Beloftes verliezen ondanks beste wedstrijd van dit seizoen

24 februari 2014 /

Tja, wat moet je zeggen als de tegenstander met vier dispensaties en met in totaal acht spelers van de A selectie, waaronder Nick van de Velden, Zivkovic, Giliano Wijnaldum en Rasmus Lindgren al na 4 minuten met 2-0 voorstaat. Dan denk je, het zal toch niet een afgang worden. Dan de zevende minuut., Henk Veerman wordt diep gestuurd door Leon Tol en maakt op prachtige wijze de 2-1. We gingen weer rechtop zitten. Even later herhaalt Henk bijna zijn eerste kunststukje van de avond. Zijn onbeschaamd harde doelpoging zeilt onbereikbaar voor de Groninger doelman net over de lat. De rest van de tweede helft laat wel een licht veldoverwicht zien voor de Groningers, maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. Volendam kreeg nog een goede mogelijkheid toen Henk Veerman de bal op een presenteerblaadje legde bij Eric Veerman. Zijn schot had niet het nodige venijn.

Gedurende de tweede helft begon Volendam zich steeds meer te realiseren dat er een puntje inzat. Tussen minuut 20 en 25 kreeg Volendam drie mogelijkheden op de gelijkmaker. Henk veerman werd gestuit door een overtreding, een schot van Stefan Plat ging rakelings voorlangs en Danny Tol dwong de doelman na goed storen tot het weggeven van een corner. De 2-2 had moeten vallen na ruim een half uur. Jessey Kuiper werd alleen de diepte ingestuurd, de doelman redt en Danny Tol kon de weggesprongen bal net niet genoeg vaart meegeven zodat de doelman op de doellijn redding kon brengen. Dat het dan in de laatste minuut nog 3-1 werd door Zivkovic die een goede voorzet van Magnasco fraai tegendraads inkopt was extra zuur. Soms moet je dus tevereden zijn met het spel en dat was deze avond prima. Koploper Groningen had het dus heel zwaar tegen een goed Volendam.