Jong FC Volendam - Jong RKC Waalwijk

26 oktober 2009 /

Mocht RKC deze week van het voetbaltoneel verdwijnen, dan heeft Jong Volendam nog een gelukje. Wat in de wedstrijd niet lukte, gebeurt dan toch nog op papier. Geen puntverlies. Want in het veld was Jong RKC niet alleen beter, maar ook veel slimmer. Het werd al in de aardige eerste helft 1-3, waarna een onverteerbare tweede helft volgde.

Al binnen een minuut had Jong Volendam op 1-0 kunnen staan, maar de bal spatte van de lat het veld in. De eerste echte aanval van Jong RKC daarentegen was wel raak. Charlison Benschop profiteerde dankbaar van een flinke fout van doelman Mitchel Vincken. Met een wanhoopsschot gaf hij de eerste elftalspeler van de Waalwijkers een kans voor open doel. Het duurde tot halverwege de eerste helft, voordat Jong Volendam zich een beetje herstelde. Na een aanval over veel schijven kwam de bal voor de voeten van Roy Bakkenes, die zich geen seconde bedacht. Wie vervolgens dacht dat Volendam nu beter bij de les zou zijn,kwam bedrogen uit. Al snel kwam RKC op 1-2, weer door Benschop. Op slag van rust werd het zelfs 1-3, omdat de chaos in Volendams verdediging vrijwel elke RKC-aanval tot een kansrijke maakte. Volendam stelde er bar weinig tegenover. Leandro Kappel had een uitstekende kans, maar schoot hoog over. Ook Michiel Kramer had moeten scoren, maar nam veels te veel tijd.

In de tweede helft beperkte Jong RKC zich tot consolidatie van de voorsprong, wetend, dat dit Jong Volendam aan een kansloze missie bezig was. Er gebeurde na de rust dan ook helemaal niets meer. De toeschouwers, zo die er al waren, werden muisstil en vertrokken geruisloos.

Foto's: Rob Lezer