Jong FC Utrecht - Jong FC Volendam

31 augustus 2009 /

Nadat eerder tijdens het Lisse toernooi Volendam al te sterk was voor Utrecht, was dat gisteravond opnieuw het geval.

De eerste helft ging gelijk op, met voor beide elftallen nauwelijks uitgespeelde kansen. Van Volendam kant was er teveel ontzag voor Utrecht. De 1-0 voor Utrecht ontstond uit een verdedigende fout op links waarna Nicky Sjaardema de bal ongelukkig in eigen doel werkte. Volendam kon daar weinig tegenover stellen.

In de rust overtuigde trainer Said Ouali de groep ervan dat brutaler spel nodig was om te winnen. Vanaf het begin van de tweede helft nam Volendam het initiatief. Uit een teruggekopte bal van Hamit Yildiz na een corner zorgde Ralph Hovestand voor de verdiende gelijkmaker. In dezelfde minuut was het al 1-2. Roy Bakkenes lanceerde met een prima dieptepass Leandro Kappel. Deze passeerde op snelheid twee tegenstander en de doelman van Utrecht. Een prachtig doelpunt. 10 minuten voor tijd besliste Deen van Embriqs het duel. Vanuit een onmogelijke hoek op links koos Deen voor de korte hoek waar de doelman een voorzet verwachtte. Via het lichaam van de doelman verdween de bal in doel. In de resterende tijd probeerde Utrecht nog met een wanhoopsoffensief iets te doen aan de achterstand. Verder dan een schot tegen de paal en een kopbal de die door doelman Ruiter uitstekend verwerkt werd kwam Utrecht niet. Volendam blijft door dit resultaat in de nog jonge competitie bovenaan staan.