Jong FC Utrecht verslaat Jong Volendam

19 januari 2010 /

Volendam de kansen, Utrecht het doelpunt

{foto1}

Het oude euvel van Jong Volendam was opnieuw bepalend: voldoende kansen maar geen scorend vermogen. Utrecht had eigenlijk weinig kansen maar scoorde door een verdwaald schot van 20 meter. Duidelijk was dat beide ploegen na de winterstop weer moesten wennen aan het wedstrijdritme. Veel fraai voetbal was niet te ontdekken. Al na de eerste 20 minuten had Volendam het duel kunnen beslissen. Onal bleek te zelfzuchtig En Kappel had geen geluk bij twee doelrijpe mogelijkheden. Achter werd niets weggegeven. In de rust gaf trainer Saïd Ouaali aan dat op dezelfde weg voortgegaan moest worden met meer oog voor medespelers in betere posities.

{foto2}

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde; een aanvallend onmachtig Utrecht en Volendam zonder het vizier op scherp. In de 62 minuut kwam Utrecht op de onverdiende 0-1 door een –naar het leek – houdbaar schot van Ken van Mierlo. Doordat een Volendam voet het schot van richting veranderde stond doelman Zwarthoed op het verkeerde been: hierna werden nog een tweetal uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker door Nick van der Valk om zeep geholpen. Een prima schot van Ajnane had een beter lot verdiend, echter de doelman stopte fraai. Gezegd moet wel worden dat deze Utrecht doelman door uitstekend anticiperen op een aantal dieptepasses (veelal van Nick Tol die een goede wedstrijd speelde) de angel uit een aantal Volendam aanvallen haalde. Jong Utrecht (met Sander Keller, Barry Maguire en ex-Volendam A-junior Dave Bulthuis) kwam verder niet meer in gevaar en kan de race met Heracles (dat onverwacht verloor) om het kampioenschap nog inhoud geven.