Jong FC Den Bosch - Jong FC Volendam

12 maart 2012 /

Beloftes verdienden meer tegen Koploper FC Den Bosch

FC Den Bosch verscheen met een 5 tal spelers uit de A-selectie die herstellen van blessures waarbij ook de topscorer Tom van Weert. De eerste helft was voor Den Bosch mede door de snelle middenvelders die de trage Volendammer middenvelders de baas waren.
Na ongeveer een kwartier was het raak: links buiten Nepomuceno liet Frank Schilder zijn hakken zien en vanaf de achterlijn kon hij Jeffrey Fortes bedienen: 1-0. Twee gemakkelijk gegeven vrij trappen werden door FC Den Bosch (ingestudeerd) op een slimme manier genomen. Beide keren ontkwam Volndam door wat geluk aan een grotere achterstand.
In de tweede helft waren de bordjes verhangen: trainer Berry Smit schoof Iljaas Rodjan door naar het middenveld en Frank Schilder ging in het centrum spelen. Volendam was hierna beter dan FC Den Bosch en het wachten was op de gelijkmaker. De complete A1 voorhoede kwam wel tot diverse kansen maar het kleine beetje geluk ontbrak. En zoals zo vaak valt dan de treffer aan de andere kant. Vlak voor tijd versloeg Stijn de Looyer aan de zijkant op snelheid de Volendamse verdediging en schoof de bal onhoudbaar voor de uitstekende doelman Zwarthoed in de verste hoek. De lichtpuntjes: Simon Tol gaf Tom van Weert geen enkele kans en de A1 spelers lieten zien dat aanvallend Volendam een beloftevolle toekomst heeft.