Jong FC Volendam in slotfase langs Jong PEC Zwolle

18 maart 2013 /

De Zwollenaren schoten om half zeven enthousiast uit de startblokken in het IJsseldelta stadion. Over de rechterflank zorgde Ronnie Reniers meteen voor de nodige dreiging. De verdediging van Jong FC Volendam werd gedwongen hierdoor aan de noodrem te trekken. Het gevolg was een vrije trap die Mustafa Saymak hard en zuiver op het doel schoot. De rebound stuiterde net voor de voet van Ibrahim Ikililou langs. Na een kwartier spelen weet Jong PEC Zwolle wel te scoren. Saymak duikt de diepte in en schiet de bal hard tegen de touwen. Het antwoord van ‘het Andere Oranje’ laat niet lang op zich wachten. Een corner werkt de Zwolse-verdediging half bakken weg, waarna Eric Veerman met een droge knal Ter Wielen passeert. De bezoekers drukken vervolgens door. Zo stift Damian Menzo van buiten de zestien op de lat. De Blauwvingers laten in aanvallend opzicht pas vijf minuten voor de thee weer wat zien. Runar Sigurjonsson schiet de bal vanuit een lastige hoek met een curve hard op de lat.

Na de rust sticht vooral Mimoun Eloisghiri gevaar. De aanvaller kruipt vanaf de linkerflank tot tweemaal toe naar binnen maar ziet zijn schoten gered door keeper Pistoor. Niet veel later is het Ikililou die na een mooie steekpass van Sigurjonsson voor het doel van Volendam opduikt. Wederom is het de doelman van Volendam die Zwolle van de tweede treffer afhoudt. Jong FC Volendam komt in het eerste gedeelte van de tweede helft haast niet tot een goede aanval. Alleen spits Henk Veerman verschijnt in kansrijke positie voor het doel maar hij heeft teveel tijd nodig om de bal te controleren. Jong PEC Zwolle is voornamelijk gevaarlijk met een paar goede vrije trappen. Zo schiet Sigurjonsson rakelings naast en test Saymak de keeperskwaliteiten van Pistoor ook van grote afstand. Vijf minuten voor tijd weet Jong FC Volendam toch nog een keer te scoren. De bal komt in de zestien voor de voeten van invaller Souffian Reclaoui, die Ter Wielen in de korte hoek passeert. In de resterende tijd voetbalt Zwolle nog één goede kans bij elkaar. Alleen mist Saymak in de afwerking net dat beetje scherpte, waardoor de bal voorlangs rolt en de onnodige nederlaag een feit is.

Wedstrijdstatistieken
Jong PEC Zwolle: Ter Wielen, Epe (80. IJzerman), Malaihollo, Aafjes, Nieuwenhuis, Hofland, Sigurjonsson, Saymak, Reniers (46. Zandvliet), Ikililou (61. Rasevic) en Eloisghiri.
Jong FC Volendam: Pistoor, Burleson, Staats, Schouten, S. Tol, N. Tol, Menzo, E. Veerman, H. Veerman, (75. Van de Leuv) Plat (71. Reclaoui) en Laghmouchi.

Scoreverloop:
16. 1-0 Saymak
22. 1-1 E. Veerman
85. 1-2 Reclaoui

Gele kaart: Staats.

Bron: www.peczwolle.nlLaatste nieuws