Jeugdverslagen FC Volendam 9 februari 2019

10 februari 2019

Almere City FC O19 - FC Volendam O19 (1-1)
FC Volendam O19 mocht zaterdag dan eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd na de winterstop afwerken. Tot een paar minuten voor tijd leek het erop dat de kort voor rust verkregen voorsprong voldoende zou zijn om ook meteen met de volle buit aan de haal te kunnen gaan, maar in de slotfase slaagden de Almeerders er toch nog in om, verdiend overigens, langszij te komen.

De straffe wind, die dwars over het veld stond, zorgde ervoor dat de bal af en toe de vreemdste capriolen maakte en dat het voor beide teams lastig werd om tot goed voetbal te komen. Voor de Volendammers kwam daar ook nog het gebrek aan ritme bij. De wedstrijd was ruim vijf minuten onderweg toen de thuisploeg kansrijk werd uit een afgeslagen corner. De organisatie bij FC Volendam was even niet op orde, maar gelukkig kon Micky van de Ven met een prima ingreep naderend onheil voorkomen. Het spel ging redelijk op en neer, ofschoon FC Volendam iets meer in de aanval was. Na vijfentwintig minuten kon de eerste grote kans van de wedstrijd worden genoteerd. Door toedoen van de wind viel een corner over de Volendamse verdediging heen bij de tweede paal. Daar nam een Almeerder aanvaller de bal ineens op de slof. Gelukkig eindigde zijn doelpoging voor de andere paal langs over de achterlijn. Even later werd een hakballetje achter doelman Stan Zoetebier gekeerd door de paal. Vijf minuten voor rust voorkwam diezelfde Stan dat zijn team alsnog op achterstand werd gezet. Op de bank werd ie al geteld, maar Stan wilde niet van wijken weten en ranselde het ziedende afstandsschot uit de uiterste hoek van zijn doel. In de 43e minuut kwamen de oranjehemden met enig fortuin op voorsprong. De wind kreeg vat op de als voorzet bedoelde bal van Moraizio de Souza en zorgde ervoor dat de bal over de doelman in de kruising verdween, 0-1. Een lekkere opsteker, zo kort voor rust.

Na rust stelden de gastheren alles in het werk om weer op gelijke hoogte te komen. Veel hoge onvoorspelbare ballen werden in het zestienmetergebied van FC Volendam gepompt. Onze defensie greep echter steeds goed en tijdig in. Na een klein uur kreeg FC Volendam een uitgelezen mogelijkheid om met een tweede treffer de wedstrijd in het slot te gooien. Shurny Marengo had zich goed vrijgespeeld en zag zijn inzet ternauwernood door de doelman van Almere City gekeerd. Uit de rebound had Jip Molenaar moeten scoren, maar zijn slappe schot werd een gemakkelijke prooi voor de sluitpost. Omdat het thuisteam vol voor de gelijkmaker bleef gaan en daardoor risico’s moest nemen, ontstond er voor FC Volendam veel ruimte. Het leverde hen meerdere mogelijkheden op om zijn tegenstander alsnog de genadeklap toe te dienen, maar zij waren zo onzorgvuldig in de eindfase dat deze allemaal verloren gingen. Langzamerhand ging FC Volendam steeds meer achteruitlopen. Dat brak hen in de 87e minuut op. Met zijn harde schuiver in de verste hoek bezorgde invaller Bernardos dos Santos Monteiro zijn team de verdiende gelijkmaker, 1-1.

A.s. dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt er om 19.30 uur in Alphen aan den Rijn tegen Alphense Boys O19 aangetreden voor de Nike Cup. De winnaar van dit duel mag vervolgens in de kwartfinale thuis tegen Ajax O19 spelen.

42. Moraizio de Souza 0-1
Rust
87. Almere City FC 1-1

Opstelling
Stan Zoetebier, Jay Kruiver, Sjors Kramer, Micky van de Ven, Tom de Groot, Kalleb Mambo Kwamungu, Shurny Marengo (87. Aram de Munnik), Robin Schulte, Jip Molenaar (75. Victor van Montfort), Taye Lee, Moraizio de Souza (46. Vasco Lo-Ning-Hing)

Zie hieronder voor een fotoverslag van de wedstrijd.

ADO Den Haag O15 - FC Volendam O15 (3-1)

Onder aanvoering van de stormachtige wind trapte FC Volendam af voor de wedstrijd. De wind bepaalde het spelbeeld en uiteraard was Volendam in de beginfase de bovenliggende partij. In de 6e minuut was er al een goeie aanval via Ziggy en Myron, maar de inzet van Lequincio werd uit de doelmond getikt ten koste van een corner. Een scrimmage volgde en weer een corner. Dit beeld bepaalde de eerste vijftien minuten van de wedstrijd. Maar toen was er dan toch de voorsprong. Een prima bal van Tom die Ziggy wegstuurde. Die behield het overzicht en wist de meegesprinte Junior te bedienen die koel inschoot, 0-1. Na dit doelpunt was de concentratie wat weg en ADO kreeg wat meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijker zonder tot echt doelrijpe kansen te komen. De rust brak aan en nu kon Volendam zich opmaken voor een helftje wind tegen.

De eerste paar minuten verliepen als verwacht. ADO zette direct de druk erop en Volendam had het lastig. Toch hielden we vrij makkelijk stand en opeens was daar een uitstekende bal van Tiago die Ziggy tegen de wind vrij baan naar de keeper gaf. Helaas zag Ziggy dit keer de meegelopen Junior over het hoofd, want anders was de 0-2 zeker een feit geweest. Nu ging de bal voorlangs. Maar dit gaf de Volendamse burger moed en ondanks de wind wisten de jongens hier prima onderuit te voetballen. Het einde van de wedstrijd naderde, maar zoals altijd zat het venijn in de staart. Door de vele wissels en personele omzettingen in de laatste vijf minuten achterin sloop er twijfel en onrust in de ploeg. De verdediging hield echter met moeite stand en de minuten tikten weg. De toeschouwers dachten al een mooie overwinning voor de jongens, maar toen brak de laatste minuut aan. Balverlies aan de zijlijn en ADO dacht nog maar eens aan een wanhoopschot. Tot verbazing van iedereen vloog de bal in het zijnetje. ADO rook bloed en gaf meteen weer druk. Een rare dwarrelbal leek naast te gaan, maar via de paal verdween de bal in de hoek, 1-2 en de wereld op zijn kop. FC Volendam verslagen, maar de jongens rechtten hun rug en vanaf de aftrap werd de bal in de 16 gepompt. Daar werd nog bijna de 2-2 gemaakt, maar de bal werd miraculeus weggewerkt en ADO was weg en maakte er zelfs in de counter nog 1-3 van. Wat een zuur einde van een uitstekende wedstrijd.

19.      Junior Driessen 0-1
70.      ADO Den Haag 1-1
70+1.   ADO Den Haag 2-1
70+ 2.  ADO Den Haag 3-1

Opstelling
Joël van der Wilt, Tim Stouthart, Faas Ermers, Tiago Lauwerens, Tom Smit (Yarno Freyee), Edwin Ansah, Junior Driessen (Justin Tolsma), Jessy Lobbes (Daan Sier), Lequincio Zeefuik (Max Boateng), Myron Mau-Assam (Elmo Pieters), Ezechiel Fiemawhle
Geblesseerd: Jesse Versluis

FC Volendam O14 - Sparta O14 (0-0)
In een boeiende wedstrijd heeft FC Volendam O14 de punten moeten delen met Sparta. De bezoekers hadden gesteund door de wind het eerste gedeelde een overwicht, maar konden ondanks wat kansen en de lat de score niet openen. Naarmate de eerste helft vorderde pakte Volendam wat meer grip, wat resulteerde in een tweetal kansen. Rugero en Billy konden beiden echter de score niet openen, waardoor er met een 0-0 stand werd gerust.

In de tweede helft behield Volendam het overwicht en volgde ook een aantal goede kansen. Het vizier stond echter niet op scherp, waardoor Sparta in de wedstrijd bleef. Ook zij konden nog gevaarlijk worden aan het einde van de wedstrijd, maar de teams moesten - terecht - genoegen nemen met een puntendeling.

-

Opstelling
Jesse Loef, Ryan Rellum (55. Jort Kos), Melvin Houtman, Vernon Addo, Sem Perez Mutsaers (36. Ties Kramer), Mika van der Horst (48. Storm van der Laan), Mauro Smit, Joost van der Weijden (36. Milan Keizer), Rugero Struiken, Billy van Duijl (48. David Petrovic) en Thimo de Vries (48. Sebastiaan Woelders)

Go Ahead Eagles O13 - FC Volendam O13 (2-0)
Afgelopen zaterdag heeft FC Volendam O13 een zeer onnodige 2-0 nederlaag geleden uit bij Go Ahead Eagles.

FC Volendam O13 begon vanwege ziekte en blessures behoorlijk gehavend aan de wedstrijd tegen Go Ahead. Met slechts negen beschikbare O13 spelers, moest het team worden aangevuld met een viertal O12 spelers. FC Volendam was echter nog steeds voldoende op sterkte om hier een mooi resultaat te behalen, zeker gelet op het fysieke voordeel dat FC Volendam ten opzichte van de tegenstander leek te hebben. Dat fysieke voordeel leverde voor FC Volendam echter weinig op. Aan de bal haalden veel spelers niet hun niveau en zonder bal werden veel duels verloren.

In de tweede helft veranderde dit wedstrijdbeeld nauwelijks. FC Volendam had wel meer de bal, maar bleef slordig in balbezit. Ook achterin werd twee keer slordig balverlies geleden, waarvan Go Ahead direct in de omschakeling profiteerde. De 2-0 nederlaag had FC Volendam dan ook volledig aan zichzelf te danken. Volgende week moeten de knoppen weer om en krijgt FC Volendam de kans om een en ander recht te zetten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

32. Go Ahead Eagles 1-0
41. Go Ahead Eagles 2-0