Ondermaatse prestatie koploper Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - HBS 0-1 (0-0)

03 november 2018 / Derde Divisie Zondag

Het team van Johan Steur heeft zaterdag als koploper onwaardig de wedstrijd tegen het stugge HBS gespeeld. Het spel was onherkenbaar na de uitstekende wedstrijd van vorige week in Veldhoven. Er zat geen tempo in, ballen kwamen niet aan en het was gewoonweg allemaal veel te slordig. Tegenstander HBS deed het verdedigend prima en profiteerde kort na rust en hield vervolgens, met een beetje hulp, het doel schoon. Al met al een verdiende overwinning voor de gasten.

Jong FC Volendam had 's morgens een kleine tegenvaller toen naast reserve doelman Barry Lauwers ook Kevin van Gasteren zich ziek afmeldde. Maar we hebben voor hetere vuren gestaan, dus hier kwam gewoon een andere "poppetje" voor in het veld. Vanaf minuut één was het echter een wedstrijd waar de toeschouwers, die voor het stadion in plaats van de RKAV hadden gekozen, niet warm van werden. Optisch was Jong FC Volendam de bovenliggende partij, maar tot echte gevaarlijke momenten kwam het niet. In de vijfde minuut zette Brian Plat wel goed voor, maar voorkwam een verdediger dat Derry John Murkin een kans kreeg. Pas na ruim tien minuten was er de eerste doelpoging, maar de inzet van Marco Speijk was een simpele prooi voor doelman Nick Hasper. Langzaam kabbelde de wedstrijd naar de rust. HBS kreeg nog een vrijetrap te nemen op de rand van de zestien, maar de inzet strandde in de muur. Kort voordat de teams de kleedkamer opzochten ging Gerry Vlak ze alvast vooruit. Met een bovenbeen blessure zat zijn wedstrijd er op en werd hij vervangen door de lange Jip Molenaar.

Tijdens het einde van de rust werd in de bestuurskamer nog iedereen gewaarschuwd op tijd naar buiten te gaan, achteraf terecht. Want na iets meer dan 30 seconden spelen lag de bal in het doel. Voor Jong FC Volendam echter wel in het verkeerde doel. Over rechts kwam de bal in de zestien bij Tidde Tromp die Nordin Bakker kansloos liet: 0-1. Amper vijf minuten na deze goal werd de score bijna verdubbeld. Nadat Nordin Bakker een afstandschot keerde kwam deze voor de voeten van Daley Sandel, maar die struikelde bijna over de bal. Volendam kon net als in de eerste helft maar moeilijk tot kansen komen. Er werd te traag gespeeld en als er al een aanval was strandde deze voor de zestien van HBS. Na een uurtje stond Jip Molenaar dan toch ineens voor de doelman. Hij probeerde de korte hoek, maar de doelman redde uitstekend. Ondanks dat het spel ver beneden peil was kwam er toch een grote kans op de gelijkmaker. Een prima aanval met Gijs Smal en Nick Runderkamp kwam via Derry John Murkin op het hoofd van Aram de Munnik. Deze leek simpel binnen te kunnen koppen, maar mikte te hoog. Dat het een dag was dat het niet zou lukken werd vijf minuten later helemaal duidelijk. Derry John Murkin werd in de zestien onder het kunstgras gestopt door Kevin Schutte. De scheidsrechter gaf dan ook terecht een strafschop en een gele kaart aan de boosdoener. Echter stond de assistent aan de andere kant van het veld met zijn vlag te zwaaien. Zou het dan buitenspel zijn geweest? Na overleg besloot de scheidsrechter tot ieders verbazing zijn beslissing terug te draaien. Het was geen buitenspel, maar de assistent die er 30 meter verder vanaf stond, de scheidsrechter er bovenop, vond het geen overtreding. Dus vervolgden we met een achterbal en werd ook de gele kaart uiteraard teruggedraaid. Er kwam nog een klein offensief van de thuisploeg, maar het zat er gewoon niet in. In de aller laatste minuut was er nog een vrijetrap op de rand van de zestien, maar deze werd keurig uit de benedenhoek getikt door de doelman. Een puntje had Jong FC Volendam al heel veel geholpen in de strijd om de eerste periode, maar dan was het een gestolen punt geweest. HBS verdiende vandaag gewoon de drie punten. Voor de mannen van Johan Steur is het nu twee weken afwachten wat de rest gaat doen. Als GOES en met name TEC punten laten liggen dan houden we het in eigen handen, anders zal het nog lastig worden.
Komend weekend speelt Jong FC Volendam dus niet. Zondag 18 november is de eerstvolgende competitie wedstrijd als de ploeg op bezoek gaat bij Hercules in Utrecht.

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Brian Plat, Daan Klinkenberg (70. Victor van Montfort), Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Alex Plat, Vasco Lo-Ning-Hing, Nick Runderkamp, Gerry Vlak (44. Jip Molenaar), Marco Speijk (70. Aram de Munnik), Derry John Murkin

Opstelling HBS: Nick Hasper, Delvin Frederico Pinheiro, Gautam Kalpoe, Tidde Tromp, Boris van den Berg, Kevin Schutte, Berend Kaster (77. Mink van den Hoven), Thomas van Waesberge, Leroy Klootwijk (80. Mathijs Harthoorn), Nabi Hakimzadeh (46. Daley Sandel), Niels van Pelt

Scheidsrechter: M.A. (Marcel) te Hennepe (Alphen aan den Rijn)