Lucht voor Jong Volendam na eerste overwinning 2018

03 februari 2018

Jong FC Volendam - Harkemase Boys 1-0 (0-0)

03 februari 2018 / Derde Divisie Zaterdag

De vierde wedstrijd na de winterstop heeft Jong FC Volendam eindelijk de eerste punten van 2018 gebracht. Na een spannende slotfase bleef de voorsprong overeind en konden Johan Steur en zijn mannen na ruim 90 minuten voetbal weer eens drie welkome punten bijschrijven.

In vergelijking met een week eerder had Steur zijn opstelling op twee plaatsen aangepast. Darryl Bäly was weer fit en nam de plek van Nick Zeijlmans in en Gani Meholli speelde in plaats van Rodney Smorenberg. En zo stond dezelfde opstelling als bij de opening van 2018 tegen Scheveningen op het veld. Voor de rust leverden de wijzigingen nog niet het gewenste effect waarop je misschien had gehoopt. Volendam was wel veel meer aan de bal dan onze gasten uit Friesland, maar gevaarlijk werd het eigenlijk nooit. Een paar keer leek Jong Volendam er dreigend uit te komen, maar of de bal schoot door op het natte veld of een speler kreeg de bal niet onder controle. Vlak voor de rust was de beste mogelijkheid nog voor de gasten. Het was een echte kopkans voor Erich Jongeling, maar uit een corner kopte hij naast het doel van Michaelis.

Ook na de thee was er al snel een kopkans voor Harkemase Boys. Op aangeven van Berwout Beimers kopte Pier Veldman hard naast. Niet veel later had de jarige Kay Tejan zichzelf een leuk cadeau kunnen geven. Hij onderschepte zelf de bal op de middenlijn en stoomde richting achterlijn. Misschien als hij koers richting doel had gezet dat er meer in had gezeten, want zijn bal op Jordy Hilterman werd door een vedediger onderschept. Over cadeaus gesproken, Darryl Bäly gaf er ook nog even een!. Een "blind" tikje breed kwam zo in de voeten van Berwout Beimers, maar die schoot de bal vervolgens van schrik naast. Nadat een aantal lange corners weinig effectief bleken te zijn probeerde Gani Meholli een variant door hem eens kort te nemen. Na een kaats kreeg hij de bal terug en deponeerde deze vervolgens bij de tweede paal. Hier stond aanvoerder Hilterman goed op te letten en kopte deze prima voorzet tegen de touwen: 1-0. Voor de Harekieten het sein om alles of niets te gaan spelen. Volendam kreeg steeds meer ruimte, maar de voorhoedespelers kregen het niet voor elkaar om deze ook te gebruiken. Aan de andere kant moest de luchtmacht vol aan de bak. Ondanks dat doelman Mitchel Michaelis niet heel veel te doen had gedurende de wedstrijd bleef hij zeer alert en hield daarom in de slotfase Volendam op de been. Eerst tikte hij een onterecht gegeven vrije trap, het enige "foutje" van de uitstekende scheidsrechter, uit de hoek. En vlak daarna hield hij de bijna zekere 1-1 van Ezra Schrijver tegen. Maar na een paar minuten billenknijpen langs de kant overleefde Jong FC Volendam dit keer weer eens een spannende slotfase. Een overwinning op het juiste moment met ook nog eens gunstige uitslagen op de andere velden. Over twee weken pas de volgende wedstrijd. Opnieuw een hele belangrijke, want dan komt Spijkenisse op bezoek voor een "zespunten" duel.

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Bäly, Stan Veerman, Alex Plat, Gani Meholli (81. Rodney Smorenberg), Jari Vlak, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (90+1. Nick Zeijlmans), Kay Tejan

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Erich Jongeling, Kellian van der Kaap, Kevin Mennega (56. Henny Bouius), Pier Veldman (77. Ezra Schrijver), Johnny de Vries, Yannick Kaluzi (77. Jorco van Hezel), Simon IJzerman, Jesse Renken, Dennis van Duinen, Berwout Beimers

Scheidsrechter: P. (Preston) Henshuijs (Amsterdam)

Toeschouwers: 150

Score verloop: 70. Jordy Hilterman 1-0

Gele kaarten: Jordy Hilterman (Jong FC Volendam), Henny Bouius en Jesse Renken (Harkemase Boys)

Laatste nieuws