Jong FC Volendam laat winst liggen

25 november 2013 /

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Jong Volendam zich van haar beste zijde laten zien. Tegen Jong NEC werd de volle winst dan wel niet binnengehaald, het spel tegen de nummer 2 was veel belovend. Met 1-1 moest genoegen genomen worden.
De laatste wedstrijd die Jong Volendam speelde, was tegen koploper Heracles. De 1-0 nederlaag was toen al zuur te noemen, tegen Jong NEC zat er opnieuw meer in. Hoewel de Nijmegenaren met een zeer ervaren team kwamen, deed Jong Volendam met name in de eerste helft niets onder voor de gasten. De kwaliteit die verwacht mocht worden van Daan Bovenberg, Gieljan Tiessingh, Christoph Hemlein, Geert-Arend Roorda en Navarone Foor kwam in het spel van Jon NEC niet tot uiting. Dat Jong Volendam in de 24e minuut op 1-0 kwam, was loon naar werken. Brandley Kuwas kreeg op rechts de ruimte en vond de goed opgestelde Henk Veerman midden voor het NEC-doel, op een meter of zes buiten het strafschopgebied. Veerman nam de bal aan, kapte zijn man uit en schoot onhoudbaar in de kruising. Pal daarna had NEC op 1-1 kunnen komen, omdat de uitstekend spelende Mitchell Michaelis ruzie had met de bal. De rebound werd echter door Rafik el Hamdi van de lijn gehaald. Kort voor de rust werd Stefan Plat in ideale positie gemanoeuvreerd, maar zijn schot belandde te gehaast naast het doel.
Na rust zette Jong NEC een tandje bij. Jong Volendam moest meer terug, maar gaf aanvankelijk geen krimp. Toch werd het al snel gelijk, toen Navarone Foor zich uitstekend vrij speelde en scoorde. Nog voordat het eerste volle uur voorbij was, had opnieuw Stefan Plat voor 2-1 kunnen zorgen, maar ook nu zat het hem niet mee. Precies halverwege de tweede helft zag de goed leidende scheidsrechter Duindam een overtreding in het Volendamstrafschopgebied, terwijl de bal al voorlangs gegaan was. De terecht gegeven strafschop, genomen door Roorda, werd fantastisch gestopt door Mitchell Michaelis. In de laatste twintig minuten gebeurde er niet zoveel meer. In de (te) lange blessuretijd kreeg Jong Volendam nog een ongelooflijke kans. NEC-doelman Smits dacht de bal simpel te kunnen oppakken bij een ongevaarlijke Volendamaanval. Plotseling kroop daar invaller Jessey Kuiper tussen. Hij gaf een afgemeten passje aan Henk Veerman, die de bal alleen maar in het lege doel hoefde te schuiven. Dat duurde een fractie te lang, zodat het schot alsnog geblokt werd. Het onderaan staande Jong Volendam vergat zichzelf te belonen!
Opstelling: Mitchell Michaelis, Raoul Esseboom, Leon Tol, Erik Schouten, Oscar Wilffert, Rafik el Hamdi (Erik Veerman), Brandley Kuwas, Stefan Plat, Henk Veerman, Danny Tol, Souffyan Reclaoui (Jessey Kuiper).