Jong FC Den Bosch - Jong FC Volendam

28 september 2009 /

Na een goede start in de competitie, leed Jong Volendam in zijn vierde wedstrijd opnieuw een grote nederlaag. Nu werd het 4-0 tegen Den Bosch. Echter nadat de vorige week tegen Veendam de nederlaag dik verdiend was, was dat gister in Den Bosch niet het geval. Volgens Arnold Scholten, trainer van Jong Den Bosch was 3-3 of 5-5 een betere uitslag geweest.

In Den Bosch ging het in de openings fase mis waardoor Volendam mentaal een gevoelige tik kreeg. In de achtste minuut, na een onnodige vrije trap, scoorde Den Bosch met een fraaie krul over de muur (onhoudbaar voor doelman Peristeridis) de 1-0. Direct na de aftrap werd het 2-0 doordat Yannick de Wit verkeerd terugspeelde, waardoor 3 spelers van Den Bosch vrije doorgang kregen. Jong Volendam probeerde hierna de bakens te verzetten maar was aanvallend te onmachtig.

Na de rust (waarin Leandro Kappel, Bastiaan Vellema verving) tapte Volendam uit een ander vaatje. De ene kans na de andere ontstond, vaak via fraaie solo’s van Kappel. Achterin werd 1 op 1 gespeeld waardoor Kevin de Visser door kon schuiven naar het middenveld. Hierdoor werd de druk op Den Bosch verder opgevoerd. Pech en te ver doorgevoerde solo’s van Kappel (eerder afspelen zou het rendement van zijn acties aanzienlijk verhogen) voorkwamen dat Volendam de aansluittreffer kon laten noteren. In de 58e minuut kwam Volendam met 10 man te staan door een rode kaart voor Nick Sjaardema die een speler van Den Bosch raakte na een te laat ingezette sliding. Geel was hier meer op zijn plaats geweest. Met 10 tegen 11 werd het wel erg moeilijk voor Volendam. Toch duurde het tot de 75 minuut totdat via een counter Den Bosch de 3-0 liet aantekenen. In de 88e minuut werd het nog 4-0 door een fraai schot van 20 meter in de kruising. Jong Volendam speelde met alleen Nick Tol en Yannick de Wit van de A-selectie. Den Bosch had 5 spelers van de A-selectie in de basis. De leerschool voor de groep van trainer Said Oualie is hierdoor wel erg zwaar.