FC Volendam blameert zich bij Jong Utrecht

Jong FC Utrecht - FC Volendam 2-1

09 april 2018 / Jupiler League

Omdat gedurende de opbouw van de definitieve voetbalpiramide vooralsnog besloten is tot het gesloten houden van de Jupiler League, kan FC Utrecht in alle rust experimenteren met de samenstelling van Jong Utrecht. Er is geen degradatiegevaar, ook volgend seizoen niet. Dat betekent, dat elke tegenstander van dit belofteteam tot het laatste moment onzeker is van de elf namen die het veld zullen betreden. Misha Salden had daar geen boodschap aan. Hij hing zijn team niet op aan wat hij van de tegenstander kon verwachten. Voor hem geldt al wekenlang dat elke wedstrijd een finale is. Na de prima overwinning op FC Emmen was hem er alles aan gelegen de kans op het meedoen aan de Jupiler Play-Offs in eigen hand te houden. Daartoe waren  de drie punten in Utrecht buitengewoon belangrijk.  Het pakte echter heel anders uit. FC Volendam was geen schim van de voorbije weken en leed een terechte 2-1 nederlaag.

Al vroeg in de wedstrijd bleek FC Volendam niet met dezelfde spirit in het veld te staan als in Emmen. Heel gezapig werd achterin breed, breed en nog eens breed gespeeld. Jong Utrecht begreep de boodschap. De ervaren jongens zoals Kali, Dumic en Troupee wisten hier wel raad mee. Al in de negende minuut was het raak. Van links werd hoog voorgezet, Hobie Verhulst keek de bal na en zag to zijn schrik dat Troupee de hoek voor het uitzoeken had. De vroege 1-0 verlamde FC Volendam volkomen. Met Paul Kok voor Gijs Smal, Teije ten Den voor Enzo Stroo een Joey Veerman voor Alex Plat was de basis anders dan afgelopen vrijdag. Of dat de oorzaak was, moest nog blijken, maar gestroomlijnd liep het bepaald  niet. Toch kwamen er kansjes en mogelijkheden. Met name over rechts mocht FC Volendam volop de achterlijn halen, maar de eerste vier voorzetten van Nick Doodeman, Ties Evers en Kevin Visser kwamen niet aan. Het was voor de talrijk meegekomen Volendamsupporters niet zoals verwacht was.

Even leek de gelijkmaker te vallen, maar Teije ten Den kreeg de bal niet aan de binnen- maar aan de buitenkant in het zijnet. De mooiste kans kreeg Joey Veerman. Hij mocht halverwege aanleggen, nadat Paul Kok was doorgebroken. Zijn vrije trap spatte omhoog via de lat. Vervolgens gebeurde er een kwartier lang helemaal niets aan beide kanten. In de slotfase voor rust nam FC Volendam toch het initiatief. Paul Kok leek raak te koppen, maar de keeper zat er goed bij. Een minuut later was het wel raak. Eindelijk kwam de voorzet van rechts van Ties Evers laag en zuiver. Bij de tweede paal reageerde Teije ten Den attent wat 1-1 betekende. Een aardige beloning voor het laatste deel van de eerste helft, maar FC Volendam mocht tegen de nummer laatst met deze stand geen genoegen nemen.

Maar ook in de tweede helft ontbrak het heilige vuur. De trainer had ze al meer rust gegeven, maar gaandeweg sloop de vermoeidheid in de ploeg en was het hele tempo weg. Jong Utrecht had geen kind aan FC Volendam. Halverwege had het al op 2-1 moeten komen toen een geweldige scrimmage vier doelrijpe schoten opleverde. Met kunst en vliegwerk bleef Volendam overeind. Ook de late wissels leverden geen nieuw elan. Vijf minuten voor tijd kwam dan de verdiende voorsprong voor de hekkensluiter. Lukili mocht vrij doorlopen en inschieten. Hobie Verhulst rekende er niet echt op en viel laat naar de hoek. In de slotminuten liep deze doelpuntenmaker een tweede gele kaart op, wat in de blessureminuten het hoogtepunt van de avond was. Vrijdag mag FC Volendam zich herstellen tegen de een na onderste RKC Waalwijk.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Marco Tol, Daan Klinkenberg (88. Nick Runderkamp), Paul Kok, Joey Veerman (86. Enzo Stroo), Nick Doodeman, Gerry Vlak (77. Alex Plat), Teije ten Den, Kevin Visser, Anthony Berenstein