Jeugdverslagen FC Volendam 9 december 2017

10 december 2017

Almere City O17 - FC Volendam O17 (0-3)

FC Volendam heeft zich, door zijn mooie overwinning op nummer 2 Almere City FC, nu definitief geplaatst voor de Eerste Divisie Hoog, bestaande uit de nummers 1-4 van de Eerste Divisie en de nummers 9-14 van de Eredivisie. De tegenstanders zijn pas volgende week bekend.

Almere City begon vol overgave aan de wedstrijd en zette FC Volendam met de rug tegen de muur. Binnen vier minuten drie corners en een paar aardige kansen. Na de korte storm kreeg ook FC Volendam wat kansjes. Robin werd tweemaal de diepte ingestuurd, maar de situatie was te moeilijk om te scoren. Er werd te gehaast en onrustig gespeeld door Volendam. De eerste helft was een gelijk opgaande partij, waarbij weinig kansen waren voor beide teams. Almere City beschikte over een paar zeer snelle en handige jongens.

De tweede helft was van een geheel ander kaliber. De uitstekend ingevallen D’mitri sleepte het team mee naar grote hoogte. Al na negen minuten de eerste kans met een prima schot op de paal van Kalleb. Niet veel later een goede actie van Victor die Michael vrij speelde op rechts. Zijn mooie voorzet werd vakkundig binnen gewerkt door Jip, 0-1. Achterin stond het prima, en als het kon gingen ook de backs Micky en Jay mee in de aanval. Victor swingde weer op zijn best op links. De eveneens goed ingevallen Mora had in de 80e minuut een mooie actie en voorzet van rechts, waarop Jip wederom alert reageerde, 0-2. Ook de derde invaller, Dean, liet wat fraais zien. Op aangeven van Jip zette hij FC Volendam op een terechte 0-3 voorsprong. Voor sommigen werd dit gezien als het kampioenschap van de eerste seizoenshelft. Vanaf 13 januari a.s. gaat het er echt om, met als doel na 1 jaar weer terug te keren in de Eredivisie.

Volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het laaggeplaatste Go Ahead Eagles, waarmee we in augustus nog de nodige moeite hadden in de beker (3-3, w.n.s.). Aanvang 14.30 uur.

65. Jip Molenaar 0-1

70. Jip Molenaar 0-2

79. Dean Groen 0-3

Opstelling

Dion Vlak, Jay Kruiver, Quinten de Fonseca, Micky van de Ven, Tom de Groot, (41. D’mitri Darsan) Kalleb Mambo Kwamungu, Michael Mante (65. Moraizio de Souza), Robin Schulte, Aram de Munnik (72. Dean Groen), Jip Molenaar, Victor van Montfort (78. Valentino di Corrado)

Ajax O12 - FC Volendam O12 14-6 (9-2)

Op bezoek in Amsterdam heeft FC Volendam O12 zaterdag met 14-6 verloren. Na een 9-2 stand in de eerste helft, ging het tweede bedrijf nipt met 5-4 naar de thuisploeg. Volendam bood Ajax prima partij en wist het de Amsterdammers in het verdedigen flink lastig te maken. Desondanks kwam Ajax er diverse malen gevaarlijk uit en werd een aantal verkeerd uitgevoerde keuzes in het aanvallen en verdedigen genadeloos afgestraft. Doordat John Pisani en Robin van Cruijsen op hun veldjes het net wisten te vinden werd er wel tweemaal gescoord, hetgeen bij een wat scherpere afronding meer doelpunten hadden kunnen zijn.

Ondanks een 9-2 achterstand nam Volendam geen gas terug. Sterker nog, er werd nog beter vooruit verdedigd en de bal werd eerder afgepakt. Dit zorgde ervoor dat Ajax minder kon creëren en Volendam vaker in kansrijke positie kwam. Door wederom een doelpunt van Robin won zijn team het derde blokje. Doelpunten van Tarik Serdar en Kyeno Koeleman zorgden ervoor dat hun team het laatste blokje won. Ajax scoorde na rust in twee blokjes slechts vijfmaal, waardoor de treffer van Barry Negic ervoor zorgde dat de stand in die helft op 5-4 werd bepaald. Een prima wedstrijd, die een goed gevolg gaf aan de overwinningen op FC Groningen O12 (25-10) en De Meern O13 (20-9) eerder die week. Verder maakte Ot van der Plas na twee maanden zijn rentree, wat de wedstrijd nog wat extra glans gaf.