Jong FC Volendam - Jong Almere City FC (1 - 3)

14 oktober 2017 / Derde Divisie Zaterdag

We kunnen er lang of kort over praten, maar vanmiddag gingen onze gasten er terecht met de drie punten vandoor. Ze hadden het betere van het spel en ook de meeste mogelijkheden. Het team van Berry Smit moest door een vroege rode kaart van Stan Veerman een stapje harder geven en mede daar door kreeg Jong Almere City FC uiteraard meer ruimte. Ondanks de nederlaag zakt Jong FC Volendam slechts één plekje en bezet nog altijd een mooie vijfde positie.

Scoren in ondertal
De eerste minuten van de wedstrijd werd direct duidelijk dat Jong Almere niet zomaar op die tweede plaats terecht is gekomen. Het team van Ivar van Dinteren liet de thuisploeg in de eerste minuten er niet aan te pas komen. Tot echte kansen kwam het niet, maar het was een eerste waarschuwing. Maar ook Volendam kwam er na een minuut of vijf af en toe gevaarlijk uit. Een mooie pass kwam bij Enzo Stroo, die helaas op weg naar de goal geen controle over de bal kreeg. Niet veel later had Roy Tol de pech dat Ruggero Mannes een voorzet van Rodney Antwi onderschepte voordat hij hem binnen kon tikken. Nog voordat we halverwege de eerste helft zaten sloeg bij Volendam het "noodlot" toe. Aanvaller Khalid Tadmine werd diep gestuurd en op weg naar de goal professioneel tegen de grond gewerkt door Stan Veerman. Over de directe rode kaart van scheidsrechter Berben was dan ook geen discussie mogelijk. Wel vervelend voor Volendam aangezien er dus nog in ieder geval 72 minuten op de klok stonden! In eerste instantie was er op het veld weinig van te merken dat Volendam met een man minder speelde. De eerst volgende kans tot een mogelijkheid, of hoe je het ook wilt noemen als iemand gevaarlijk dreigt te worden, was voor Jong Volendam. Maar op aangeven van Roy Tol had Rodney Antwi het misschien beter ineens kunnen proberen. Toch gingen even later alsnog de handen in de lucht. Een hard schot van Nick Runderkamp werd gekeerd door doelman Roy Pistoor, maar verdween wel zo in de voeten van Gerry Vlak. Deze bezorgde de bal bij Enzo Stroo die dankbaar de 1-0 op het bord schoot. Hierna begon Almere meer en meer aan te dringen en leek de bankschroeven steeds meer aan te draaien. Kenneth Aninkora had na een half uurtje de 1-1 op zijn schoenen, maar schoot onzuiver voorlangs. Doelpuntenmaker Stroo bleek kort voor de rust ook van verdedigende waarde toen hij een corner wegwerkte.

Volendam knokt en knakt
Onze gasten kwamen nog gemotiveerder uit de kleedkamer dan hoe ze er in gingen en zetten dus direct koers richting doel van Jordi van Stappershoef. Sommige spelers bleken echter het vizier niet helemaal op scherp te hebben staan, want de ballenjongens hadden het er maar druk mee. Uiteindelijk viel binnen het kwartier alsnog de gelijkmaker. Een slim uitgelokte strafschop werd door aanvoerder Adriaan Kruisheer snoeihard langs Van Stappershoef geschoten. De meesten vreesden vervolgens voor het "ergste", maar Volendam bleef overeind. Almere kreeg wel goede kansen op de 1-2, maar ook Volendam kwam er af en toe nog gevaarlijk uit. Een gelijkspel leek met nog een minuut of tien op de klok het maximaal haalbare te worden. Een snel genomen vrije trap na een buitenspel geval resulteerde echter in een counter van Almere waaruit de aanvoerder van dichtbij zijn en Almere's tweede van de middag op het bord schoot. Na lang alles tegen te hebben gehouden moest de verdediging nu toch capituleren. Maar de ploeg van Berry Smit richtte zich nog één keer op. Doelman Pistoor moest een schot van Runderkamp uit de beneden hoek tikken en uit de hier op volgende corner had hij het geluk dat plotseling de bal in zijn handen had op een inzet van Jari Vlak. Dat waren de laatste aanvallende acties van de thuisploeg. Diep in de extra tijd maakte Khalid Tadmine aan alle illusies een einde door de 1-3 aan te tekenen. En hiermee was de tweede nederlaag voor Jong FC Volendam een feit. Volgende week is er al weer een kans op herstel als we Jong FC Twente op bezoek krijgen. Met een vijfde plaats staat het team nog altijd mooi in de sub-top van de Derde Divisie.