgemaakt en PSV was daarin veel effectiever. Een stand van nul doelpunten voor en tien doelpunten tegen zegt genoeg en dat is jammer, want FC Volendam heeft in de eerste blokken laten zien dat PSV een lastige kluif aan ons kan hebben.