Jong FC Volendam verrast Jong Heracles bijna

07 april 2014 /

In een boeiende wedstrijd heeft Jong Volendam een prima visitekaartje afgegeven tegen koploper Jong Heracles. De Almelo’ers lieten zich de eerste tien minuten volledig verrassen. Al in de eerste minuut was Henk Veerman op aangeven van Erik Veerman er vandoor, maar kreeg de bal niet achter doelman Telgenkamp. De volgende aanval was het wel raak. Een doelpunt à la Messi, zo mooi. In de zesde minuut raakte Heracles de paal, wat een waarschuwing had moeten zijn voor Jong Volendam. Kort daarop was een aanval in de stijl van Barcelona goed voor 2-0. Erik Veerman zette de aanval op, vond Henk Veerman, die in een beweging Stefan Plat voor een leeg doel zette. Tot de rust bleef Jong Volendam uitstekend voetballen, maar zag in de slotminuut een overtreding van Cerezo Hilgen op de stip belanden. Met 2-1 was het meteen rust.
In de tweede helft blies Jong Volendam nog even een partijtje mee, wat al snel een doelpunt van Gerson Sheotahul opleverde na doorzetten van Damien Menzo. Precies halverwege deze speelhelft kwam Heracles door slecht dekken achterin op 3-2 door Streutker, maar vanaf de aftrap wurmde Damien Menzo zich langs twee verdedigers wat 4-2 betekende. Kort daarop kwam Heracles opnieuw door Streutker terug in de wedstrijd. Dat noopte trainer Berry Smit om Henk Veerman een meer verdedigende rol te laten spelen. Voorin kwam Jong Volendam nu kracht tekort, terwijl Heracles alsnog tot de gelijkmaker wist te komen. Van Dijk zag zijn vrije trap langs alles spelers in het doel verdwijnen. Acht doelpunten in een wedstrijd tussen de bovenste en de onderste, dat had niemand verwacht. Het enige minpunt in de wedstrijd waren de zes gele kaarten van scheidsrechter Boot. Vier ervan waren onnodig, twee terecht.
Opstelling Jong Volendam: Roy Pistoor, Cerezo Hilgen, Erik Schouten, Oscar Wilffert, Rafik el Hamdi (Denzel Prijor), Jessey Kuiper, Stefan Plat, Henk Veerman, Damien Menzo (Gendridge Prijor), Gerson Sheotahul (Rowin Mol)