Jong FC Volendam - DOVO (1 - 1)

16 september 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Het werd weliswaar geen overwinning tegen DOVO, maar Jong FC Volendam is na de 1-1 nog altijd ongeslagen dit seizoen. Net als de vorige drie wedstrijden was het voor het publiek weer een hele aardige wedstrijd en tot het laatste moment spannend. Met het wegsturen van Nick Coster in de slotfase verdween de druk van de gasten en had Jong Volendam zelfs nog de overwinning kunnen stelen.

Thee zonder tegengoals
Waar vorige week Volendam vliegend uit de startblokken kwam was het ditmaal onze tegenstander. Het DOVO van Gert Kruijs zette direct druk. Het was Daan Klinkenberg die al na iets meer dan een minuut spelen voorkwam dat Roy Bakkenes spits Quincy Arends in stelling kon brengen. De twee volgende gevaarlijke momenten voor de goal van Jordi van Stappershoef kwamen tot stand door foutjes in de eigen defensie. Eerst was het Alex Plat die een foutje van Marco Tol herstelde en niet veel later was Marco Tol de "redder" na een zwakke pass van Ties Evers. Tussendoor kregen we misschien wel de groostet kans van de eerste helft te zien. Roy Tol kwam vrij voor de doelman en leek de 1-0 op het bord te gaan zetten. Echter de alles behalve zelfzuchtige aanvaller besloot de bal af te geven aan Jordy Hilterman. Helaas was dit zo een slap tikje breed dat de doelman simpel de bal kon pakken. Een aanvaller mag in zo'n positie best een beetje zelfzuchtig zijn, want niet geschoten is altijd mis. Na een wat onbesuisde en misschien onnodige overtreding van Nick Coster op Gijs Smal aan de zijlijn kreeg Volendam een vrijetrap en Coster overigens geel. Gijs Smal ging zelf achter de bal staan en plaatste hem op het hoofd van Marco Tol die de bal langs doelman Rodney Ubbergen in de goal kopte: 1-0. Misschien niet geheel de juiste afspiegeling van het spel in de eerste twintig minuten, maar geen Volendammer die dat erg vond. Voordat we aan de thee gingen kregen beide teams nog één aardige mogelijkheid. Roy Bakkenes kreeg veel ruimte en mocht opstomen. Hij zette Joshua Patrick in een mooie positie, maar zijn inzet werd geblokt. Salim Amarzgiou leek vervolgens de bal in de goal te kunnen schuiven maar tot ieders verbazing miste hij de bal compleet. In de tegenaanval had Enzo Stroo zijn derde van het seizoen moeten maken. Hij kwam in de ideale positie voor een spits maar ging hangen en zag zo zijn inzet over de goal verdwijnen. Na 46 aantrekkelijke minuten vond scheidsrechter De Cock het goed en werden de kleedkamers opgezocht met voor de vierde wedstrijd op rij geen goal tegen met de thee.

Niet meer zo vrolijke Coster
Net als een week eerder kwam er een gemotiveerde tegenstander uit de kleedkamer. Het was geen stormloop op de goal van Jordi van Stappershoef, maar het was wel vooral DOVO dat het spel bepaalde. Verdediger Adil Mahdadi kreeg op aangeven van Nick Coster een aardige mogelijkheid, maar Van Stappershoef redde. De verder prima spelende Daan Klinkenberg maakte na een minuut of twintig ook een klein slippertje maar opnieuw was het Van Stappershoef die een goal voorkwam. Een kwartier voor tijd moest hij echter toch capituleren. De actieve Nick Coster nam snel een vrijetrap en stuurde daarme Enrico Patrick weg op rechts. Patrick zette hard voor vanaf de achterlijn en bij de tweede paal schoot Mahdadi van dichtbij de bal hard in het dak van de goal, Een terechte stand, die de verhouding van de wedstrijd ook beter weergaf. Toch herstelde Volendam dit bijna al heel snel. Rodney Smorenberg kreeg op een meter of zes van de goal de bal, maar Nando Wormgoor wierp zich in de baan van het schot. Onder aanvoering van Coster bleef DOVO echter op zoek naar meer. Maar daar maakte hij een minuut of vijf voor tijd ook zelf een einde aan. Een wat wilde ingreep kostte hem een gele kaart. En na die gele kaart uit de eerste helft betekende dat einde wedstrijd voor de niet meer zo vrolijke Coster. Met de aanvalsdriften van DOVO was het toen ook wel over. Volendam kreeg via Smorenberg nog een flinke kans. Uiteindelijk ging de bal via een verdediger net over en kwam op het dak van de goal terecht. De 2-1 was misschien ook wat te veel geweest en had DOVO zeker te weinig gekregen. Al met al konden beide kampen wel leven met dit gelijke spel. Volgende week gaat Jong FC Volendam op bezoek bij VVOG dat nu alleen aan de leiding staat. Wordt Jong FC Volendam de eerste ploeg die tegen de Harderwijkers gaat scoren? Maak er volgende week een dagje dolfinarium en VVOG van. Aftrap voor de topper op het schitterende sportpark De Strokel is om 14:30 uur.

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Ties Evers, Marco Tol, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Alex Plat, Roy Tol (90.+1 Jari Vlak), Gerry Vlak, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg, Enzo Stroo (66. Gani Meholli)

Opstelling DOVO:
Rodney Ubbergen, Enrico Patrick, Nando Wormgoor, Adil Mahdadi, Mitchell de Zwart, Marley Berkvens, Salim Amerzgiou (67. Leon Toonen), Nick Coster, Quincy Arends (87. Ariën Bakkenes), Roy Bakkenes, Joshua Patrick

Scheidsrechter:
R.D. (Roel) de Cock (Tilburg)

Toeschouwers:
200

Score verloop:
23. Marco Tol 1-0
74. Adil Mahdadi 1-1

Gele kaarten:
Gerry Vlak, Jordy Hilterman (beiden Jong FC Volendam) en Enrico Patrick (DOVO)

Rode kaart:
86. Nick Coster (DOVO, 2x geel)Laatste nieuws