Jong FC Volendam wint wedstrijd met twee gezichten

Jong Almere City FC - Jong FC Volendam 0-1 (0-1)

31 maart 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Vraag niet hoe, maar het is Jong FC Volendam gelukt om ook de zevende wedstrijd op rij te winnen. Voor de rust had de ploeg van Johan Steur alles onder controle en stond het verdiend op een misschien wat magere 0-1 voorsprong. Maar vanaf de start van de tweede helft was de ploeg geen schim meer van het georganiseerde blok voor de rust, terwijl Jong Almere als herboren het veld opkwam. Na een uitermate spannende tweede helft verandere er echter niets meer in de stand en nam Jong FC Volendam de drie punten mee terug naar huis.

Vanwege de dubbele speelronde in de Eerste Divisie was het voor beide trainers een aardige puzzel om een groep bij elkaar te krijgen. Aan de kant van Volendam viel de "schade" enigzins mee, maar bij de gastheren moesten noodgedwongen een aantal A-junioren hun opwachting maken in de basis elf. Voor Jong FC Volendam, de ploeg in vorm in de Derde Divisie, uiteraard goed nieuws. Het was dan ook geen verrassing dat het spel gemaakt werd door de mannen van Johan Steur. Er werd prima gespeeld, maar Jong Almere kon wel voorkomen dat het ook echt gevaarlijk werd voor de goal. In het eerste kwartier waren er wel doelpogingen van Kay Tejan en Ali Ulusoy, maar beiden zagen de bal naast de goal verdwijnen. Bijna was er nog hulp uit onverwachtte hoek. Doelman Arian Sevok nam een kort achterbal op Julian Nak die de bal direct en snoeihard op hem terug speelde. Hier werd geen rekening mee gehouden, maar tot grote opluchting in het Almere kamp ging de bal net naast. Met net geen half uur op de klok was er dan eindelijk het gaatje in de verdediging van de gastheren. Dylan Mertens gleed met de bal aan zijn voeten onderuit, maar kon al liggend de bal nog net naar Kay Tejan tikken. Vanaf links gaf hij vervolgens een uitstekende voorzet die door Rodney Smorenberg langs de kansloze doelman werd geschoten. In het restant van de eerste helft waren er via Dylan Mertens en Jordy Hilterman nog kansen op een ruimere voorsprong, maar de voorhoede was net niet scherp genoeg. Aan de andere kant was er voor doelman Van Stappershoef weinig te doen. Zelf bij een vrijetrap op een gevaarlijke plek was er geen reden om in actie te komen, want de bal ging hoog over.

De tweede helft was amper begonnen of Almere had al twee enorme kansen gehad. Nadat eerst Jordi van Stappershoef zijn eerste redding van de middag moest doen toen Khalid Tadmine gevaarlijk voor hem opdook was het een minuut later Samuel Brobbey die de bal langs Van Stappershoef op de paal schoot. Een waarschuwing zou je zeggen, maar de koek was nog niet op. Tadmine slalomde door de Volendam verdediging en leek nadat hij Van Stappershoef had gepasseerd de 1-1 binnen te schieten. Maar Nick Zeijlmans gleed op de lijn de bal uit de goal vandaan. Nadat de storm even was gaan liggen kwam Volendam er ook af en toe nog even uit. Maar verder dan een door de doelman gestopt schot van Ali Ulusoy en een kopbal over van Jordy Hilterman kwamen we niet. In het laatste kwartier zette Jong Almere City FC nog even aan. Maar met kunst en vliegwerk bleef Jong FC Volendam overeind. In de extra toegevoegde tijd profiteerde Volendam nog bijna van de geboden ruimte. Op aangeven van Hilterman zag de ingevallen Anthony Berenstein echter zijn balletje achter het standbeen gestopt worden door de doelman. Een minuut later het bevrijdende eindsignaal van de arbiter van dienst en was de zevende overwinning op rij een feit. Volgende week speelt Jong FC Volendam in het eigen Kras Stadion om 14:30 uur tegen ACV uit Assen.

Opstelling Jong Almere City FC: Arian Sevok, Khalid Tadmine, Radinio Balker, Julian Nak, Jesper Vos, Mitchel Bergkamp (75. Samet Bulut), Jelle Goselink, Sam Krant, Thomas Rier, Anwar Bensabouh (85. Abdullah Gunaydin), Samuel Brobbey

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Jari Vlak, Ali Ulusoy (71. Anthony Berenstein), Rodney Smorenberg (77. Taye Lee), Jordy Hilterman, Dylan Mertens (87. Kevin van Gasteren), Kay Tejan

Scheidsrechter: T. (Thijs) Voncken (Hulsberg)