Jong FC Volendam boekt eerste zege

10 maart 2014 /

Na vier gelijke spelen had Jong Volendam, vast op de onderste plaats, nog altijd het uitzicht op een overwinning niet prijsgegeven. In een aantal wedstrijden werd goed gevoetbald, maar zat het gewoon niet mee. In enkele wedstrijden had het elftal gewoon niets te vertellen. Maar een driepunter, dat moest er een keer van komen. Tegen Jong VVV/Helmond Sport was het zover.
In een gelijk opgaande eerste half uur waren er twee speldenprikken. Jong VVV vond Roy Pistoor op zijn post, Henk veerman had namens Jong Volendam het geluk niet aan zijn zijde, toen de Limburgse doelman de uitstekende lob ternauwernood onder de lat vandaan kon plukken. Toch werd er nog voor rust gescoord. Een vrije trap van rechts kwam in de kluwen van spelers voor de voeten van Erik Veerman, die voor de Volendamvoorsprong zorgde.
Naar later bleek, de winnende goal. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Een minuut of 25 leek het of VVV zich niet bij dit nakende verlies wilde neerleggen. Jong Volendam had weinig in te brengen, maar echte kansen kregen de Limburgers niet. Na de wissels van Jong Volendam kwam er zelfs aan de andere kant ruimte om de score te verdubbelen. Er werd gesleurd om dat voor elkaar te krijgen, maar het afmaken vlotte niet erg. De mooiste kans leek Henk Veerman te krijgen, toen hij op maat bediend werd door Cerezo Hilgen, maar ook die ging verloren. Van VVV werd niets meer vernomen. De eerste overwinning was een feit, Jong Volendam kan weer omhoog kijken.
Opstelling Jong Volendam: Roy Pistoor, Cerezo Hilgen, Leon Tol, Raoul Esseboom, Oscar Wilffert, Rafik el Hamdi (Gerry Vlak), Jessey Kuiper (Gendridge Prior), Erik Veerman, Henk Veerman, Stefan Plat (Boyd Stevens), Damien Menzo.Laatste nieuws