Jeugdverslagen FC Volendam 8 februari 2020

09 februari 2020

Roda JC O19 - FC Volendam O19 (4-3)
De uitwedstrijd tegen Roda JC leverde FC Volendam O19 zaterdagmiddag een vervelende terugreis op. En dit terwijl het duel nog wel zo’n flitsende start van de Volendammers kende. Al na anderhalve minuut openden zij op fraaie wijze de score. Het leek de opmaat naar een heerlijke voetbalmiddag, maar de afloop was heel anders. Na de snelle gelijkmaker van de gastheren lukte het nauwelijks nog het goede niveau van de openingsfase te bereiken. Eens te meer bleek dat ons team moeite heeft met tegenstanders die de lange haal naar voren prefereren. Een aantal persoonlijke fouten leverde de Kerkradenaren evenzoveel treffers op, waardoor FC Volendam achter de feiten bleef aanlopen. Na een 4-1 achterstand begon FC Volendam in de slotfase nog aan een inhaalrace, maar verder dan 4-3 kwam het niet.

Zoals gezegd was de bliksemstart van de oranjehemden veelbelovend. Zonder een aantal vaste waarden (geblesseerd, doorgeschoven naar Jong Volendam of anderszins afwezig), maar met een drietal O17-spelers in de basis, dat het goed deed, kwam FC Volendam al in de tweede minuut op voorsprong. Milijano Anastatia vond Calvin Twigt en die stelde, met een slim en subtiel passje tussen de achterste lijn van Roda JC door, Robin Schulte in staat de openingstreffer op zijn naam te laten zetten, 0-1. FC Volendam was in de eerste tien minuten oppermachtig en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Na ruim elf minuten werd echter een onnodig weggegeven vrije trap, al dan niet houdbaar, achter onze doelman geschoten, 1-1. Vanaf dat moment raakte FC Volendam enigszins van slag. Het werd slordig, leed iets te vaak onnodig balverlies, hetgeen het thuisteam in de kaart speelde. Van Roda JC was immers bekend dat zij doorgaans niet voor de voetballende oplossing kiezen, maar veelal de bal lukraak naar voren schieten, omdat daar spelers staan opgesteld die bereid zijn om vol voor elke verre bal te willen gaan, en niet zelden zonder succes. Ook nu maakten zij hun reputatie meer dan waar, maar vooralsnog bleven meer doelpunten uit. Bij rust was de stand dan ook nog in evenwicht.

De tweede helft was nauwelijks onderweg of de Limburgers konden al profiteren van het feit dat een van onze aanvallers verzuimde mee te verdedigen en daaropvolgend matig ingrijpen van onze doelman. Die liet de voorzet los, waarna een simpel intikkertje Roda JC op voorsprong bracht, 2-1. Er was nog meer dan voldoende tijd om deze misstand weer recht te zetten, maar FC Volendam had nauwelijks een antwoord op de opportunistische speelwijze van Roda JC. Het werd zelfs nog erger, want door nog een paar persoonlijke fouten aan Volendamse kant konden zij hun score zomaar naar 4-1 opvoeren. Het werd vervolgens zelfs ook nog bijna 5-1, maar door tweemaal goed in te grijpen wist de ver uit zijn doel gekomen Beer de Vos dit te voorkomen. In de slotfase begon FC Volendam nog aan een slotoffensief. Door doelpunten van Milijano Anastatia, die een van de lat terugspringend afstandsschot van Tom de Groot tot doelpunt (4-2) wist te verzilveren en een fraaie kopbal in de kruising van Daan Steur (uit een voorzet van Calvin Twigt) kwam FC Volendam knap terug tot 4-3, maar de tijd was tekort om nog langszij te kunnen komen. Zo hadden de Volendammers ook deze nederlaag vooral aan zichzelf te wijten en werd voor de zoveelste keer dit seizoen van een mindere tegenstander verloren. Het is veelzeggend. Rest mij nog Camiel Twigt te danken voor zijn bereidwilligheid de grensrechtervlag voor ons team te willen hanteren.

Volgende week komt hekkensluiter Fortuna Sittard O19 op bezoek in het Kras Stadion. Zij zijn nog puntloos en dat moet in ieder geval nog een week zo blijven. De aftrap is om 12.00 uur.

Opstelling
Beer de Vos, Gyani Manuel, Lex Veerman (54. Amoah Foa Sam), Daan Steur, Mitch van Kempen (74. Tom de Groot), Calvin Twigt, Michael Mante, Buhari Atak (65. Kalleb Mambo Kwamungu), Milijano Anastastia, Robin Schulte, Tyrese Duijker (70. Moraizio de Souza)

FC Volendam O17 - FC Groningen O17 (0-2)
In een zeer matige wedstrijd verloor FC Volendam wederom. Het staat nu onderaan in de eerste divisie hoog.

Met twee afvallers, zeven geblesseerden en drie belangrijke spelers mee met de O19, dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden. Dat bleek al binnen vier minuten, slecht verdedigen bij een corner en het stond al 0-1. FC Volendam probeerde het wel, maar kwam in de hele eerste helft niet aan een doelrijpe kans. Geblunder achterin hielp de tegenstander aan nóg een doelpunt, 0-2.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. FC Volendam had wat meer balbezit, speelde nu ook meer op de helft van de tegenstander, maar het was allemaal heel matig. De net ingevallen Joey Antonioli ramde de bal vanuit een corner hard onderkant lat. Dat was de enige kans in de hele wedstrijd. FC Groningen bakte er ook niet veel meer van. Nee, het was weinig genieten deze middag.

Volgende week uit tegen ADO Den Haag.  Laten we hopen dat we dan weer compleet zijn, anders wordt het weer erg moeilijk.

03. FC Groningen 0-1
23. FC Groningen 0-2

Opstelling
Berend Hoving, Wylshendrid Louisa, Jay Koorndijk, Tiago Lauwerens, Deshawntey de Sanders, Fahd Salihou Abdoul (56. Jerome Jager), Cherno Axwijk, Jeffrey Buitenweg (67. Rob Tol), Junior Driessen (67. Lequincio Zeefuik), Mitchi Huijsmans, Malick Lowe (70. Joey Antonioli)

FC Twente O15 - FC Volendam O15 (6-1)
Zaterdag vertrok FC Volendam met een gehavende selectie richting Enschede voor de derde wedstrijd van het seizoen. Mauro, Sebastiaan, Mika en Joost waren ziek. Melvin en Vernon zijn beide nog geblesseerd en Ryan en Jesse moesten worden afgestaan aan hogere elftallen. Aangevuld met een aantal O14-spelers wachtte de O15 een mooie uitdaging.

Na de aftrap bleek al snel dat een aantal spelers er geen vertrouwen in had. Zij lieten dit blijken door totaal niet mee te verdedigen. Hierdoor viel al na zes minuten de 1-0 en vlak daarna de 2-0. De trainer greep in door voor rust al twee keer te wisselen. Hierna kreeg FC Volendam iets meer grip op de wedstrijd. Dit vertaalde zich in een grote kans voor FC Volendam, waaruit David de bal vanuit een volley net over de kruising joeg. Net toen FC Volendam de overhand kreeg in de wedstrijd viel de 3-0. Er was teleurstelling alom, maar een aantal spelers bleef erin geloven. David, Billy en de verdediging bleven werken. Het resulteerde in een mooie aansluitingstreffer vlak voor rust. David legde de bal terug op Billy en die schoot beheerst binnen.

In de rust probeerde de trainer alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Maar de teleurstelling van de eerste helft bleek te groot, te veel spelers gaven niet thuis. En de tweede helft leverde al snel de 4-1 op. FC Volendam besloot tot verdedigen om zo de schade nog wat te beperken. De laatste twee goals vielen in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Het leverde een einduitslag op van 6-1.

FC Volendam was zaterdag geen schim van zichzelf, dus wat rest is deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten en toewerken naar de wedstrijd volgende week. Dan wacht FC Utrecht. Hopelijk zal de groep dan weer fit en compleet zijn.

Opstelling
Sjoerd Griffioen, Jort Kos, Ties Kramer, Sander Huismans, Sem Perez Mutsaers, Milan Keizer (65. Sam Schokker), Milan Engelander, Billy van Duijl, Rugero Struiken (30. Mike Posthumus), Thimo de Vries (26. Achraf Makhloufi)

FC Volendam O14 - AFC Ajax O14 (3-4)
Na twee oefenrondes ongeslagen tegen Ajax te zijn gebleven, volgde dan nu het eerste competitietreffen tegen de Amsterdammers dit seizoen. Beide ploegen begonnen voorzichtig en aftastend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de thuisclub, maar Ajax verdedigde adequaat. Naarmate de eerste helft vorderde kregen de bezoekers steeds meer grip op de wedstrijd. Keeper Vince Helder redde een aantal malen uitstekend. Onder meer werd een vrije trap klemvast uit de kruising gehaald. Zo kabbelde de wedstrijd verder richting de rust, zonder veel hoogtepunten. Het leek daarom ook tot de rust op een 0-0 af te stevenen, wat gezien het spelbeeld ook een juiste en correcte stand zou zijn. Het lot besliste anders. Vlak voor het rustsignaal was er in het centrum van de verdediging iets te weinig controle aan de bal. Hierdoor ontstond een vrije doortocht. De Ajax-spits maakte hier dankbaar gebruik van en opende de score, 0-1.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Ajax was optisch gezien iets sterker, maar FC Volendam kwam er enkele keren gevaarlijk uit. In de 43e minuut liep Ajax na een goede aanval uit naar 0-2 en hiermee leek de wedstrijd beslist. FC Volendam herpakte zich goed en John Pisani maakte na goed doorzetten de aansluitingstreffer, 1-2. Het geloof in een goed resultaat was terug bij de spelers van FC Volendam. Helaas werd dit geloof weer snel de grond ingeboord. Na een corner kon een Ajax-speler geheel vrij en volkomen ongehinderd binnenkoppen, 1-3. Toch was het weer John Pisani die de spanning in de wedstrijd terugbracht. Givairo Dudas, die ook weer een uitstekende wedstrijd speelde, was de aangever. FC Volendam ging met energie en strijd op zoek naar de gelijkmaker. Zoals de hele middag viel de treffer weer aan de andere kant. Een prima schuiver in de uiterste hoek en doelman Vince Helder was kansloos, 2-4. FC Volendam toonde veerkracht en na een goede aanval kon Jesper Tielemans in de laatste minuut fraai de 3-4 intikken. Veel tijd was er niet meer en de scheidsrechter floot af na een attractieve wedstrijd met veel doelpunten. Alle spelers en invallers hebben 100% inzet gegeven. Alleen was dat vandaag net niet voldoende. Met deze inzet en instelling gaan we zeker resultaten boeken.

Wedstrijdselectie
Vince Helder, Givairo Dundas, Noach Shenkman, Matthijs Stoelinga, Kyeno Koeleman, John Pisani, Robin van Cruijsen, Jesper Tielemans, Thijs Numan, Tarik Serdar, Barry Negic, Jayden Arifi, Laurens van Kleef, Enzo Pestana, Jordy Meijer

FC Volendam O13 - NAC O13 (2-1)
Zaterdagochtend was er een thuiswedstijd en die is winnend afgesloten. Na enkele oefenwedstrijden met wisselende uitslagen werd er nu winst geboekt met drie mooie punten. Door het ook niet meespelen van tweede spits Mark Schilder was het flink puzzelen voor trainer Godwin Ababio en Bryan Molenaar.

De eerste helft was het eindelijk weer leuk om naar te kijken. Met goede combinaties en goed opendraaien naar de vrije ruimtes op het veld werd al snel het goede spel beloond met een treffer van Demy Holthuysen die een bal na een rush over rechts en dito voorzet de keeper koppend het nakijken gaf, 1-0. NAC kwam niet voor in het spel, want de Volendammers domineerden de wedstrijd. Na een kwartier kregen we op twintig meter voor doel een vrije trap die door Laurens ineens op doel werd geschoten. De bal plofte achter de keeper neer en de voorsprong was verdubbeld.

Hoe anders was de tweede helft. NAC nam de regie over en FC Volendam kwam niet meer aan voetballen toe. Niets lukte meer en na knullig balverlies links achterin werd de bal over Milan van Keulen geschoten. De aansluittreffer was een feit. Op de bank was het billenknijpen, maar tot scoren kwam het niet meer en zo kon de overwinning worden gevierd.

Volgende week is de reis naar Almere en hopen we wederom op succes.

07. Demy Holthuysen 1-0
16. Laurens van Kleef 2-0
47. NAC 2-1

Milan van Keulen, Enzo Pestana de Gouveia, Rick Schilder, Stef Groot, Lorenzo Hoffman, Kenzo Vos, Rayan Chabaou, Laurens van Kleef, Thomas Heijnen, Boy Boerefijn, Demy Holthuysen, Mark Schilder, Daeshawn King, Keenan Cruden, Jordy Meijer

NEC O12 – FC Volendam O12
7 tegen 7: 4-6
11 tegen 11: 0-1

Met een groep van slechts veertien spelers reisde de O12 zaterdag af naar Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen NEC. De wedstrijd werd gespeeld over twee blokjes van 7 tegen 7 en 2 blokjes van 11 tegen 11.

De hele wedstrijd namen beide teams over en weer het initiatief, waarbij veel kansen werden gecreëerd en de bal zeker een keer of acht het aluminium heeft geraakt. Gelukkig was het de O12 die het meeste resultaat uit het initiatief behaalde. In het tweede blokje van de 7 tegen 7 werd de wedstrijd beslist op een van de veldjes. Met goed combinatiespel, waar de ploeg steeds beter in wordt, werden meerdere kansen tot doelpunten bekroond. Zo was het Paul die wist open te draaien uit een strakke pass van Niek en vervolgens wist af te ronden. Daarnaast waren er twee identieke doelpunten waarbij Damian en Tyrese via een lage voorzet voor het doel werden vrij gespeeld. De eindstand van de 7 tegen 7 werd uiteindelijk 4-6 in het voordeel van FC Volendam.

Daarna werd er 11 tegen 11 gespeeld. De woensdag ervoor speelde de O12 een oefenwedstrijd tegen Always Forward O13 en de fouten uit die wedstrijd werden zaterdag herhaald. Zo kozen spelers in meerdere situaties voor het gebruik van een verkeerde vaardigheid. Het leidde tot balverlies. Dit gebeurde veel te vaak, waardoor NEC in deze wedstrijdvorm het merendeel van de tijd het initiatief kon grijpen. Gelukkig was het team wel aan het strijden tot het laatste moment, waardoor de O12 met een 0-1 overwinning van het veld stapte. Een mooi gegeven voor de ploeg is dat ze in de 11 tegen 11 al vijf wedstrijden ongeslagen zijn. Dat is toch een vermelding waard.

De laatste en misschien wel belangrijkste vermelding over de wedstrijd tegen NEC gaat uit naar Tom. Hij wist zowel in de 7 tegen 7 als in de 11 tegen 11 een penalty te stoppen. Zeker in de laatste wedstrijdvorm zorgde hij daarmee voor een overwinning.

Tom, Boaz, Vico, Reece, Damian, Reda, Sylvain, Relynho, Amadou, Paul, Tyrese, Ryan, Niek en Chris