Knappe overwinning Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - Jong FC Groningen 1-0 (0-0)

05 mei 2018 / Derde Divisie Zaterdag

Jong FC Volendam heeft na de nederlaag tegen ODIN’59 de winnende draad weer opgepakt en blijft daardoor op koers voor het winnen van de derde periode. Nadat alle uitslagen bekend waren bleek dat eigenlijk alleen DVS '33 nog de enige echte concurrent voor deze prijs is. Maar met nog drie wedstrijden te gaan is er voorlopig nog niets beslist.

Ondanks dat het eerste elftal uitgespeeld is moest er weer flink gepuzzeld worden. Door blessures en schorsingen kwamen namelijk een groot aantal vaste waarden van Jong FC Volendam een week geleden in actie in de verloren wedstrijd tegen Almere City FC. Het kort voor de wedstrijd wegvallen van Jordy Hilterman kwam daar ook nog eens bij. Met A-junior Shurny Marengo in de basis ging de wedstrijd in de eerste helft aardig gelijk op. De mannen van Groningen coach Alfons Arts oogden fysiek wat sterker dan Jong FC Volendam, maar hiemee konden ze niet het verschil maken. Er waren in de eerste 45 minuten weinig kansen te noteren. De beste mogelijkheid was voor onze gasten, maar er werd te lang getreuzeld dus die ging ook voorbij. Volendam kwam niet veel verder dan twee kopballen (Alex Plat en Shurny Marengo) en een schot van Kay Tejan.

Met de zelfde 22 spelers op het veld was het Nick Zeijlmans die het kort na de rust vanaf een meter of 25 probeerde. Doelman Hoekstra moest zich even strekken om dit prima schot tot corner te verwerken. Aan de andere kant was het FC Groningen topschutter Michael Breij die doelman Mitchel Michaelis op zijn pad vond. Nadat Johan Steur twee verse krachten binnen de lijnen had gebracht werd de wedstrijd opengebroken. Een prima aanval die over links werd ingezet leek in schoonheid te sterven, totdat Daniël Bouman verzuimde de bal weg te werken maar kort terug te spelen. De juist ingevallen Cherisio Goudland onderschepte en schoot de bal langs doelman Jan Hoekstra. Even later kwam Kay Tejan dichtbij de 2-0, maar zijn inzet verdween net naast. Bij Groningen werden vervolgens binnen vijf minuten drie spelers vervangen om toch nog een resultaat te behalen. Ondanks dat dit veel druk op de goal van Volendam opleverde hield de thuisploeg stand. In de laatste seconde van de wedstrijd leek het nog mis te gaan, maar doelman Michaelis redde voortreffelijk op de inzet van de ingevallen Tim Waterink. De rebound ging over en daarmee was de wedstrijd ook ten einde en bleven de punten "op de dijk". Nadat bekend werd dat Jong FC Twente had verloren en Spakenburg gelijk had gespeeld was duidelijk dat de strijd op de derde periode titel nog zal gaan tussen de mannen van Johan Steur en DVS '33:

7. DOVO 8-13 (-3)

* Scheveningen heeft de tweede periode gewonnen en telt daarom niet mee in de derde periode.

Resterend programma Jong FC Volendam: 12/5 Quick Boys (uit), 19/5 Capelle (thuis) en 26/5 Scheveningen (uit)
Resterend programma DVS '33: 12/5 DOVO (thuis), 19/5 ACV (uit) en 26/5 VVOG (thuis)

Volgende week zaterdag gaat Jong FC Volendam op bezoek Quick Boys. De wedstrijd op het mooie sportpark Nieuw Zuid in de Katwijkse duinen begint om 15:00 uur. De mannen kunnen de steun van de FC Volendam supporters goed gebruiken, dus kom ze steunen!

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Ali Ulusoy, Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman, Alex Plat, Kay Tejan, Jari Vlak, Rodney Smorenberg, Anthony Berenstein (65. Dylan Mertens), Shurny Marengo (65. Cherisio Goudland)

Opstelling Jong FC Groningen: Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Gerald Postma (82. Tim Waterink), Kolbeinn Birgir Finnson, David Browne, Michael Breij, Tim Freriks, Daniel Bouman (77. Kasper Oldenburger), Ludovit Reis (76. Robbert de Vos)

Scheidsrechter: B.R. (Bas) Annegarn (Noordwijk)