Jong FC Volendam - Jong VVV Venlo 2-4

01 december 2009 /

Jong Volendam geeft punten aan Jong VVV-Venlo (2-4)

Al vroeg in de eerste helft leek het Volendamelftal het publiek te willen vergasten op een doelpuntrijk avondje. De klok was amper drie keer rond geweest of het stond al 1-0. Murat Onal dolde drie tegenstanders aan de zijlijn. Terwijl voor het doel de overige aanvallers hun keel schor schreeuwden om de bal te mogen ontvangen, koos Onal voor een schot in de korte hoek, dat de Venlose keeper totaal verraste. Het was het sein tot een aantal minuten met aanvallend voetbal, maar langzaam nam Jong VVV-Venlo het middenveld in bezit. Jong Volendam kwam er nog wel uit, maar echte kansen deden zich niet meer voor. Murat Onal ondernam opnieuw een soloactie, maar schoot deze keer in kansrijke positie naast het doel. Ook nu weer had hij geen oog voor zijn medespelers. Korte tijd later had Mohammed Ajnane voor een tweede goal kunnen zorgen, maar ook hij schatte het doel te breed. Het voetbal dat Jong Volendam speelde vroeg om een tegengoal. Die kwam er dan ook. Na een krap half uur reageerde geen enkele verdediger op een knap genomen vrije trap, zodat Roel Jansen makkelijk kon inkoppen (1-1). In het resterende kwartier gebeurde er helemaal niets meer, zodat de gelijke stand ook de theestand was.

De tweede helft opende Jong Volendam opnieuw sterk. Nu was het Leandro Kappel die, in het veld gekomen voor Bas Vellinga, een fraaie lob over de Venlose keeper Kuijpers produceerde. Een kwartier lang was Jong Volendam heer en meester. Het kwam tot een aantal mooie aanvallen, maar gescoord werd er niet meer. Jong VVV-Venlo begreep dat er meer in zat. Het toog ten aanval en zag dat al snel beloond. Midvoor Gerdes zorgde volkomen vrijstaand voor de verdiende gelijkmaker (2-2). Jong Volendam kreeg het moeilijk. Jong VVV-Venlo drong heel erg aan. Roy Bakkenes begreep dat niet helemaal, want hij leidde de 2-3 in en vanaf de aftrap zorgde Jong VVV-Venlo zelfs voor 2-4. Een achterstand, die gezien het spelbeeld ondenkbaar leek, maar toch geheel aan zichzelf te wijten was. De klapwas hard. Van het mooie voetbal van het eerste uur was niets meer over. Geknakt maakte Volendam de speeltijd vol.