Jong FC Volendam - Jong FC Twente (1 - 4)

21 oktober 2017

21 oktober 2017 / Derde Divisie Zaterdag

Net als het eerste lijkt nu ook Jong FC Volendam in een dipje te zitten. Na de nederlaag van vorige week tegen Jong Almere City FC was dit keer Jong FC Twente te sterk voor het team van Berry Smit. Voorlopig is er dan ook even afgehaakt bij de top teams in de Derde Divisie en staat het team nu in de brede middenmoot.

Weinig kansen
Het eerste bedrijf was niet echt hoogstaand. Er viel voor het publiek ook niet veel te genieten. Volendam leek optisch de betere ploeg, maar tot grote kansen kwam het niet. Ook Jong FC Twente kwam niet veel verder dan één doelpoging. Toch viel er voor de rust een doelpunt. Een handsbal op een niet gevaarlijke plek leverde Jong FC Volendam een strafschop op. De aangewezen persoon om deze te nemen is Dylan Mertens en liet hier ook geen twijfel over door hard en zuiver binnen te schieten.

Dubbele misser keerpunt
Kort na de rust was het opnieuw links achter David Sambissa die nu wel erg opzichtelijk hands maakte op een onnodige plek in de zestien. Waar iedereen dacht dat Mertens zich ging klaar maken voor zijn tweede van de middag stond Jordy Hilterman met de bal in de hand klaar om te schieten. Zijn inzet, rechts van de doelman, was echter een simpele prooi voor doelman De Lange. De assistent scheidsrechter constateerde echter dat de keeper te vroeg van zijn lijn kwam, dus kreeg Hilterman een herkansing. Helaas leek het vervolgens of er een herhaling afgespeeld werd. We hebben de beelden niet maar als we die wel hadden had je kunnen denken aan een live herhaling. Opnieuw pakte doelman De Lange dus de matige inzet van Hilterman. Het was een tik die het team niet meer te boven kwam. Jong FC Twente leefde na dit moment op en rook bloed. Twee ballen dwars door het hart van de Volendam verdediging kantelden de wedstrijd. In de slotfase kwam er door een blunder, overigens wel gehinderd door de lage zon, bij Volendam doelman Van Stappershoef en een door Betti veroorzaakte strafschop nog wat extra zout in de wond. Een middag om snel te vergeten maar aan de andere kant ook om goed over na te praten. Volgende week wacht in Friesland de volgende tegenstander op Jong FC Volendam. Om 14:30 uur zal er op sportpark De Bosk worden afgetrapt tegen Harkemase Boys.

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Alex Plat, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Roy Tol, Rodney Smorenberg (78. Nick Zeijlmans), Jordy Hilterman, Dylan Mertens (74. Rafik el Hamdi), Rodney Antwi (74. Kay Tejan)

Opstelling Jong FC Twente:
Jeffrey de Lange, Godfried Roemeratoe, Joel Felix, Richard Jensen, David Sambissa, Lukas Browning Lagerfeldt, Rashaan Fernandes, Delano Grootenhuis, Siebe Schets, Ramiz Zerrouki (74. Jonathan Bostrup), Dylan George (63. Vincent Schmidt)

Scheidsrechter:
M.A. (Mike) de Bruijn (Nootdorp)

Toeschouwers:
150

Score verloop:
43. Dylan Mertens (strafschop) 1-0, 65. Rashaan Fernandes 1-1, 76. Jonathan Bostrup 1-2, 83. Siebe Schets 1-3, Rashaan Fernandes (strafschop) 1-4

Gele kaarten:
Mohamed Betti (FC Volendam)Laatste nieuws