Jong FC Volendam - Jong FC Den Bosch 1 - 3

09 februari 2010 /

Het zijn moeilijke tijden, ook voor Jong Volendam.

Trainer Said Ouaali moest enkele vaste jeugdelftalspelers op de bank laten voor een aantal A-selectiespelers. Echter hun aanwezigheid bracht niet de te verwachten meerwaarde. Een groot deel van de eerste helft gebeurde niets wat extra aandacht verdiende of het moesten de overbodige gele kaarten zijn voor Platje en Onal voor het wegtrappen van de bal. Welgeteld een gevaarlijke aanval kon geboekt worden: over rechts werd via Roy Bakkenes en Nick Tol Melvin Platje aangespeeld. Melvin raakte de bal niet goed waardoor de doelman redding kon brengen. Even later, in de 35e minuut, werd het 0-1 doordat Theo Zwarthoed misgreep bij een hoge voorzet. El Khayati kon hierdoor ongehinderd inkoppen. Vlak voor rust werd het 0-2 via een steekpass dor het centrum. Tom van Weert kon makkelijk scoren langs Theo Zwarthoed.

Na de rust verbeterde Volendam zich enigszins, Dit leidde al snel tot de 1-2 doordat een vrije trap (gegeven na hands van de Den Bosch doelman) fraai door Maikel van der Werff benut werd. Onal had hierna door afgeven op medespelers de stand op 2-2 kunnen laten brengen. Hij koos echter uit een onmogelijke hoek voor eigen succes. Een kwartier voor tijd kreeg Mo Ajnane rood voor een te laat ingezette poging de bal te spelen waardoor Den Bosch speler Van der Pluym geraakt werd. 5 minuten voor tijd kon opnieuw Maikel van der Werff aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied voor een identiek vrije trap na eenzelfde handsbal van de doelman van Den Bosch. Dit keer smoorde de bal in de muur. Dat het in de laatste minuut nog 1-3 werd, was alleen belangrijk voor de statistiek. Wegens vermeend buitenspel bleef de Volendam verdediging staan. Echter de speler Van Weert van Den Bosch liep niet buitenspel (een van zijn medespelers wel, echter deze werd niet aangespeeld). Ongehinderd kon hij met een fraaie boogbal doelman Zwarthoed passeren. Het zal tijd worden dat de spelers van Volendam op hun normale niveau gaan presteren. Nu lijkt frustratie over de tegenvallende resultaten door overhand te gaan krijgen.