Jong Volendam haalt uit tegen hekkensluiter

Jong FC Volendam - Magreb '90 8-1 (3-0)

25 november 2017 / Derde Divisie Zaterdag

De spelers van Jong FC Volendam hebben hun trainer Berry Smit bij zijn laatste thuiswedstrijd getrakteerd op een klinkende overwinning. In een wedstrijd die eigenlijk al heel snel op slot leek te gaan werd het maar liefst 8-1 voor de jongelingen van FC Volendam. Hiermee kwam er gelukkig een einde aan de negatieve reeks van vijf nederlagen op rij. Jong FC Volendam is zelfs nu de koploper in de tweede periode, maar goed dit was pas de eerste wedstrijd.

Flitsende start
Het team van scheidend trainer Berry Smit kwam, zoals zo vaak, met louter spelers van onder de 23 in het veld. De opstelling was er dan ook een die er ongeveer wekelijks zo uit ziet. Het begin van de wedstrijd was niet voor het eerst heel aardig van Volendamzijde. Door goed te storen kon aanvoerder Gerry Vlak al binnen vijf minuten de eerste goal binnen schieten. Toen amper vijf minuten later na een mooie aanval via Ali Ulusoy en Roy Tol de 2-0 door Jordy Hilterman werd binnen gekopt leek het er slecht uit te gaan zien voor onze gasten uit Utrecht. Het eerste half uur kwam Magreb '90 er eigenlijk ook helemaal niet aan te pas. Individueel waren er af en toe wel aardige acties, maar tot uitgespeelde aanvallen kwam het niet. Volendam kreeg die echter wel, voldoende zelfs. Jordy Hilterman zag eerst een inzet over de goal verdwijnen waarna hij even later op de voeten van de doelman schoot. Ook Dylan Mertens dook na een diepe bal op voor de doelman. Hij ging voor eigen succes, maar vond ook de doelman op zijn pad. Toch viel de 3-0 niet veel later. Opnieuw een prima voorzet van Roy Tol op Jordy Hilterman, maar Renne Donkor greep in ten koste van een strafschop en een gele kaart. Dylan Mertens verzilverde de strafschop feilloos: 3-0. Het begon er op te lijken dat het kwartje deze zaterdag eindelijk weer eens de goede kant voor Volendam op zou gaan vallen. Maar we weten: "It ain't over till the fat lady sings!". Bij Spijkenisse leidden we ook met 0-3 en werd het nog billen knijpen. Na deze derde goal schrokken onze gasten ook wakker. Eerst was het doelman Jordi van Stappershoef die een schot van Denzel Prijor uit de bovenhoek moest tikken. Een paar minuten later dacht Darryl Bäly een bal over de achterlijn te kunnen laten lopen, maar werd weggezet. Dit bood Yasin Ouja een enorme kans maar gelukkig stond Nick Zeijlmans op de lijn en zorgde hij dat het geen doelpunt werd. Aan de andere kant stond de hele voorhoede bij een prima voorzet van Dylan Mertens te slapen, terwijl een klein tikje genoeg was geweest voor de 4-0. Na exact 45 minuten floot de prima leidende aribiter Roeleveld voor het einde van deze aantrekkelijke eerste helft.

Snel orde op zaken
Na de thee had Volendam toch weer last van concentratiegebrek. Uit het niets viel zomaar de 3-1. Een voorzet vanaf links werd nog net beroerd door Yasin Ouja en zo leek Magreb '90 toch weer terug in de wedstrijd te komen. Maar dit keer toonde Jong FC Volendam zich volwassen en rechtte het de rug. Vijf minuten na deze goal was de marge namelijk zelfs vier in het voordeel van de thuisploeg. Eerst was het Gerry Vlak die op aangeven van Nick Zeijlmans zijn tweede van de middag maakte. Kort daarna was het Roy Tol die nu eindelijk zelf eens de afmaker was. Dit gebeurde op aangeven van Dylan Mertens. Hiermee was het verzet van Magreb '90 definitief gebroken. Gelukkig voor het publiek en voor de trainer bleef Jong FC Volendam doorvoetballen. Na een prima aanval met Dylan Mertens en Roy Tol was het spits Jordy Hilterman die zijn dagtotaal ook op twee bracht: 6-1. Een wat ongelukkige en eigenlijk stomme handsbal van Anwar Akrouh, die al geel op zak had, leverde Jong FC Volendam opnieuw een strafschop op. De scheidsrechter voelde de wedstrijd prima aan en gaf Akrouh slechts een vermaning in plaats van zijn tweede gele en dus rode kaart. Aanvoerder Gerry Vlak benutte vervolgens de strafschop. Invaller Rodney Smorenberg schoot een minuut of tien voor tijd de eindstand op het bord. Dit was mede dankzij een grabbelende doelman, die de bal door zijn benen de goal in zag rollen. Al met al was het voor Jong FC Volendam een heerlijke middag. Vanaf minuut één tot minuut 90 werd er gevoetbald. Genoegen nemen met één of twee goals verschil kan je soms wel eens aardig opbreken hebben we gezien. Complimenten aan de groep en nu op naar de kraker van volgende week. Om 15:00 wordt er aan de blauwe zijde van de Westmaat afgetrapt voor een heuse Zuiderzeederby met aan Spakenburgse zijde de nodige Volendamse inbreng. Blokkeer je agenda en Sinterklaas komt toch pas als het donker is!

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy, Nick Zeijlmans, Darryl Bäly, Stan Veerman (60. Kevin van Gasteren), Jari Vlak, Roy Tol (65. Rodney Smorenberg), Gerry Vlak, Jordy Hilterman, Dylan Mertens (71. Gani Meholli), Kay Tejan

Opstelling Magreb '90: Michiel Belhadj, Omar Boukhari, Renne Donkor (46. Samir Aamri), Denzel Prijor, Omar el Ghazouani, Yasin Ouja, Nizar Mekkaoui, Sidney Schemltz, Anwar Akrouh (77. Gianni Refos), Ilias Yagou, Anthony Berenstein (86. Bilal Dadi)

Scheidsrechter: M.A. (Marcel) Roeleveld (Vinkeveen)

Toeschouwers: 120

Score verloop: 5. Gerry Vlak 1-0, 10. Jordy Hilterman 2-0, 26. Dylan Mertens (strafschop) 3-0, 48. Yasin Ouja 3-1, 51. Gerry Vlak 4-1, 53. Roy Tol 5-1, 64. Jordy Hilterman 6-1, 74. Gerry Vlak (strafschop) 7-1, 79. Rodney Smorenberg 8-1

Gele kaarten: Renne Donkor en Anwar Akrouh (beiden Magreb '90)