Jong FC Volendam - Jong VVV Venlo

06 maart 2012 /

Jong Volendam speelt VVV-Venlo naar dikke nederlaag

In een uiterst aantrekkelijke wedstrijd heeft Jong Volendam laten zien, dat voor veelm spelers het kloppen op de deur van het eerste elftal een serieuze aangelegenheid is. Met fris voetbal werd VVV-Venlo naar een dikke nederlaag gespeeld. In eerdere ontmoetingen trok Volendam steeds weer aan het kortste eind, maar deze keer was er van toegeven geen sprake.

Al in de eerste helft liet Volendam zien, dat het creëren van kansen haar wel toevertrouwd was. Toch duurde het tot de dertigste minuut voordat Bart Groot op aangeven van Jeffrey Bok het overwicht in de score uitdrukte. Jeffrey Bok zelf had de score kunnen verdubbelen, maar slaagde daarin niet. VVV zat ook niet stil, maar achterin werd niets weggegeven en stond er de betrouwbare sluitpost Jasper van Gelderen.

Na rust was het vrijwel meteen raak. Een uitstekende aanval vond zijn bekroning in een doelpunt van centrale verdediger Simon Tol. Nog in die eerste minuten was het Kees Tol die nu wel feilloos raak schoot. Vanaf dat moment trad verslapping op in Volendams houding. VVV wisselde een aantal spelers en zette met vijf aanvallers de jacht op een beter resultaat in. Door Versleeuwen werd het 3-1, waarna de 3-2 dreigend in de lucht hing. Met de nodige capriolen werd dat voorkomen. Ook de uitstekende leiding van scheidsrechter Anouk de Jong, die inviel voor Ten Horn, zorgde ervoor, dat niet elke buiteling een vrije trap opleverde. In de slotfase herstelde Volendam zich uitstekend, wat een doelpunt van Jeffrey Bok opleverde. Hij mocht daarvoor tot twee keer toe aanleggen. Zijn doelpunt werd door zijn grootste fan op de tribune nadrukkelijk gevierd.