Jong Volendam laat het belangrijkste na, scoren!

Jong FC Volendam - DVS’33 Ermelo (0 - 2)

04 november 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Het wordt misschien een beetje eentonig, maar opnieuw heeft Jong FC Volendam zaterdag een onnodige nederlaag geleden. Na een eerste helft waar het voldoende kansen kreeg om afstand te nemen van de gasten uit Ermelo benutten zij hun kansen in de slotfase wel.

Niet op scherp

Twee teams die de afgelopen weken niet hadden kunnen winnen waren op zoek naar herstel. De thuisploeg leek op het juiste pad te zitten, want al snel was er een eerste mogelijkheid te noteren. Maar Jordy Hilterman strafte een fout in de verdediging van DVS'33 niet af. Misschien was de bal afleggen op aanvoerder Gerry Vlak een beter optie geweest, maar goed. Het zou niet bij deze mogelijkheid blijven voor spits Hilterman. Voordat we halverwege het eerste bedrijf zaten stond de teller waarbij hij gevaarlijk voor de goal kwam op zes. En bij zeker twee van die kansen had de bal toch wel langs de doelman Paul Eppink geschoten mogen worden. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwamen de gasten er ook gevaarlijk uit. Doelman Jordi van Stappershoef toonde zijn kwaliteiten en keerde de inzetten van de DVS'33 voorwaartsen. Het was overigens niet alleen Hilterman aan Volendam zijde die gevaarlijk was, want ook Rodney Smorenberg, Kay Tejan en Roy Tol kwamen nog voor de rust in een aardige positie. Echter niemand scoorde, dus gingen we met 0-0 aan de thee.

Deksel op de neus

Deel twee van de wedstrijd was voor het publiek toch wat minder aantrekkelijk, tenzij je voor de winnende ploeg was natuurlijk. Alleen in de eerste minuten na de rust kwam Volendam enigszins gevaarlijk in de buurt van de goal, maar tot echte kansen kwam het niet. Omdat ook DVS'33 voor weinig gevaar kon stichten leek het op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Maar toen kwam de harde voetbalwet weer naar voren. De ploeg die de meeste en beste kansen had, verprutst ging alsnog met lege handen van het veld. Op aangeven van Maurice de Ruiter kreeg de net ingevallen Daniël van Warven wel heel veel ruimte en scoorde uit het niets de 0-1. Met nog ruim tien minuten op de klok was er voor de thuisploeg nog maar weinig tijd over om het recht te zetten. Dit lukte ook niet. Verder dan een door de doelman onderschepte voorzet van Darryl Bäly kwam het team van Berry Smit niet. In de allerlaatste seconde strooide Benjamin Roemeon nog wat extra zout in de wond door de 0-2 op het bord te schieten. En hiermee was de vierde nederlaag op rij een feit. Volgende week is Jong FC Volendam vrij, dus heeft de staf nu twee weken de tijd om een plan te verzinnen om in Assen wel drie punten te scoren tegen ACV.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy, Nick Zeijlmans, Stan Veerman (85. Gani Meholli), Darryl Bäly, Rafik el Hamdi (46. Jari Vlak), Roy Tol, Rodney Smorenberg, Jordy Hilterman, Gerry Vlak, Kay Tejan

Opstelling DVS'33: Paul Eppink, Dennis Hollart, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Niels Buijtenhuis, Coen Vloedgraven (77. Daniël van Warven), Gökhan Yasar (77. Mike Ahrens), Benjamin Roemeon, Maurice de Ruiter (88. Mark Bouwman), Kay Velda

Scheidsrechter: B.H. Huizinga (Leeuwarden)