Jeugdverslagen FC Volendam 9 september 2017

10 september 2017

FC Volendam O19 - Ajax O19 (0-5)
FC Volendam O19 moest zaterdagmiddag, zoals verwacht, zijn meerdere erkennen in Ajax O19. Jammer was wel dat de uitslag nogal geflatteerd uitviel. Na een ruststand van 0-2 stond er bij het ingaan van de blessuretijd nog een acceptabele 0-3 op het scorebord. In blessuretijd gaven de Volendammers echter, volstrekt onnodig, twee extra doelpunten weg. En dat deed nog de meeste pijn.

De gasten drongen FC Volendam van meet af aan achteruit. In de tweede minuut had de bal al op de stip kunnen worden gelegd, maar de scheidsrechter vond dat kennelijk nog iets te vroeg in de wedstrijd. FC Volendam ontsnapte daarmee aan een wel heel vroege achterstand. Die kwam enkele minuten later toch, nadat de in Amsterdamse dienst spelende Volendammer Boy Kemper ongehinderd mocht oprukken, de combinatie aanging met de vorige week door Ajax voor twee miljoen aangekochte Danilo Pereira da Silva (!) en diens voorzet simpel achter doelman Barry Lauwers in doel werd gewerkt, 0-1. De oranjehemden kwamen nauwelijks aan een aanval toe. Dit in tegenstelling tot Ajax dat het balletje lekker rond liet gaan. FC Volendam had er geen antwoord op, anticipeerde veelvuldig slecht op afvallende ballen en liep voortdurend achter de tegenstander aan. Slechts een enkeling ging daadwerkelijk de strijd aan. Zo vocht Jim Beers diverse scherpe duels uit met zijn maatje Boy Kemper. Ondanks het grote overwicht wist Ajax bijna geen scoringskans te creëren. Tekenend daarvoor was het feit dat zij, halverwege de eerste helft, hun voorsprong niet uit een aanval vergrootten, maar met een geweldig afstandsschot, strak in de kruising, 0-2. Na een dik half uur greep trainer Stanley van Kesteren in. Door een wissel en een paar omzettingen binnen zijn team hoopte hij de Amsterdammers beter van repliek te kunnen dienen.

Doelstelling voor de tweede helft was dan ook Ajax meer tegenstand te bieden. Het stond inderdaad beter bij FC Volendam. Het leek nu veel meer op een wedstrijd dan het kat-en-muisspel in het eerste bedrijf. Zonder tot echte doelrijpe kansen te komen wist FC Volendam met regelmaat het vijandelijk doel te bereiken. Toen de scheidsrechter een overduidelijke duwfout van een Amsterdamse aanvaller in de Volendammer 16 onbestraft liet, had het zomaar 0-3 kunnen worden, maar gelukkig kon Barry Lauwers de kopbal op de doellijn onschadelijk maken. In de 63e minuut ging de scheidsrechter opnieuw de fout in. En nu wel met een voor ons team fataal gevolg. Iets dat, bevestigd door camerabeelden, zelfs geen licht vergrijp mag worden genoemd, was voor hem voldoende om Ajax een penalty te schenken. Die werd onberispelijk benut, 0-3. In een poging om in ieder geval nog de eer te redden startte FC Volendam daarna zowaar een offensief. Meer dan een paar halve kansen leverde het helaas niet op. Net toen wij ons op de bank al hadden verzoend met een 0-3 nederlaag, immers acceptabel tegen het sterke Ajax, viel de score in blessuretijd pijnlijk hoger uit. Twee slechte momenten achterin stelden Ajax in staat om binnen twee minuten naar 0-5 uit te lopen. En daarmee kregen de Amsterdammers meer doelpunten dan zij verdienden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen O19 op het programma. Een tegenstander van een iets minder kaliber, maar beslist niet te onderschatten.

8. Ché Nunnely 0-1
23. Navajo Bakboord 0-2
56. Saku Tuomas Severi Ylätupa 0-3
90+2 Sven Botman 0-4
90+3 Martijn Kaars 0-5

Opstelling
Barry Lauwers, Dani Mes, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen (77. Sjors Kramer), Kevin van Gasteren, Bram van de Wiel (36. Wessel Stuyt), Jim Beers, Lorenzo van Slimming, Youssef Blel (67. Shurney Marengo), Marco Speijk (77. Cherifio Goudland), Derry Murkin (67. Taye Lee)

Gerard Veeken

FC Utrecht O15 - FC Volendam O15 (1-3)
Met een zeer verdiende 3-1 overwinning op het altijd sterke FC Utrecht heeft FC Volendam O15 een prima competitiestart gemaakt. De eerste drie competitiepunten gingen mee richting Volendam.

De wedstrijd begon met een halfuur vertraging. Zwaar onweer boven Utrecht dwarsboomde de warming-up van de teams, waardoor er in overleg met de scheidsrechter werd besloten de aanvang van de wedstrijd uit te stellen.
Het spel in de eerste minuten oogde goed, de bal werd middels goed positiespel in de ploeg gehouden. Het was echter FC Utrecht dat in de zevende minuut de eerste serieuze kans kreeg. Een speler van FC Utrecht verscheen na een pass door het midden vrij voor het doel van Thomas. Zijn inzet ging net naast het doel. In de daaropvolgende minuten was het FC Volendam dat met regelmaat gevaarlijk werd voor het Utrechtse doel. In de veertiende minuut werd Mitchi goed vrij gespeeld, maar hij had te veel tijd nodig om tot een doelpoging te komen. Tijdens het verdere verloop van de wedstrijd ging het spel over en weer en waren er voor beide teams kansen om de score te openen. Telkens waren het de keepers die dit konden voorkomen of de ballen verdwenen net naast het doel. In de allerlaatste seconde van de eerste helft was het Utrecht dat een dekkingsfout achterin afstrafte, 1-0.

Na rust maakte FC Volendam direct duidelijk dat ze deze achterstand met vereende krachten wilden ombuigen. In de 42e minuut was het de prima opgekomen Gyani die de bal van de achterlijn terugtrok in het zestienmetergebied, waardoor hij Mitchi de mogelijkheid bood om de terechte gelijkmaker onberispelijk in te schieten. FC Volendam maakte duidelijk dat de koek nog niet op was en zette collectief nog wat meer aan en zette FC Utrecht meer en meer onder druk. In de vijftigste minuut was het een snelle spelhervatting van Thomas die de 1-2 inluidde. Deshawntey maakte veel meters en bracht met een mooie voorzet Calvin in scoringspositie die, met een onberispelijk schot, de voorsprong voor zijn rekening nam.
Tussen de 50e en de 60e minuut kreeg FC Volendam nog verscheidene mogelijkheden om de stand te verruimen, maar alle pogingen liepen op niets uit. Het was Jerôm die met een geplaatste kopbal Calvin in staat stelde Mitchi vrij te zetten voor het doel van FC Utrecht. Mitchi liet deze kans niet voorbijgaan en schoot de 1-3 feilloos binnen.
In de 65e minuut noodzaakte onweer wederom tot een onderbreking. Na de hervatting kwam de wedstrijd niet meer goed op gang, FC Utrecht was machteloos en FC Volendam vond het voldoende.
Al met al een zeer terechte overwinning waarbij FC Utrecht zijn handen dicht mocht knijpen dat de uitslag niet veel hoger was uitgevallen voor Volendam.

Volgende week om 12.00 uur een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

35. FC Utrecht 1-0
42. Mitchi Huijsman 1-1
50. Calvin Twigt 1-2
63. Mitchi Huijsman 1-3

Opstelling
Thomas Brand, Gyani João Manuel, Lousiana Wylshendrid, Levi van Duijl (49. Jay Koorndijk), Sam Leijen (52. Jordy Dietz), Calvin Twigt, Neciati Delibas (57. Wilkins Afriyie) (66. Milijano Anastatia), Jerôm Jager, Mitchi Huijsman, Fahd Salihou Abdoul (49. Joey Antonioli), Deshawntey de Sanders

FC Volendam O14 – ADO Den Haag O14 (1-2)
Vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen 24 uur was de wedstrijd verplaatst van het grasveld van de RKAV naar het stadionveld van FC Volendam. Ook was de aanvang van de wedstrijd vervroegd naar 10 uur. Bij ADO waren ze op dit tijdstip in ieder geval wakker en ze vlogen er vanaf de eerste minuut in. Volendam werd direct onder druk gezet en wist zich (nog) geen raad mee wat resulteerde in een paar kleine kansjes en een corner voor ADO. De jongens van de O14 herstelden zich echter vrij rap en wisten zich onder de druk uit te voetballen. Bij onze tweede aanval kwam de bal via verschillende schijven bij Jessy Lobbes terecht. Ondanks dat de afstand zo’n 25 meter was bedacht hij zich niet en knalde op schitterende wijze raak in de bovenhoek. Vanaf dat moment was ADO duidelijk aangeslagen en had Volendam het spel in handen. De bal werd prima rondgespeeld, alleen slaagden we er niet in om tot echt doelrijpe kansen te komen. Voor rust worstelde ADO zich uiteindelijk wat onder de druk uit en werd het doel van Berend Hoving weer opgezocht, zonder dat er opnieuw hachelijke situaties ontstonden.

Na de rust eigenlijk weer hetzelfde spelbeeld. Volendam viel aan en had de overhand zonder echt gevaarlijk te worden, tot de twaalfde minuut na rust wederom een afstandsschot van ditmaal Tiago Lauwerens maar net over ging. Toen iedereen nog aan het nagenieten was van deze knal ging de linksbuiten van ADO er plots vandoor, zette de bal voor vanaf de achterlijn en vanuit het niets was het opeens 1-1. Vanaf dat moment werd het ook echt weer een wedstrijd, het spel golfde op en neer en duidelijk werd dat de vermoeidheid steeds meer ging meespelen, want de ruimtes op het veld werden steeds groter. Vlak voor tijd, toen iedereen zich eigenlijk al met de 1-1 had verzoend kreeg ADO nog een corner. Deze werd heel snel kort genomen, we waren heel even niet bij de les en opeens lag de 1-2 ook in het net. Dat was natuurlijk zuur en gezien het spelbeeld niet terecht, maar daar gaf bij ADO logischerwijs niemand wat om. Prima oefenwedstrijd tegen een eveneens prima tegenstander waarbij de jongens allemaal keihard hebben gewerkt en bij vlagen goed hebben gevoetbald. Deze week lekker trainen en dan volgende week zaterdag weer een leuk oefenpotje bij FC Utrecht.

5. Jessy Lobbes 1-0
48. ADO Den Haag 1-1
69. ADO Den Haag 1-2

Opstelling
Berend Hoving, Daan Sier (35. Justin Tolsma), Faas Ermers (35. Björn Schaap), Yarno Freyee, Tom Smit, Tiago Lauwerens, Junior Driessen, Jessy Lobbes, Edwin Ansah (35. Elmo Pieters), Leqvincio Zeefuik (35. Myron Mau-Assam), Ezechiël Fiemahwle

Ajax 012 – FC Volendam O12 11-2 (5-2)
De O12 van Volendam moest uit tegen Ajax. In plaats van Twin Games. 8v8 zonder buitenspel werd er nu 7v7 met buitenspel gespeeld. Aan het begin van de wedstrijd was Ajax de betere partij. Ze hielden het veld goed groot en daardoor hadden wij moeite om hen goed onder druk te zetten. Dit resulteerde al snel in een aantal kansen voor Ajax. Ondanks dat er met buitenspel werd gespeeld, slaagde Ajax er toch in om de ruimte achter onze verdedigers te vinden. Dit zorgde voor 5 doelpunten tot de rust. Zelf kwamen we moeilijk tot het creëren van kansen, maar toch kregen we een paar mogelijkheden om te scoren. Helaas wisten onze aanvallers niet alles tussen de palen te krijgen. Maar toch konden we voor rust tweemaal het net vinden.

Na de rust kwam Ajax goed uit de startblokken, want zij wisten in het derde blokje vijfmaal te scoren. Het laatste blokje daarentegen wisten we de ruimtes kleiner te houden en kwam Ajax minder vaak in doelpuntrijke posities. Dit resulteerde in 1 tegengoal in het vierde blokje.