Jong FC Volendam krijgt pak slaag van Zwolle

19 november 2012 /

Oorwassing voor FC Volendam

Wie op grond van de stand in de competitie van Jong Volendam naar het Kras-Stadion was gekomen, heeft een totaal andere wedstrijd gezien dan verwacht. Niet koploper Volendam, maar PEC Zwolle, dat drie punten minder had, walste over Jong Volendam heen. Dat was niet helemaal logisch, maar de feiten logen er niet om. Als het bij rust 4-6 gestaan had, had niemand vreemd opgekeken. Nu was het 0-2, terwijl alleen al Henk Veerman vier keer had kunnen, misschien wel moeten scoren. Twee keer testte hij de paal en twee keer zat hij mis. Daartussendoor zorgde PEC Zwolle voor ene na de andere mooie kans. Het ging ze in het begin ook wel erg makkelijk af. Na zeven minuten werd Simon Tol door Zandvliet eruit gelopen, wat 0-1 betekende. Nog geen tien minuten later was een overenthousiaste grensrechter zo aardig om de scheidsrechter tot een strafschop te dwingen. Terwijl het spel doorging na de actie van Simon Tol, bleef de beste man staan vlaggen, want het zou en moest een strafschop worden. Dat was 0-2 door Saymak. Het spel van Jong Volendam hield volop kans op een aansluitende goal in, maar die wilde niet vallen.

Tien minuten na rust counterde PEC Zwolle diep, Roy Pistoor kwam uit zijn doel, maar zag dat er van afstand op doel geschoten werd. Hij maakte zich breed, de bal raakte zijn arm en dus kreeg rood. Roy Pistoor: "Eigenlijk mag je dus je doel niet uitkomen?"Jong Volendam verder met tien man. Damien Menzo werd opgeofferd, Mitchell Michaelis in het doel. Lange tijd leek het erop, dat de tien Volendammers de klus toch een aardig gezicht zouden geven, maar toen plotseling toch de derde goal viel, stortte het hele bouwwerk in en liep PEC Zwolle uit naar een ontluisterende 1-7 nederlaag.Bij 0-4 sprankelde er nog iets van hoop, toen Nick Tol fraai voor de keeper gezet werd en beheerst scoorde. Maar twee m inuten later was die hoop ook de grond ingeboord.