Jong FC Den Bosch - Jong FC Volendam 2-1

04 oktober 2010 /

De competitie van de belofte-elftallen is een vreemde: 8 clubs die nog willen investeren in de opleiding en elftallen met een totale andere opleidingsfilosofie die tegen elkaar spelen. Zo’n wedstrijd was het gisteren tussen Den Bosch en Volendam: Volendam met van de A-selectie slechts Nick Tol en Den Bosch, dat geen Beloften selectie heeft met liefst zeven A-selectie-spelers.

Het eerste half uur was dan ook moeilijk voor Volendam. Den Bosch heerste in alle linies en Volendam leed veel balverlies en speel de te onrustig.Toch kon door goed verdedigen van met name Frank Schilder en Ralph Hovestad de schade tot 1-0 (kopbal uit een hoekschop) beperkt blijven. Trainer Johan Steur veranderde na 25 minuten van tactiek en ging achter 1 op 1 spelen in een 3-4-3 opstelling. Hierna ging het aanzienlijk beter: Den Bosch verloor zijn overwicht en Volendam ging beter spelen. Toch leidde het in de eerste helft niet tot kansen voor Volendam

In de rust werd Roy Bakkenes die licht geblesseerd was vervangen door Ludciano Marengo. Eigenlijk de gehele tweede helft was Volendam de bovenliggende partij. Dit leidde al snel tot de verdiende 1-1 toen Marengo scoorde uit een voorzet van Deen van Embriqs. Tot verbazing van iedereen werd dit doelpunt echter afgekeurd omdat alleen de grensrechter had geconstateerd dat Deen van Embriqs de bal vanachter de doellijn had voorgezet. Slechts 1 minuut later werd het dan toch echt 1-1 toen Lars Veldwijk Deen van Embriqs op maat bediende. Helaas werd het 5 minuten later 2-1 als gevolg van het enige foutje van doelman Sonny Stevens die verzuimde in te grijpen bij een voorzet. Ondanks vele pogingen hierna van Volendam om opnieuw op gelijke hoogte te komen, lukte dat uiteindelijk niet. Een gebrek aan scorend vermogen leidde aldus tot een onverdiende nederlaag waar een gelijk spel verdiend zou zijn geweest voor dit jonge elftal