Eindelijk weer een overwinning voor Jong FC Volendam

Jong FC Volendam - OJC Rosmalen 3-1 (1-1)

08 december 2018 / Derde Divisie Zondag

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar ditmaal zijn de drie punten wel bijgeschreven door Jong FC Volendam. Na vier wedstrijden geen overwinning was dat dan ook wel weer even heel fijn. Het team houdt daarmee de druk op koploper TEC en ook op UNA, die nu in ieder geval tot morgen middag een plekje onder Jong FC Volendam staan.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden begon Jong FC Volendam voortvarend aan de wedstrijd. Direct werd over rechts een aanval opgezet. Martijn Kaars zocht de achterlijn en zette voor. Derry John Murkin was attent en schoot de bal hard in. Doelman Bart Tinus leek de bal te stoppen, maar de inzet was blijkbaar te hard en belandde in de goal. Zo stond het team van Johan Steur na 45 seconden spelen al op een 1-0 voorsprong. Na een wat vroege gele kaart voor Brian Plat was het binnen vijf minuten bijna Martijn Kaars die de score verdubbelde. Hij probeerde het in de korte hoek, maar de doelman kon de bal tot corner verwerken. Nog binnen het kwartier opnieuw een kans voor de thuisploeg. Max Veerman werd op de rand van de zestien aangespeeld en draaide zich keurig vrij. Zijn schot verdween echter net langs de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden. Nadat Nick Runderkamp de doelman nog een keer van afstand had getest waren het de gasten die beetje bij beetje onder de druk uit kwamen. Toch kwam er nog een grote kans voor Jong FC Volendam. Opnieuw Martijn Kaars. Nadat hij een verdediger had uitgekapt ging zijn inzet echter recht op de keeper. Terwijl de klok langzaam richting de 45 tikte kreeg OJC Rosmalen na een overtreding van Murkin nog een vrijetrap te nemen. Roel van de Sande krulde deze richting tweede paal waar Sam van Doremalen deze onder doelman Stan Zoetebier kon koppen. Dit was ook vrijwel direct hierna de ruststand.

Met twee verse krachten aan de start van de tweede helft was Derry John Murkin al snel dichtbij zijn tweede goal. De doelman had alle moeite met zijn harde inzet, maar met behulp van de verdediging ging het goed voor OJC Rosmalen. Aan de andere kant had ook Volendam doelman Zoetebier hulp van zijn verdediging nodig. Een vrijetrap van Jesse Dibbets stuitte van zijn borst af waarna de bal hard en ver weggeschoten werd. Het spel was meer aan elkaar gewaagd en zeker niet goed te noemen, maar toch kwam Volendam op voorsprong. Kevin van Gasteren, na de rust van links naar rechts verhuisd, zette uitstekend voor en Derry John Murkin hoefde enkel tegen de bal aan te lopen: 2-1. Doordat de thuisploeg verzuimde de wedstrijd op het slot te gooien, Kaars miste voor open doel, bleef OJC Rosmalen de hoop houden. En ze kwamen nog heel dichtbij. Uit een corner belandde de bal eerst op de lat en vervolgens voorkwam Stan Zoetebier met een katachtige reactie de 2-2. Zo bleef het tot de laatste seconde spannend. Letterlijk tot de laatste seconde, want in die seconde scoorde Martijn Kaars de beslissende 3-1. Scheidsrechter Dröge, die net als de spelers alles behalve nog "dreug" was, floot na deze goal direct voor het einde. Zo konden er voor het eerst sinds 27 oktober wee drie punten bijgeschreven worden. Wel zijn we nu inmiddels al weer drie wedstrijden ongeslagen, om het positief af te sluiten.
Volgende week zondag speelt Jong FC Volendam om 14:00 bij en tegen Dongen de laatste wedstrijd van 2018.

Opstelling Jong FC Volendam: Stan Zoetebier, Brian Plat, Daan Klinkenberg, Mike Eerdhuijzen (46. Dean James), Kevin van Gasteren, Marco Speijk (46. Jip Molenaar), Martijn Kaars, Nick Runderkamp, Max Veerman, Gerry Vlak, Derry John Murkin

Opstelling OJC Rosmalen: Bart Tinus, Steef Nieuwendaal, Zain Moghal, Roel van de Sande, Jesse Dibbets, Sam van Doremalen, Joeri Theunisse (46. Kay van den Boogaard), Guus Habraken, Vincent van Hoof, Kevin van Kempen, Diego Meerveld (72. Wesley Meeuwsen)

Scheidsrechter: S. (Sam) Dröge (Zuidlaren)

Toeschouwers: 60

Scoreverloop: 1. Derry John Murkin 1-0, 45. Sam van Doremalen 1-1, 65. Derry John Murkin 2-1, 90+3. Martijn Kaars 3-1

Gele kaarten: Brian Plat en Nick Runderkamp (beiden Jong FC Volendam)Laatste nieuws