Jong FC Volendam vermorzelt Dongen

Jong FC Volendam - Dongen 9-0 (7-0)

06 april 2019 / Derde Divisie Zondag

Wat een wedstrijd was het zaterdag in het Kras Stadion! Een week geleden weg OJC Rosmalen met 0-6 in eigen huis verslagen, nu werd middenmoter Dongen met 9-0 volledig weggevaagd. Het mag duidelijk zijn dat de ploeg in goede vorm steekt en de spelers beseffen ook dat er iets heel moois kan gaan gebeuren.

Er was nog maar amper twee minuten gespeeld of er galmde al "hij zit er in" door het stadion. Via Joey Veerman, die na heel lang blessureleed ritme op moet doen bij Jong, kwam de bal bij Kevin van Gasteren. De links back gaf voor op Martijn Kaars die al in de derde minuut voor de 1-0 zorgde. Nog binnen tien miniuten was de score al verdubbeld. Opnieuw stond Joey Veerman aan de basis van de goal. Ditmaal was hij ook de aangever op Dani van der Moot, die de 2-0 binnen kopte. Dongen leek zijn huiswerk niet goed gedaan te hebben en wist totaal niet wat het overkwam. Nadat Joey Veerman na een minuut of tien bijna zelf ook scoorde kreeg Dongen eindelijk wat grip op de wedstrijd. Maar net op het moment dat zij dachten het voor elkaar te hebben, BAM! 3-0. Een vlijmscherpe counter van Jong FC Volendam die met een rush van Dani van der Moot vanuit de eigen zestien begon. Via Martijn Kaars kwam de bal bij topscorer Derry John Murkin: 3-0. Mike Eerdhuijzen kopte eerst nog net over, maar een minuut later was het alsnog 4-0. Gerry Vlak zette Dani van der Moot in scoringspositie en het was weer raak. Binnen het half uur 4-0 en Van der Moot al weer twee goals. Dongen was inmiddels weer helemaal de weg kwijt. Waar het in Brabant nog een uitermate lastige tegenstander was, op weliswaar een erbarmelijk veld, bakten ze er nu niet heel veel van. De doeplunten bleven maar vallen. Joey Veerman maakte ook zijn eerste goal voor Jong FC Volendam dit seizoen. Met eenm stiftje verschalkte hij de doelman. Martijn Kaars, op aangeven van Dani van der Moot, en Dani van der Moot zelf, met een assist van Nick Runderkamp, werd de rust met maar liefst een 7-0 stand bereikt!

Met een dubbele wissel in de rust probeerde de Dongen coach nog iets van de avond te maken. Echter was het binnen vier minuten opnieuw raak voor Jong FC Volendam. Via Max Veerman en Martijn Kaars was het Dani van der Moot die zijn vierde en Volendams achtste goal op het bord schoot. De doelman verkwam vervolgens een snelle 9-0 waarna de wedstrijd een beetje tot stilstand kwam. Bovendien werden aan beide kanten de resterende wissel mogelijkheden benut. Ongeveer een kwartier voor tijd toch weer gejuich in het stadion. Een klutssituatie voor de Dongen goal en aanvoerder Mike Eerdhuijzen kon de bal het juiste tikje geven: 9-0. Daarna het moment waar Kelvin Oxfoort heel lang naar toe heeft moeten werken. In de voorbereiding van dit seizoen raakte hij namelijk geblesseerd en kwam nu pas voor het eerst officieel in actie voor FC Volendam. Dat is ook de sterkte van Jong FC Volendam op dit moment. Buiten dat de groep uitstekend voetbalt en echt speelt als een team is heeft het ook weer heel veel langdurig geblesseerde spelers terug. En met het oog op het resterende programma is dat uiteraard heel belangrijk als we de titel binnen willen halen. De tiende goal viel dankzij goed handelen van de Dongen doelman niet. Martijn Kaars was er bij een vrijetrap dichtbij, maar de doelman vond 9-0 wel genoeg. De mannen mogen zondag weer gaan kijken hoe de rest het gaat doen. OSS '20 lijkt na een 0-3 nederlaag als eerste van de vier achtervolgers echt af te haken. Jong FC Volendam komt dinsdagavond al weer in actie. Om 20:00 uur wordt er in het eigen Kras Stadion afgetrapt voor de tweede helft tegen Quick. Er wordt begonnen met een 0-1 achterstand en beide teams mogen ook nog drie keer wisselen. Hier zal zeer waarschijnlijk ook direct gebruik van gemaakt worden. Maar daar morgen meer over in de korte voorbeschouwing op dit restant.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Alex Plat (77. Kelvin Oxfoort), Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Joey Veerman, Martijn Kaars, Nick Runderkamp (46. Max Veerman), Dani van der Moot, Gerry Vlak (64. Marco Speijk), Derry John Murkin

Opstelling Dongen: Nout Hendrickx, Mitchell van der Stappen (46. Mart van Bree), Giovanni Henskens, Oguzhan Kazanci, Remon Koenen, Thomas Schilders (63. Anouar Moukouh), Glenn Kools, Roshendley Saez, Jan Gerrits, Thom Avontuur, Gijs van den Berg (46. Ilias Tigarti)

Scheidsrechter: E.P.W. Thijs (Bakel)

Toeschouwers: 200

Scoreverloop: 3. Martijn Kaars 1-0, 7. Dani van der Moot 2-0, 24. Derry John Murkin 3-0, 30. Dani van der Moot 4-0, 32. Joey Veerman 5-0, 38. Martijn Kaars 6-0, 42. Dani van der Moot 7-0, 48. Dani van der Moot 8-0, 75. Mike Eerdhuijzen 9-0

Gele kaarten: Jan Gerrits (Dongen)Laatste nieuws