FC Volendam verzuimt te winnen ondanks prachtgoal Schouten

Jong AZ - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 0)

04 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam heeft maandagavond verzuimd om de volle buit mee te nemen op bezoek bij Jong AZ. Het duel tegen de Alkmaarse beloften eindigde in 1-1. Het hoogtepunt van de avond was de prachtige openingstreffer van Robin Schouten.

Op het winderige complex in Wijdewormer waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de eerste helft waren de meeste kansen voor Jong AZ. Zo waren er schietkansen voor Tijjani Reinders en Peer Koopmeiners. Aan de overkant voorkwam doelman Jasper Schendelaar een treffer van Kevin Visser.

FC Volendam hield stand tot de rust en kwam er in de slotfase van de eerste helft zelf ook nog een keer gevaarlijk uit. Boy Deul wist een goede actie van Betti over links niet te verlengen. Daardoor zochten de team de kleedkamers op met de brilstand op het bord.

De Volendammers kwamen vervolgens sterk uit de kleedkamer en liepen het beloftenteam uit Alkmaar onder de voet. Eerst voorkwam Schendelaar nog een treffer van Peters, maar even later was de doelman kansloos op een heerlijke knal van Robin Schouten. De verdediger poeierde de bal via de lat binnen en deed daarmee zijn oude ploeg pijn.

FC Volendam verzuimde daarna zijn kansen te benutten. Kevin Visser en Peters kregen de bal er echter niet in. Een kwartier voor tijd was het aan de overkant wel raak. Jelle Duin verschalkte met een diagonaal schot de kansloze Van Stappershoef.

In de slotfase kon het duel beide kanten op. Visser was met een volley nog het meest dichtbij een treffer, maar Schendelaar hield zijn doel schoon.

Door het gelijkspel blijft FC Volendam twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag ontvangt trainer Hans de Koning zijn voormalig werkgever Go Ahead Eagles.

Scoreverloop:
52' 0 - 1; Robin Schouten
76' 1 - 1; Jelle Duin

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt (63' Justin Bakker), Joris Kramer, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners (61' Des Kunst), Jamie Jacobs (59' Jelle Duin), Kenzo Goudmijn; Mees Hoedemakers, Ondrej Mihalik, Tijjani Reinders

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti; Jari Vlak, Boy Deul (87' Paul Kok), Kevin Visser; Nick Doodeman, Cas Peters (76' Martijn Kaars), Anthony Berenstein (83' Rodney Antwi)

Foto's: ProShots & Rob Lezer - Klik hier voor meer >>>
Video: NH nieuws
Samenvatting op FoxSport >>>

 









Laatste nieuws