Beloftes schieten met scherp tegen Jong FC Dordrecht.

17 maart 2014 /

Beloftes schieten met scherp tegen Jong FC Dordrecht

Na afloop was het commentaar van de Dordrecht technische staf: als alle 11 spelers van Volendam beter zijn dan de onze, en er wordt 1 op 1 gespeeld, dan zijn we dus kansloos. Al na twee minuten stond de 0-1 op het scorebord. Henk Veerman onderschepte een terugspeelbal door goed doorlopen, forceert daardoor een ingooi, de ingooi van Raoul Esseboom wordt door Henk Veerman panklaar op het hoofd van Lagmouchi gedeponeerd die de bal onbereikbaar voor de Dordtse doelman keurig binnenkopt. Volendam bleef goed storen en dat leidde na een kwartier tot de 0-2. Een schot van Lagmouchi wordt tot corner verwerkt. Uit de corner goochelt Damien Menzo de bal voorbij twee tegenstanders en vindt de vrijstaande Stefan Plat die vanaf de rand 16 de doelman kansloos laat. De 0-3 maakt Menzo zelf na goed doorzetten van Wattamaleo. De 0-4 ontstaat na een vrije trap die Leon Tol vanaf 1 meter hoog in de touwen schiet. Er is dan pas een half uur gespeeld. Volendam blijft via uitstekend voetbal de lakens uitdelen tot de rust.

In de rust houd trainer Berry Smit de spelers scherp door ze de opdracht mee te geven dat de stand voor de tweede helft weer 0-0 is. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd. Henk Veerman maakt kort na rust het mooiste doelpunt van de avond door na een solo vanaf de middenlijn twee tegenstanders te passeren waarna hij de uitgelopen doelman met een prachtige lob kansloos laat. Even later volgt Leon Tol dit goede voorbeeld. Ook hij (na een prachtige 1-2 met Henk Veerman) laat een fraaie boogbal los die de 0-6 betekent. De zevende ontstaat doordat Henk Veerman de goed ingevallen Jersey Kuiper in de diepte bedient, Kuiper passeert op snelheid de Dordtse verdediger en uit zijn voorzet hoeft Laghmouchi alleen maar tegen de bal aan te lopen. De spreekwoordelijke eer ontstaat na een vrije trap, uit de scrimmage voor doel kan Jair Balrak de tegengoal laten noteren. Henk Veerman probeerde vlak voor tijd nogmaals zijn kunststukje te herhalen. Zijn boogbal eindigde op de lat tot grote vreugde van elftalleider Jan Kras. Zijn commentaar met een luide lach: anders denkt Henk dat hij alles goed gedaan heeft vanavond. Al met al een geweldige prestatie van onze beloften.

Opstelling:
Roy Pistoor, Raoul Esseboom, Leon Tol, Erik Schouten, Oscar Wilffert, Kevin Wattamaleo (Rafik el Hamdi), Damian Menzo (Jessey Kuiper). Erik Veerman, Henk Veerman, Stefan Plat, Soufiane Laghmouchi

3' - S. Laghmouchi (0-1)
19' - S. Plat (0-2)
27' - H. Veerman (0-3)
39' - L. Tol (0-4)
52' - H. Veerman (0-5)
71' - L. Tol (0-6)
83' - S. Laghmouchi (0-7)
85' - J. Balrak (1-7)